Siirry pääsisältöön

Kielteinen vs myönteinen

Oletko huomannut ympärilläsi ihmisiä, jotka nalkuttavat ihan koko ajan tai joilla elämän suurimpia tehtäviä on löytää epäkohtia ihan kaikesta. Tuoda julki kaikki se, mikä on väärin, missä olemme epäonnistuneet, mikä ei miellytä hänen silmäänsä tms. sen sijaan, että kertoisi ne hyvät asiat, onnistumisemme ja elämässä miellyttävät piirteet. 

Aivomme rekisteröivät helpommin nimenomaan sen negatiivisen ympäriltämme, kuin positiivisen asian. Tämän seikan voi kuitenkin muuttaa! Siitä kerron tänään sinulle. 

kuva: uudenvuoden kahvit

Tulet töistä kotiin väsyneenä ja katselet ovella ympärillesi. Mies on jälleen jättänyt likaiset kalsarinsa olkkariin lattialle, toinen likasukka on makkarin lattialla sängyn alla ja toinen menossa kovaa vauhtia koiran hampaissa kohti keittiötä.

Olet myöhästynyt bussista, etkä todellakaan jaksaisi alkaa siivoamaan enää kotona tai katsomaan tuollaista laiskaa sohvalla makaavaa sänkileukaa, joka kaivelee muniaan samalla kun hihkuu "moi rakas, toitko ruokaa tullessas!?". 

Katsot muualle. Eteisen seinät maalasitte viime vuonna, mutta sävy on kyllä ihan väärä. Olisi sittenkin pitänyt ottaa se vaaleampi harmaa tai kokonaan valkoinen...

Älä huoli. Tämä tällainen ajattelutapa on ihan normaalia. Kielteiset asiat tuppavat mieleemme, sillä aivomme elävät yhä luolamieskautta, jolloin oli ajateltava sitä pahinta. Sepelihammastiikerin hyökkäystä, kivivyöryä tai muuta itsensä ja perheensä henkeä uhkaavaa. Ei silloin ollut aikaa hempeilylle ja positiivisuudelle. Nykyisin kuitenkin näinkin alkukantainen ajattelutapa johtaa lähinnä vain elämämme ankeutumiseen. 
voimme kuitenkin muuttaa tapojamme itse! 

Kuva: joulukahvit ja amarettot


1. Heitä huolesi pois
Kirjoita kielteiset ajatuksesi paperille, revi paperi ja heitä palaset roskiin.

2. Itsesi harhautus

Itsensä kieltäminen on asiassa kuin asiassa aina pahasta. Sorrut siihen ennemmin tai myöhemmin. Siksi negatiivisuudenkaan kieltäminen ei ole oikea tapa päästä yli siitä. Parempi keino on suunnata ajatukset päättävisesti johonkin muuhun. Olipa se sitten lenkille meno, askartelu, musiikki tai vaikkapa kirjan lukeminen. 

3. Ole kiitollinen
Luolamies-ajattelutapamme siis tulee helposti pintaan. Sitä ei tarvitse harjoitella. Sen sijaan positiivisuutta täytyy harjoittaa. Tee sen eteen töitä, että löydät hyviä asioita ja olet niistä kiitollinen. 
Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa. Kirjoita joka ilta ylös viisi sinä päivänä tapahtunutta hyvää asiaa. Jos haluat haastetta lisää, kerro listasi Facebookissa tai blogissa julkisesti. Näin sinun on oikeasti löydettäväkin ne asiat joka päivä. Et voi "antaa nyt tämän kerran mennä ohi".

4. Nimeä tunteesi

Kun mielesi seuraavan kerran tekee sanoa, että "elämäni on raskasta", vaihda levyä. 
Muotoile ajatuksesi toisin: "Ajattelen, että elämäni on raskasta. " Ero on pieni, mutta merkittävä. SINÄ et ole raskasta, vaan ELÄMÄSI.

5. Lakkaa yrittämästä

Kaikki negatiiviset ajatukset eivät ole turhia. Ellei havaitse epäkohtaa, ei voi korjata sitä. Olennaista on erottaa hyödylliset ja hyödyttömät negatiiviset ajatukset. 
Kuvittele negatiiviset ajatukset ryhmäksi mielenosoittajia, joista jokaisella on kyltti. Tarkkaile kylttien viestejä, mutta älä ala väitellä niiden kanssa. Ajattele, että ne ovat aivojesi viesti sinulle.

Kuva: Itsenäisyyspäivän punaviinit ja leivokset

Kommentit

Tiia K sanoi…
Olen huomannut ja se sellainen olen minä itse. ;) Hih pakko oli näin todeta, koska tämähän on taivahan tosi. Jos täällä joku nalkuttaa, se olen minä ja ihan kaikille, myös itselleni olen tosi vihainen kovin usein. Onneksi positiivisuuttakin piisaa ja virtaa, muuten olisin yksin ja olisi ukko ja lapset lähteneet jo aika päiviä sitten. :)
Viltsu sanoi…
Jokainen joskus ja ei siis pidä sekoittaa siihen ihan asialliseen, normi negatiivisuuteen. ei kaikesta tarvitse tykätä ja kaikelle olla päivänpaisteena. En minäkään ole sitä aina!
Mutta jos se on kuvailemaani liiallista/ainaista/ekana mieleen tulevaa, niin suosittelen miettimään kirjoitustani...
Niin ja lukemaan positiivisuuden purskahteluja blogistani. HIH hih oli pakko. ;)

KUUKAUDEN TOP 3

Joulukalenteri luukku 24 : ARVONTA ja sateenkaarikuusi

On Jouluaaton aika. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi! Olkoon Joulusi kiireetön ja häynnä rakkautta. 
Tänään pääset näkemään meidän tämänvuotisen sateenkaarikuusen ja osallistumaan Ruojonjuuren tarjoaman joululahjan arvontaan! Lahja ei kerkeä tälle eikä huomiselle illalle, mutta taatusti nautit siitä vähän myöhemminkin. 

Vaihtelemme kuusenkoristeiden väriä joka joulu. Viime jouluna oli ruskeaa ja kultaa, nyt sateenkaarikuusi vuorossa. Idea lähti rakkaan soulsysterini, Susannan lahjasta, joka vuosi sitten pursuili ihania värikkäitä kuusen koristeita. 

Osa koristeista on entuudestaan omia ja nähneet jo useamman joulun. Ja vaikka värikäs kuusi onkin nyt, mitään gayprideä tämä ei edustaisi. Sen verran hillitty kuitenkin. Osansa varmasti tekee valkoinen luminen väri pohjalla.


Tällä kertaa jätettiin isot pallot kokonaan pois. Nämä pienet pallot ovat kahdesta eri setistä. Toisessa oli erilaisia kultapalloja ja toisessa värikkäitä matta-ja kiiltäväpintaisia palloja. 

Kuusessa on joka kert…

Dermosil joulukalenteri unboxaus 0/24

Availin joulukuussa Dermosilin joulukalenterin luukkuja ja koska tämä kosmetiikkajoulukalenteri  on ollut vähemmän esillä blogeissa, päätin esitellä sen teille nyt tammikuussa.


Kyseessä on edullinen joulukalenteri verrattuna muihin kosmetiikkaa sisältäviin joulukalentereihin. Hintaa oli vain 40 euroa ja mielestäni rahan arvoinen laadukas paketti.

Monet muut vastaavanlaiset kalenterit maksoivat satasen pintaan. Hinnat toki määräytyvät sisällön mukaan. Dermosilillä tuotteet olivat edullisempaa ja suoraan ilman välikäsiä toimitettuna, ihan yhtälailla käyttökelpoista ja jännitys säilyi koko joulukuun aina aattoon saakka. Toki takakannessa oli sisältö kerrottu ja unboxauksia löytyy netistä, mutta pidin itseni mahdollisimman hyvin pimennossa siitä.


Ostin kalenterin itse, joten mistään blogiyhteistyöstä ei ole kyse. En siis hyödy millään tavoin kalenterin esittelystä.


Vaikka joulukuu onkin jo takanapäin, tulethan silti avaamaan luukut kanssani. Sisältö ei ole maitosuklaata ja tonttuleluja, va…

Kuopio, Suomi Finland

Kuopio on kotini. En voisi kuvitella asuvani jossain muualla, pienessä tai suuren suuressa kylässä tai kaupungissa tällä hetkellä, jos koskaan. Toki joskus haaveilen muutosta Turkkiin, mutta silti Kuopio on ja tulee olemaan minun Suomen kotini. 
Tiedän kyllä, mitä ne kylät ja cosmopolitat pitävät sisällään ja houkutuksia on kaikkialla, mutta on myös nähtävä lähelle ja löydettävä houkutuksia myös omasta kodista. Aina ei pidä olla tarvetta saada lisää ja lisää tullakseen onnelliseksi. Minulla on jo kaikkea! 

Kuopio ei ole syntymäkaupunkini ja olen asunut muissakin kaupungeissa ja elänyt oman aikani pitäjilläkin. Kuopio oli kuitenkin haaveeni jo lapsena ja tänne tulin sen jälkeen, kun olin nähnyt ensin muutakin Suomea. Enkä ole katunut. Täältä löytyi myös elämäni nainen, jota kutsun blogissa Muruseksi. 

Shoppailumahdollisuudet ovat runsaat. Matkus shopping center tunnetaan myös nimellä Ikano tai Ikea. Tämä pitää sisällään muutakin kuin pelkästään ison kaksikerroksisen Ikean. Kauppoja ja…