Näin meillä herkutellaan

Nyt pääsette katsomaan, kuinka meillä syödään. Eikä mitään maksalaatikkoa lemmikkiosastolta, vaan nimenomaan herkkuja. Jollakinhan se maha on täytettävä. Nimittäin herkkumaha. ;)

Ja kuinkas muutenkaan, kuin mahdollisimman pienen rahan herkuilla.
 Jos saa itse tehtyä, aina parempaa. Jämä-valmistus on suosikkiani, eli mitä kaapista löytyy, pistetään sekaisin. Käytän niin mielelläni mielikuvitusta näissä sävellyksissäni. Voisinko sanoa olevani herkkujen operetti-säveltäjä?

Tästäpä se sitten alkaa. Makumatka herkkutarjottimen äärelle. Ja nyt ei lasketa yhden ainoatakaan kilokaloria tai joulea! NIITÄ ON! 

Klo: 11:00 

Rakastan pirtelöitä, smoothieta, fruitieta jne. herkullisia juomia. Niitä on helppoa tehdä itse tehosekoittimen avulla. En erikseen mittaile raaka-aineita, vaan lorautan ja sujautan tarvikkeet tehariin silmämääräisesti. 

Tämä ihana vaaleanvihreä smoothie valmistui maidosta, luonnonjogurtista ja yllätys yllätys, banaanista! Vihreän värin se sai elintarvikevärillä, jota testasin juomaan. 
Toimii! 

Ei paljoakaan tälle jää hintaa, kun Hylana maito-tuotteisiin menee vajaa 3€, kun ostaa halvinta. Niistä riittää 5-6 juomaan. Lisäksi banaanit, joita saa eurolla kilon. Ei ole pakko olla kalleinta banskua tähän juomaan. Ne vanhemmat banskut käyvät parhaiten! 



Klo12:00

Riisi on ehdottomasti lempiruokani. Sillä ei ole väliä, mitä riisiä ruuassa on, kunhan on riisiä. Tavallisen puuro- ja irtoriisin lisäksi käytämme basmatiriisiä, villiriisiä ja jasmiiniriisiä tasaisin väliajoin. Oikeastaan ohraa tulee myös käytettyä riisin korvikkeena tiuhaan. 


Jos on jämiä muutamasta eri riisistä, ja niissä on sama keittoaika, niin samaan kattilaan vaan. Ihana mixaus siitä tulee. Sitten vaan kaveriksi vaikkapa broilerin lihaa tai kasviksia. 


 Klo 13:00

Kahvia meillä juodaan myös. On ihan huippua, jos siihen kaveriksi saa kahvileipää. Esimerkiksi marjapiirakkaa pienen jäätelötilkan kera. Nuo marjapiirakathan ovat tarjouksessa eurolla 2 kpl aika usein. 

Iltasella sitten yleensä teetä tai kuuma vesi ja itseuutettua inkiväärijuomaa sekaan. Itse kun inkiväärijuoman uuttaa, saa sen tehtyä pullollisen parilla eurolla. Kaupassa valmis juoma sama määrä maksaa 8 euroa.


Klo 14:00

Suklaa ei minulle sinänsä ole mikään addiktio. Olen ollut vuosia edes maistamatta suklaata missään muodossa. Sitten aloin taas maistelemaan, kun niitä laktaasientsyymi-pillereitä kehitettiin. Onhan se ihan hyvää, en sitä kiellä. Se ei vaan ole minulle pakkomielle. Pystyn elämään ilman suklaata. 

Jos kuitenkin suklaata mieleni tekee, valintani on italialainen suklaa. 
Italialainen suklaa eroaa hyvin paljon suomalaisesta suklaasta ja on hienostuneempaa, suussa sulavempaa ja hyvin samettisen tummaa. Kaakaon osuus on noin 70%. Siihen jos on vielä lorautettu padren piilopullosta rommia tai mamman pähkinäkulhosta muutama pähkinä, niin täydellistä! 

Italialaiset osaavat niin suklaan teon, kuin leivonnaisten yleensäkin. ajattele vaikkapa Tiramisua tai keitettyä kermaa, eli panna cottaa! Myös viinit ovat Italiassa täydellisiä, puhumattakaan juustoista.. Ah. Italia on kulinaristien paratiisi! 

Mutta siis, pala pähkinä-suklaata. Tästä söimmekin kahteen mimmiin monta kertaa. Taisipa tulla 8 palaa kummallekin. Kyllä kyllä,ihan normi kakkupalan kokoinen pala tämä oli. Maksoi tosin nelisen euroa tämä pala, joten ei mitään ihan halvinta suklaata, mutta jos lasketaan taas kerta-annokselle hinta, niin 0,25€ per suupala. Eli 16 suupalaa yhteensä. 8 kertaa siis kummallekin. Ei se sillon kallista ole loppupelissä. Eikös ne patukatkin jo ole 50-70senttiä kipale? Enemmänkin? 


Klo 15:00

Tiesitkös, että ulkona nälkä kasvaa. 
Kun menemme ulos geokätköilemään tai sienimetsälle tai suolle lakkoja poimimaan tai karpaloita tai vaikka nuotiolle tai mitä tahansa, niin eväät mukaan! Vettä nyt ainakin on oltava, mutta aina parempi, jos on teetä ja leipääkin. 

Tietysti notskilla on pikkusen eri eväät, kun siellä voi paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja. Niitä nuotiolla paiston kestäviä vaahtareita. Tavikset EI käy. Ne kun sulaa tuleen. 
Makkaratarjouksia on kesällä yhtenään ja tehtaanmyymälästä saa vieläkin halvemmalla. Pakastimeen on hyvä ostaa talveksi makkarat tarjouksesta. Vaahtaripussi maksaa muistaakseni 3 euroa ja siitä riittää vuodeksi! 

 Joskus meillä on suklaafonduekin ollut mukana nuotiolla ja mansikoita. :) Ihanaa! 
Suklaafonduekaan ei maksa paljoa, mutta maistuu metsässä erinomaiselta. 

Tällä kertaa oli Chili teetä ja naan-leipää mustaleima emmentaalilla. 
Naan-leipä on itsetehtyä ja tehdään yleensä pakkaseen asti sitä. Juustoa saa tarjouksesta alle 4 eurolla köntin. Moneenkohan leipään riittääkään? Ostettiin Putin-juustoakin, euron kimpale! 


KLO 16:00

Kerroinko jo, että rakastan herkkujuomia? ;) 

Herkuttelin ihanalla mansikkapirtelöllä. 
Pirtelössäni oli mansikoiden lisäksi myös maitoa ja luonnonjogurttia. 
En käytä makeutusaineita. 
Mansikat tuoreina ja maistuvina. Niissä on makua! 
Aina ei tarvitse tehdä samalla ohjeella pelkkiä marjoja tai hedelmiä vaihtaen, vaan voi käyttää pelkästään mansikoita ja maitoa teharissa jäiden kera tai maitoa, jäätelöä ja marjoja. Mitä enemmän on jääpaloja, sitä vähemmän tarvitsee muita aineksia. Ovelaa. ;) 

Ja jollei ole maitoa tai maustamatonta jogurttia, sitten teen mehujuoman. Fruitien. 
Siihen käytän paljon jäitä, tuoremehua ja hedelmää. Vaikkapa appelsiinimehua, mangon palasia ja jäitä. Ihana ja terveellinen juoma. 

Näissä juomissa plussaa on se, että pitävät näläntunteen poissa kauan. 



 17:00

Se kahvin kanssa tarjottava, tai itselle ihan vaan herkuteltava voi olla suolaista tai makeaa. Kokeilimme Strudeleita unikonsiemenillä, omenalla sekä mansikalla ja raparperillä, mutta en tykkää. Tai se omena menetteli, mutta strudelsit eivät ole minun juttuni. Olkootkin halpoja. Jää väliin seuraavalla kerralla. Aina ei vaan voi olla onnistunut makuelämys. 


KLO 18:00

Kunnollinen ihana punaviini sen sijaan maistuu. Italialainen, afrikkalainen tai mikä tahansa makeahko, pehmeä ja lämmin punaviini. Ehdoton suosikkini on kaken lisäksi pirskahteleva. Ah. 

Punaviiniä voi ottaa lasillisen ihan siltään, mutta jos tahtoo herkutella, niin sitten voimakkaita juustoja. 
Onneksi joistakin kaupoista löytää pikkuriikkisiäkin palasia tai saa itse kertoa koon. On myös edullisia monen juuston pakkauksia, eikä niidenkään hinnat ole kalliita. toki juustoistakin saa maksaa maltaita halutessaan. Ihan niinkuin viineistäkin.


Voi punaviiniin dipata myös ranskalaista vaaleanpunaista keksiä, mikä on nimenomaan tarkoitettu viinille ja shampanjalle. Oikein maukas ja täyteläinen yhdistelmä. 


Ja lisää... Kunnes alkaa silmissä samentua... ;) 
No ei vaisinkaan. Kamera teki temppunsa. 
Meillä ei ole humalahakuisuutta. Otamme sen 4 tai 8cl punkkua. 
Ehkäpä pari lasillista. 

Tiesitkös, että siellä ihan alimmalla hyllyllä Alkossa on myös upeita viinejä! Ei aina tarvitse mennä navan korkeudelle tai siitä ylöspäin. 5 eurollakin saa todella maukasta viiniä! 
Keksithän oli Murusen voittamassa herkkukorissa. Kerroinkin siitä silloin, kun oli ajankohtaista. 



KLO 19:00
Olen pyrkinyt sihen, että aina kun meille tulee vieraita, olisi jotain tarjottavaakin. Ei silti kaapissa aina pullaa tai keksejä ole. Mutta jos on JOTAIN, saan yleensä tehtyä jonkinlaisen oman sävellyksen. 

Tällä kertaa se sävellys syntyi creme brulee-jäätelöstä, cappucino-suklaavaahdosta, banaanista sekä suklaalastuista.  Kaikki siis löytyi kaapista. Tai pakastimesta. OSa tuotteista on saatu lahjaksi, joten hintoja en tiedä. 



Ja Illan pimentyessä voi vielä maistella lasillisen ihanaa kuplivaista ja dipata shampanjalle tarkoitettuja italian herkkuja siihen. 


Bon appetit ja good nignht.. Huomenna tarkistan, montako kirotusvihrettä tuli. ;)




Kommentit

Maca sanoi…
Tähän sopiikin sanonta Voi mahoton! Kyllä jaksat laittaa monenlaisia herkkuja!Kateeksi käy!
Viltsu sanoi…
Hih, vaikken ruuanlaittoa tms harrastakkaan, niin kokeilunhalua löytyy kyllä ja mielellään teen kaunista ja maukasta ruokaa vaikka sitten purkkihernekeitosta. (ei näy kuvassa). Jostain se ilo on irti otettava. ;) tällaisia herkkuja tosin... No, kannattaa lukea seuraavan päivän "tunnustus". ;)