Puhutaan teestä osa 7 : Rentoutus-tee ja marjaisa suklaa


Auttaako tee rentoutumaan? 
Auttaako tee saamaan paremmat yöunet, nukahtamaan? 
Voiko tee olla muutakin, kuin piristävä juoma?

kolmesti KYLLÄ!


"Mandragoran" paketti sisälsi ihanaa "Rentoutus-teetä"
Minulle nämä rentouttavat teet ovat tutuksi tulleita monesta eri firmasta, joten halusin tutustua myös Mandragoran tarjoamaan makuelämykseen. Saada vastauksia, eroaako jo maistelemistani rentoutus-teistä, onko hyvää, tehoaako... 
Siispä vesi kiehumaan ja teen lehdet tee-palloon. 

Mandragoran Rentoutus-tee on yrttijuomaa, joka eroaa oleellisesti aiemmista tuttavuuksistani sillä, ettei tässä ole mukana kamomillaa. Sehän se yleensä on unijuomien ykkösainesosa. 
Rentoutus sisältää kärsimyskukkaa, sitruunamelissaa, laventelinkukkaa sekä piparminttua. 
Hyvin voimakas piparminttu onkin tuoksuna sekä maussa mukana. Ei silti mikään "purukumimainen", vaan yrttisen herkullinen. Sitruunamelissasta on tullut uutena minulle yksi lemppareista mausteista, joten tässäkin juomassa pidän siitä kovasti. 

Rentoutus-teetä käytetään yhteen desiin 1tl, eli todella helppo muistaa annostuskin. 

Rentoutus toi minulle uneliaan olotilan ja olin valmis pehkuihin kotvasen kuluttua. Kyllähän laadukkaat juomat erottaa halppiksista ja tehot samoin. Eikä se tietenkään kaikille tuo ihmeparannusta unettomuuteen, ja jokaisen on itse se oma keinonsa löydettävä. Jollakin se on liikunta, jollakin lääkkeet. Joku toinen saa apua lukemisesta ja joku jostain muusta. Minä vielä toistaiseksi ainakin pärjään näillä illan omilla yrttijuomilla. 

On huomioitava, ettei mikä tahansa tee-juoma sovi illaksi. Musta tee on kofeiinipitoista, joten se piristää. Matcha piristää vielä enemmän. Vihreässä teessä on ihan hyviä vaihtoehtoja, mutta nimenomaan rentoutukseen ja nukkumiseen tarkoitetut teet ovat ne parhaimmat ja tehokkaimmat. 

Vastaisuudessa minun valintani on RENTOUTUS "Mandragoralta".


Minä herkkubebatsu tahdoin maistella myös Zotterin marja-valkosuklaata ja nauttia illasta oikein extrakunnolla! Zotterin suklaat ovat laadukkaita ja taivaallisia, joten näitä ei tarvitse SYÖDÄ, näitä nautiskellaan! Jää hyvä maku suuhun pitkäksi aikaa!


"Zotterin" suklaa vie makuelämysmatkalle Latinalaisen Amerikan kaakaometsiin. Voin maistaa ja haistaa kaakaon, tuntea sen suussasulavuuden, löydän kokonaan uuden marjasuklaan ja valkoisen suklaan elämyksen. Tällaista suklaata en voi verrata yhteenkään "maitokaupan" suklaaseen! 
Zotter: "Berry emulsion in white". Tämäkin ihanuus Mandragoran valikoimasta! 



Minulle valkosuklaa on nautintoaine. Nautiskelen siitä joskus, kun on sen aika. En siis syö suklaata muutenkaan yhtenään, eikä minulla ole siihen pakottavaa tarvetta. Siinä olen ehkä onnekas, ehkä en. Miten sen ottaa... 
Onhan suklaat aivan mielettömän hyviä! 

Mutta siis asiaan. Eli valkosuklaa tai minttusuklaa ovat lemppareitani. Täytesuklaat taas eivät ole oikein mieleeni. Jos se "täyte" on sekoitettu suklaaseen, asia ok, mutta ei sisällä. Siksi tämä Zotterin pikkulevy kiinnostikin kovasti. Voiko täytesuklaa toimia valkoisessa suklaassa, jos puhutaan LAADUKKAASTA SUKLAASTA? 

Ah ja nam! 
Siis mitä voisin sanoa tästä muuta?! 
Vaikka levy onkin pienempi, kuin ne maitokaupan suklaalevyt, maku on suuri. Eihän tätä tarvitse murjoa isoa palaa suuhunsa saadakseen makujen orgasmin! 
Mistään täytemössöstä ei ole kyse, vaan IHANASTA MARJAMOUSSESTA! 

Mustikat, vadelmat ja punaherukat sulavat yhteen räjähtäväksi suklaatäytepommiksi, jossa karamelisoidut karpalot hyörivät ympäriinsä. Tämä ylen marjainen täyte jopa hehkuu valkosuklaakuorrutteen läpi. Ja kun puraisen palasen, en voi kuin vajota hurmioon! Ja minä vajosin, vajosin, leijuin, liihotin... Minä en laisinkaan tiedä enää, missä olin, mitä tein! Minä vaan pyöritin kielelläni suussani sitä elämystä ja olin jossain kaukana todellisuudesta...

Hmm... Mitäpä luulet, suosittelenko sinulle tätä ihanuutta?! ;) LUOMUA!

Kommentit

Tiia Koivusalo sanoi…
Olen samaa mieltä, tee saa aikaan kaikkea tuota. :) Ja tuo suklaa, uuh, näyttää aivan mielettömältä. Ja meikäläisen sydänhän aina läpättää, kun näen suklaan jota suuni ei ole koskaan maistanut. :)

Ihanaa viikkoa. <3

Tiia
Riitta Sinikka sanoi…
♥nam: suklaata ja teetä!
Maikki sanoi…
Jes! Hyvä postaus, taitaa olla kauppareissu edessä ;)
Tiia K. Sinänsä maistamisen arvoista, joten herkuttele ja nautiskele hyvällä omalla tunnolla.
Riitta Sinikka, Ja hyvää oli!