Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuu, 2014.

Rikkaan oikeus ostoksiin

Kun kuuntelen ihmisten juttuja, törmään toisinaan siihen ajatukseen, ettei rikas ihminen saisi säästää rahojaan, tai on muuten saita, itara, kitupiikki. Miksi jemmata rahojaan, kun ei niitä saa mukaansa hautaan kuitenkaan. 

Jos taas on varaa, ja käyttää rahansa matkustamiseen, ostoksiin, hienoihin tavaroihin... Hyvin nopeasti saa maineen, kuinka hienostelee ja leveilee rahoillaan. Sitähän se, jos ostat vaikkapa hienoakin hienomman auton tai huvipurren tai kuljet merkkivaatteissa. Ei sillä,etteikö jotkut leveilläkseen niin tekisikin, mutta entä jos vaan tykkää nimenomaan Cuccin tuotteista?! Pitäisikö ne jättää kauppaan, vaikka varaa olisikin, vain siksi, ettei halua leveillä ja huonoa mainetta?! Mennäänpä toiseen ääripäähän. Vähävaraisella tai varattomalla ei  ole oikeutta herkutella, ostaa uusia vaatteita tai käydä vaikkapa kylässä tai kampaajalla. Se käy ilmi siinä, että jos ostat vaikka halvankin vaatteen tai pelkästään kinkkuleikkeet lauantaimakkaran sijaan, jo aletaan kuiskutella, …

atc sai elämän, Atc-vaihtokin Sussun kanssa toi minulle osansa elämää

TJK-haasteeseen tehtyä. 
Tahdoin alkaa tekemään sellaista atc:tä, missä olisi jotain erilaista. Jotain uutta ja jännittävää. Silti sellaista, ettei ihan ylilyöntejä tulisi.  Kaunista ja hyvää. 
Otin korttipohjan ja aloin gessota sitä. Mitään upeitä värikkäitä musteita en omista, vaikka kuinka niistä haaveilen ja näen unta, joten mietin, millä saisin tehtyä jotain vastaavaa? 
Kokeilin halppisvesivärejä. Liian vaaleaa.  Tussit? Äh, ei pysy gessossa.  Entä leimasintyynyillä tuputella ja hangata? Joo, onnistuu. Jämävärejä löytyi.  No mutta, jämäthän nimenomaan joutavatkin korttiin! Onnistuin! En värikkyydessä, mutta värittämään taustan. Ihan oikeita elämän värejä. Tummia ja vaaleita sävyjä. 
Seuraava uusi suunnitelmani oli irrottaa ääriviivatarra-arkin enkelin se jämäosa käyttööni. Jemma-paikassa oli pieni palanen sisustustarran läpinäkyvää teippiä, joten se sopisi ehkä tähän tarkoitukseen...
Olipahan urakka! Ei se teippi imase tarraa mukaansa! Sitä pitää hangata ja kovaa! Siltikin osa p…

Salaperäinen salaisuus

Olen Viltsu. Blogini on Inspiration, mutta monen suussa, minunkin, se kääntyy hyvin helposti Inspikseksi. Siitä se sai alkunsa Inspishaastekin. Se taas on ihan eri blogissa, mutta siis minun alaisuudessani. Kaikenkaikkiaanhan minulla on kolme blogia... Ai mahotonta!
Niin, siis Inspiration, eli Inspis on tämä "pääblogi", jossa turisen mukavia, pohdiskelen vakavia, esittelen tekosiani ja saamisiani ja saatanpa runoillakin välillä. Ihan siis aikuistenoikeasti runoja, eikä jotain hömpänpömppää. (ehhehe, kuka sanoo, ettei koko blogini sisältö olisi hömpänpömppää?! Ai että, kun osaisi löytää aina ne  oikeat, osuvat sanat!). 
Toinen on siis Inspishaaste-blogi, jossa askarrellaan paperista kaikenlaista joka kuukausi. Linkki löytyy tuolta yläotsakkeen alta. 
Ja blogikauppani, jossa on tarjolla kätteni töitä. Kysyä voit tarkemmin meilin kera. 
EDIT! Sekä haasteblogi, että Inspiskauppa-blogi ovat lopetettu. Kauppa-blogi löytynee eri nimellä blogiotsakkeen alta. 

Bloginihan siis kertoo elämä…

ARVONTA 2 vuotiaassa Inspiksessä

Hyvää syntymäpäivää, sinulle blogini, hyvää syntymäpäivää toivotan.... arvonta päättynyt 27.8.2014!! Tosiaankin, Inspiration on nyt 2 vuotias.  Käyntejä blogissani on melkein 95 000. Huh huh!  Suurin osa teistä on käynyt lukemassa Salt balansista bloggaustani. Se on pitänyt ykkössijansa jo kauan. 
Suomalaisten lisäksi blogissani käyvät mm.  Yhdysvallat Ranska Israel Taiwan Venäjä Australia Ukraina Saksa Puola.  (Puolasta oli 37 käyntiä kuukaudessa)
Rekisteröityneitä lukijoitakin on jo toista sataa.  Ei paha, ei ollenkaan paha. 
Tilastotietoja lisää vielä sen verran, että suurimmalla osasta teistä on käytössänne Firefox tai Chrome. Muitakin käyttöjärjestelmiä löytyy useita, niin kotikoneella, kännykällä, kuin erilaisilla tableteillakin. 
Bloggauksen aloitin 3v sitten, ja siirsin kaiken mitä pelastettavissa oli, tänne. Voisin siis periaatteessa juhlistaa 3 vuotis-synttäreitäkin. 
Toisaalta se, mikä on mennyttä, on mennyttä. 

Synttäreiden kunniaksi täräytän arvonnan käyntiin lukijoilleni. 
Inspirati…

Tunne haaveesi, äläkä ainakaan mollaa itseäsi.

Tässä 5 tapaa, miten voit helliä ja rakastaa itseästi. 1. Tee sitä mistä nautit. Aloita tanssitunnit, kävele merenrantaan, istu puistossa. 2. Kirjoita lista asioista, joissa olet hyvä. Aloita esimerkiksi näin: Olen hyvä tunnistamaan sieniä. Pyri vaikka sataan! 3. Älä mollaa itseäsi. Mitä sitten, vaikka olisit kehno koneiden kanssa? Kukaan ei ole täydellinen. Sinussa on paljon hyvää. 4. Pistä itsesi muun edelle. Mene uimaan tai lue kirjaa, vaikka koti olisi sekaisin. 5. Tunne haaveesi. Mieti sitten, mikä todella estää toteuttamasta haaveitasi. Ala toteuttaa niitä heti.
-Kodin kuvalehti-
kuva joululta 2012
Kuinka sinä pidät huolta itsestäsi? Omasta hyvinvoinnistasi? Siitä, että sekä mielesi että kroppasi voi niin hyvin, kuin mahdollista? Vai onko sinulla käyttämättömiä voimavaroja, joita et tuo esille ja voit siksi pahoin?  Tunnetko kateutta toisia kohtaan? Katkeruutta omasta elämästäsi? Oletko onneton, koska haaveesi eivät vain toteudu, muttet oikeastaan edes tee asioille mitään? Tuntuuko siltä, että…

Näytän sulle missä mul on vaalennusraidat

Tästä saa repiä huumoria, jos haluaa.  Kesällä kun makoilee omalla partsilla ja ottaa aurinkoa, saattaa huomaamattaan saada vaalennusraitoja... 

Syynä siihen lääkkeet, joita käytetään iholla. 

Joo-o... elämäni suurimpia asioita... Asioita, joista en haluaisi kuvia laitella.  Viikko-ohjelmaani, jota osaltani häpeilen.  Olenhan vielä nuorehko nainen, en 9-kymppinen! 
Nyt se kuitenkin on tehty. Kuvat julkistettu. Vaivun maan alle häpeilemään omaa kehoani, mikä ei vaan tunnu omalta. Kyyneleet ovat omiani. Eivät kenenkään toisen. Tuntemani olotila on omani. Kukaan toinen ei tunne minun tuntojani.

Valitettavasti se ei myöskään vähennä kenenkään toisen olotilaa...

Valmiiksi käytettyjä unelmia

Unelmat. Meillä jokaisella tulisi olla unelmia. Meidän jokaisen tulisi kulkea unelmiamme kohti, toteuttaa niitä. Kaikkia unelmiamme emme voi tetoettaa, vaikka kuinka haluaisimme, eikä siihen ole tarviskaan, mutta jos jokin on NIIIIN tärkeä, että sen todellakin haluamme, silloin kyyneliä ja hikeä on turha säästellä. 
Minullakin on unelmia ja olen osan saavuttanutkin niistä. Osa saavutettavissa myöhemmin ja osa unelmista on ja pysyykin haaveina. Uskon, että elämäni joka ikävuotena syntyy uusia unelmia, joita kohti haluan kulkea. 

Yksi minun unelmistani on ollut tämä blogi. Tai alun alkujaan se oli verstaani Vuodatuksessa, mutta kuten olen kertonut, siellä se blogi kaatui Vuodatuksen kämmin vuoksi ja aloitin uuden täällä. Tämä blogi on ollut jo pari vuotta toiminnassa. Itseasiassa 2 vuotta tuli 5.7.2014 täyteen. 
Kahteen vuoteen on mahtunut kaikenlaista ja lukijamääräkin kasvanut toiselle sadalle. Käyntejä kohta 100000 kaikenkaikkiaan. Huikeaa! Yksi unelmistani on, että Inspiration sais…

Kesäpäivät vetten äärellä

Kesä on yksi parhaimpia asioita, mitä tiedän. Lämpö, mahdollisuudet ja luonto. Kaikki eivät kuitenkaan pidä kesästä tai helteistä ja onhan niitäkin, jotka eivät pidä yhtään mistään kelistä. Minä kuitenkin nautin kesäkuumalla lähteä vaikkapa veneilemään. 
Mietin, kuinka tukahduttavan kuumaa olisikaan olla suorassa auringonpaisteessa pihalla tiukat keinokuituvaatteet päällä.
Kuinka tuskastuttavaa olisi pukea leggarit ja fit-t-paita.
Tai laittaa meikkivoidetta kasvoille, puuteria, meikkejä...
Juosta lenkkipolulla tai tehdä pihahommia. Kyllähän siinä sellaisessa kuuma tulee ja voimat lähtevät.

 Meillekin eräs henkilö tuskaili, kuinka mökillä ei vaan ole kivaa helteellä, kun ei jaksa laittaa pihaa, eikä tehdä mitään ja jos yrittää, läkähtyy. No joo...
Ehdotimme, että vesillä on hyvä olla ja huilata. Voi ihan hyvin antaa itselleen luvan kovimman helteen aikaan huilata, antaa pihatöiden olla ja antaa luvan itselleen kerätä voimia. Mutta kun ei osata olla tekemättä eikä haluta viilentäviä pu…