Siirry pääsisältöön

Hyvä vs Parannettavaa


Me suomalaiset olemme itseämme mollaavia ja vähätteleviä ihmisiä. Hyvin helposti meillä tulee sanotuksi, etten minä ole tarpeeksi, etten ole riittävä, enhän minä nyt osaa tai miten sinä nyt minusta noin, kun olen vaan tämmöinen... 
Mutta kuka meitä sitten kannattelee ja nostaa ylemmäksi ellen minä itse!?

Miksi laittaisin päälleni paidan, josta en oikeasti itse tykkäisi ja josta sanoa kaverille, ettei tämä ole minkäänlainen? Miksi ostaisin sohvan, jota vihaan ylikaiken ja vähättelisin, että onpahan jotakin? Miksi kävisin kampaajalla, jos tietäisin, että vastaukseni olisi kunhan on kiharat tai letti?

Minä en ole täydellinen. Minä en ole mitättömyyskään. Olen ihan tavallinen, mutta erityinen samalla. On ihan yks ja sama, tekeekö joku toinen kauniimpia piparkakkuja kuin minä tai tekeekö joku parempia kortteja kuin minä. Ei sillä ole mitään väliä! Sillä on, että minä yritän, minä teen ja onnistun lopulta siinä! Ei haittaa, vaikka joskus epäonnistuisinkin. Minä voin aina harjoitella! Minä harjoittelen koko elämäni ajan asioita! En ole koskaan täydellinen! Se on muistettava! 
Kilpailen vain itseni kanssa.

Jokaisella on joskus hetki, ettei tunne olevansa yhtään mitään. Tai ainakaan kovin paljon. Tai ettei osaa eikä vaan onnistu millään. Kaikkea ei voi edes oppia. Mutta keinot on löydettävä siihenkin, että noustaan sieltä mitättömyyden suosta ja epätoivosta. Hyväksytään se tosiasia, ettei se suurikaan toiveemme, jota halusimme oppia, ole jokaiselle. Kaikista ei tule missejä tai astronautteja!
Mutta tee ensin parhaasi! Sitten vasta PLAN B!

Otappas kynä ja paperia tai vaikka se kännykkä tai Microsoft word esiin. Kirjoita itsestäsi 10 asiaa, joissa olet hyvä. Kirjoita myös 10 asiaa, joita pitää vielä harjoitella. Ja sitten vaan harjoittelemaan! Toteuta suunnitelmasi! 


Muuan pikkupoika matkusti paikkakunnalta toiselle isänsä mukana. Isä toimi hevosten kouluttajana. Eräässä monista kouluista, joita poika kävi, opettaja pyysi oppilaita kirjoittamaan aineen tulevaisuuden unelmastaan.
710
Poika kirjoitti aikovansa hankkia oman hevostilan, joka on täynnä palkintohevosia. Tilalla on laajat vihreät laitumet, siistit tallit ja isot ladot – ja kaiken kruununa upea kartano järven rannalla.

Opettaja ojensi aineen takaisin ja sanoi: ”Kirjoita tämä uudestaan jotta saat paremman arvosanan kuin nelosen. Tämä on aivan epärealistinen sinun kaltaisellesi pojalle.” Poika puhui asiasta isänsä kanssa. Isä kehotti poikaa tekemään niin kuin itse haluaisi, mutta muistutti, että jos hän ei kirjoittaisi uutta ainetta, sillä olisi omat ikävät seurauksensa.

Seuraavana päivänä koulussa poika ojensi opettajalle saman aineen ja sanoi: ”Olen päättänyt, että minulle riittää aineesta nelonen, mutta aion pitää unelmani.”

Vuosia myöhemmin tuo poika toteutti täysin tuon unelmansa. Hänen nimensä on Monty Roberts, joka tunnetaan kutsumanimellä ”Hevoskuiskaaja”.


Piparkakut ovat kaikki minun tekemiäni viime jouluksi. Löydätkö robotit, perhoset ja rintaliivit?! ;)

Kommentit

Ihana tuo Montyn tarina. Itsensä kehuminen on niin vaikeaa. Minä keksin heti muutaman harjoiteltavan asian, mutta jo hyvät on vaikeita.
Viltsu sanoi…
Lähde liikkeelle ihan pienistä asioista. Ei tarvitse olla suuria. Esim. Oletko hyvä kuuntelija, Bloggaaja tai valokuvaaminen kukkia? ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…