Siirry pääsisältöön

Muotia, koruja sekä sananlaskuja

Nyt "Inspiksen kaupassa" mm. paperikuvioita kaupan päälle, kun tilaat vähintään 15 eurolla tuotteita.
Ja kun annat koodin: INSPISALE, niin saat tämän päivän aikana (12.11.2014) KAIKISTA kaulakoruista -5€/kpl hinnasta pois!

Sellainen mainospätkä. :)Kaulakorukuva on esimerkkitapaus myynnissä olevista koruista. Kuva ja koru ovat siis jo entuudestaankin esiteltyjä. Ei mikään uusi juttu. Seuraavat kuvat ovat uusia, mutta huonolaatuisia ja pyydänkin anteeksi kuvien usvaisuutta. Kaikki seuraavat kuvat esittelevät omia tulijaisiani häämatkaltamme Turkin Antalyasta. Vaatteita, muotia mahdollisesti, koruja, käyttöesineitä...


Sovitin matkalla vaikka kuinka montaa eri vaatetta. Myyjät olivat vaihtelevasti agressiivisia. Siellä, missä turistit liikkuivat, oli myyjätkin valppaina kaiken aikaa. Siellä huudeltiin jo kaukaa, mistä olemme kotoisin, mitä etsimme, haluammeko tulla heidän kauppaansa katselemaan, olemmeko saksalaisia vai venakkoja... Ja jos emme ostaneet, saattoipa selän takaa kuulua niinkin rasistista tekstiä, kuin "Ne on venäläisiä. Ei niille mikään kelpaa. Ei ne osta mitään!". 

Olisin kenkiä halunnutkin ostaa, mutta jalkani paisuivat palloiksi, joten kenkiä en saanut hankituksi. Yhdet sandaalit ostin tarjouksesta. Ne ovat tosi kivat ensi kesäksi. 

Tuo yläkuvan valkoinen pusero on tosi iso minulle. Se suorastaan roikkuu päälläni. silti se on sen mallinen, että rakastuin siihen! Siis ei se haittaa, että roikkuu. Näyttää hyvin rennolta, kivalta ja kesäiseltä isonakin. "Onpahan kasvuvaraa". :D :D :D Jäätelökioskit, täältä tullaan! 

Se, mikä minua häiritsi eniten kauppiaissa, oli flirttailu kaupantekoa varten. Eli alettiin iskeä silmää, yrittää jopa suudella! Ja ihan vain siksi, että tulisin ostamaan heiltä tuotteita! "You, sexy lady". Yhä kaikuu korvissani. Ja yksi hyvin hyvin ronski tapaus oli, kun jo reilusti 50 ylittänyt mies, jonka vaimo oli samassa huoneessa, kysyi lapseni ikää. Olinhan ostamassa lapselleni vaatteita. Kun kerroin, että lapseni on 19 vuotias, tämä mies alkoi inttää vastaan. "Eihän näin nuorekkaalla naisella voi olla aikuista lasta". Hän laski päässään, että minun on oltava noin 40 vuotias. "EI VOI OLLA TOTTA!".
sitten alkoi se silmillä vartaloani syöminen. etenkin rinnat tuntuivat kiinnostavan häntä ja katse söi ja söi. "You so sexy". Ja vaimo lajitteli tuotteita hyllyyn...
Se kauppa sai jäädä. 
Toisesta kaupasta ostin ihanan punaisen kaftaanini. Lempparini. Pojalle ostettiin tulijaisia myös toisaalta. Osan saa joululahjana vasta. ;)


Hyvän silmät ovat Turkissa yleisiä ja ne karkoittavat pahan silmän, eli juorut, kateuden, panettelijat, katkeruudet... Kaiken pahan, mitä ulkoa päin kotiin tai kauppaan tai itseään kohtaan olisikaan tulossa. Näitä pahan silmää karkoittavia hyvän silmiä saimme miniversiona lahjaksi ostoksien yhteydessä muutamasta paikasta, mutta avaimenperiä, seinäkoristeita ja magneettisilmiä ostimme ihan rahalla. Onhan niissä nyt kokoeroakin noihin pikkuisiin mini-hakaneuloissa roikkuviin.
Jos jotain, niin taikausko jäi Turkista mukaamme. Siis nimenomaan tämän hyvän silmän uskominen. 


Ostimme Murusen kanssa toinen toisillemmekin lahjat matkalta. Minä sain kaulakorun, Murunen sormuksen. Lisäksi tarvitsin kännykälle kaulassa roikkuvan kotelon, joten kaunis pussukka lähti mukaani basaarista.

Hinnathan ovat Turkissa paljon alle Suomen hintojen. Esimerkiksi iso nahkalaukku, josta Suomessa maksaisimme noin 60 euroa, maksoi Turkissa noin 10 euroa.
Myös ruoka oli edullista. Mehän emme syöneet hotellilla kuin aamupalan, sillä emme tahtoneet mitään all inclusivea siihen matkaan. Olisihan sekin ollut mahdollista, mutta ei se ole meidän juttumme. Tuoremehu, joka puristettiin tuoreista hedelmistä siinä meidän läsnäollessa, maksoi euron per lasi , appelsiinimehua. Granaattiomena-kiwi-appelsiini maksoi noin 2 euroa ja oli puoli litraa!

Kyllähän se olisi meidän unelma asua Turkissa ja nimenomaan Antalyassa talvet. Tai edes kuukausi vuodesta tai 2 viikon lomareissu. Ihan sama, kunhan pääsisimme takaisin! Se pöly, hiekka, alkeellisuus, elämän värikkyys, rentous, vapaus, siisteys, stressittömyys, lämpö, ystävällisyys, vieraanvaraisuus,... Kaikki se vetosi meihin. 

Miinuksena ne työtään tekevät turisteja härppivät myyjät sekä ajatus; "käsi kättä pesee".
Kun pesee toisen käden toisella kädellä, molemmat tulevat puhtaiksi. Jos peset kaksin käsin kaverin kädet, kysymyksessä on selvä kumpikin voittaa-tilanne. 
Eli sanaton tai sanallinen sopimus vaikkapa nyt asiakkaiden saattamisesta kaverin putiikkiin toimii keinolla millä hyvänsä, lähestulkoon. Väritetään asioita, jotta asiakas ihastuisi ja menisi kaverin kauppaan. Ihan sama, onko asiaks tyytyväinen, kunhan rahat ovat kourassa! 
Eli Turkissa on aina itse otettava selvää asioista ja oltava valppaana ja pidettävä puolensa, eikä sinisilmäisenä luotettava mitä sanotaan. Oppia kantapään kautta. 


Myös sinulle on Suomessa ihanuuksia tarjolla. Tässä Linkki tarjouksiin: "Zalando alennuskoodi"

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…