Siirry pääsisältöön

Riistetyt 24 tuntia

On se niin raskasta kun on pakko
ja niin helppoa kun haluaa.


Aiemmin tekemäni tehtävätaulu. Yhä käytössä. toimii tehtävätauluna JA muistitauluna. Ainainen kiire. 
Aika ei riitä mihinkään ja tekemistä tulee koko ajan lisää ja lisää. 
Yrität ottaa kansion esille, josta pitäisi tehdä sen kymmenen tehtävää. Juuri silloin puhelin soi ja sinun täytyykin vastata siihen.

Sinua pyydetään luennolle. Et millään ennättäisi etkä jaksaisi, muttet oikeastaan voi sanoa EI, koska olethan ryhmälle korvaamaton. Siispä vastaan TULEN.

Palaat kansion äärelle. Palatessasi huomaat laatikon, mikä pitäisi purkaa vielä kaappiin. Eih, nyt et jaksaisi sitä!

Ja nuo pyykit... Kuka täällä likaa niin paljon vaatteita, että aina on pyykkikori täynnä?! Pitääkin pitää lapsille puhuttelu asiasta,e ttei jokaisen leikin jälkeen tarvitse vaihtaa vaatteitakin! Mutta nyt et siihen ennätä. 

Ruokaa pitää alkaa laittamaan... Ai niin ja sen luennon esivalmistelu ja kirje tuli, jossa pyydettiin yksi kaavake lähettää.. Missä sekin on?!

Olet jo aivan poikki.
Heittäydyt sohvalle hetkeksi miettimään, kuinka selviät tästä kaikesta kaaoksesta tämän päivän aikana!? 
Nukahdat sohvalle...

Puolisosi ja lapset tulevat kotiin. Säpsähdät hereille oven napsahtaessa auki. 
Lapset hihkuvat innoissaan äiti äiti, ja juoksevat halaamaan sinua. Ei, nyt on kiire! Et jouda halaamaan heitä pitempään. Kertokoot päivän asiatkin sitten, kun ei ole näin kiire... 
Ja se puoliso...
Ei nyt, ei ehdi. Pitää se ruoka laittaa ja luento... Eh. Älä nyt lääpi...

Vaihdoin "verhot" verstaallekin


HEI LOPETA! SINÄ ITSE! 
Ne miljoona asiaa, jotka pitäISI tehdä, saavat nyt odottaa! 
Istu alas pöydän äärelle paperin ja kynän kanssa!
Kirjoita siihen kaikki ne tehtävät, joita mietit, että pitäisi tehdä. 
Sitten laitat ne järjestykseen, mistä ne PITÄÄ aloittaa tekemään. 
Seuraavaksi laitat lapun johonkin muistitaululle, jääkaapin oveen tms. Ja aloitat tekemään numero yksi tehtävän. Sitten kun se tehty, seuraavaksi on vuorossa numero kaksi. Ja sitä rataa niin kauan, kuin tehtäviä riittää listallasi. 
Äläkä unohda taukoja! Jokaisen tehtävän välillä on tauko, jolloin voit ja sinun pitääkin halata lapsia ja pusutella puolisoasi samalla! ;) 

Tekemättömät tehtävät ovat ja tulee lisää koko ajan.
Jostain on oikeasti aloitettava, eikä vaan stressattava ja isi-teltava. 
Huomaat nopeasti hommien sujuvan ja saat tehtyä pakolliset ja sinulle jää itsellesikin aikaa rentoutua ja nauttia elämästäsi. 

Ja hei, sinä ET ole korvaamaton!
Mieti, jos sairastut oikeasti siksi, että olet lopenuupunut?!
Jostain se pomo saa sinulle tuuraajan!
Tuuraaja oppii kyllä työnsä, jos ei osaa jo.

Niinkin raadollista kuin se onkin sanoa, korvaamattomia emme ole kukaan. Emme ainakaan työpaikoilla tai muissa työtehtävissä. Ehkä se vaatii pomolle tai ystävälle hieman lisähommia, kun et olekkaan itsestäänselvyys, mutta loppupelissä löytyy  niin hyvä apuri, että voitte vuorotellen jakaa työtaakkanne tulevaisuudessakin. 

Huomaan itsekin syyllistyväni toisinaan ajatukseen, "etten kerkeä millään, liikaa puuhaa ja kaikki kaatuu päälle". Kun kuitenkin istun alas kirjaamaan järjestyksen, huomaan asioiden hoituvat kuin itsestään. Minulla on yhä käytössä Inspishaasteeseen tekemäni muistitaulukin tätä varten! 
Hötkyämällä ja stressaamalla ei vaan onnistu yhtikäs mikään. Päinvastoin tulee lisää hommia, kun sählään.

Jos sinusta alkaa tuntua siltä, ettei kukaan voi korvata sinua työssäsi tai tehdä sitä, mitä sinulta vaaditaan, silloin ota juomalasi ja laske se täyteen vettä. Tämän jälkeen ojennat etusormesi suoraksi, työnnät sen veteen, pidät siellä hetken ja tempaiset sen sieltä nopeasti pois.

Tutki tarkasti veden pintaa. Jos siihen on jäänyt sormesi kokoinen aukko, olet korvaamaton. Ellei näin ole tapahtunut, jatkaa maailma pyörimistään, vaikket sinä joka paikkaan ehtisikään.Kukaan ei voi riistää sitä sinulta.
Sitä ei voi varastaa, eikä kukaan saa sitä hiukkaakaan enempää tai vähempää kuin sinä. 
Kukaan ei saa rikkautensa tai neroutensa palkaksi edes yhtä ylimääräistä tuntia. 
Ketään ei myöskään rangaista. 
Saat tuhlata tätä kallisarvoista hyödykettä mielin määrin, mutta sen saanti ei silti koskaan sinulta tyrehdy.

Sinun on elettävä tällä 24 tunnin annoksella.
Siitä sinun on kehrättävä terveytesi, nautintosi, toimeentulosi, tyytyväisyytesi, kunnioituksesi kohteet ja kuolemattoman sielusi kehitys. 
Ellei ihminen kykene järjestämään elämäänsä niin, että hänen päiväpalkaksi saamansa 24 tuntia riittävät täsmällisesti kaikkiin asiaankuuluviin menoeriin, hän sotkee elämänsä perin juurin.
-A.Bennett

Kommentit

Kuulostaa minulta. Minä en ehdi mihinkään ja sata työtä odottaa. Kaikki jää tekemättä. Onkohan tämä jo burnout.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…