Siirry pääsisältöön

Lahjaksi purnukka


Mikä on sinun lempihedelmäsi? 
Syötkö tuoreena vai kelpaako myös kuivattu hedelmäpala? 


Minun suosikkimakujani ovat mango ja vihertävät banaanit. Nam nam. Kuivahedelmiäkin syön mielelläni. Etenkin jouluna teen kiisselin niistä. Kuivahedelmissä omena on yksi lemppareistani, myös paljaaltaan syötynä. Ihania ovat myös mangot, ananas ja kiwi. Myös mansikat, vaikkei ne hedelmiä olekkaan, ovat kuivattuina ihania. 


Minähän en juurikaan esittele täällä niitä asioita, mitä ANNAN toisille. Olen sen jo kertonutkin ja syynikin siihen. Tottakai minä annan lahjoja!
 Mutta tämä oli mielestäni sen verran kiva idea lahjaksi tai kotiin tarjolle, että vilautan sen sinullekin. 

Lasipurkki, josta on iloa myöhemminkin. 
Valitsimme herkut saajan mieltymysten mukaan. Kaikille ei viitsisi tällaista laittaa, koska ei kaikki tykkää samoista asioista. 

Se on niin henkilöstä kiinni, mitä lahjaksi laitan. Siitä, mikä hänelle sopisi. Yksi haluaa mielummin kulinaristisia asioita, joku toinen on runollinen sielu ja joku kolmas kenties haluaa mielummin Arabiaa, iittalaa tai Marimekkoa. 
Toiset kiittävät, toiset eivät. Toiset ovat kiitollisia, toisille ei mikään riitä. 
Surullista. 

Joillekin hinta on ratkaisevin. Joku taas arvostaa sitä, että yleensäkin muistetaan. 
On se surullista, jollei lahja olisikaan mieleinen. Ettei arvot ole kohdallaan ihmisellä. Että tärkeintä on hintalappu, eikä vaikka se, että olen läsnä. 

Esimerkiksi korusettini on arvoltaan n. 28€ vähintään. Siis kaksiosaisena. Kolmiosaisena 36€. Kyllä niiden eteen teen töitäkin. Kaikki ei vaan arvosta käsityötä. Ei riitä että saa korusetin. Sen hintalappu ei merkkaa mitään. 

Tai vaikkapa jokin esine. Jos takana lukee Iittala, Arabia tai jotain muuta, Ainahan voi KVG-tä käyttää ja katsoa hinnat itse, jos se on tärkeää. Pienetkin esineet voivat olla yllättävänkin arvokkaita. Mutta myös halvalla saa todellisia löytöjä! Onko siis hintalappu se oleellisin asia?!

Minusta tärkeintä on se, että muistetaan, annetaan lahja, jolla on merkitystä ja ihan parasta lahjaksi olisi OMA AIKA! Läsnä oleminen! Ei niinkään materia. Materiaa saa kaupasta. Läheisyyttä, ystävyyttä, rakkautta tai hyvyyttä ei rahalla osteta. 

Kuvan purnukka-lahjan saaja ilahtui lahjasta kuitenkin silmin nähden. 


Mukana oli myös kirja sekä kirjanmerkki, minkä tein hänelle vartavasten. 


Arvokasta ja arvoistasi viikonloppua, ihanaiset! 

Kommentit

  1. Tuo on mielestäni aivan ihana lahja! Ja kun herkut on syöty jää jäljellä monikäyttöinen purnukka!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, lukijani! Ihana, kun olet siinä!
Mitä mieltä olet tämän postauksen sisällöstä?
Jätä minulle kommentti.
Myös moikkaus riittää.
Silloin tiedän sinun käyneen täällä.
Tulethan toistekin!

KUUKAUDEN SUOSITUIN POSTAUS :

Hampaiden hoito ja herkkä suu vaahdossa

"Hammas on kova kalkkipitoinen suussa sijaitseva muodostelma, jollaisia on monilla selkärankaisilla. Hampaiden pääasiallinen tarkoitus on ruoan mekaaninen hienontaminen." Näin Wikipedia aloittaa kuvaamaan hampaita. Lisään vielä, että terveet hampaat nostavat itsetuntoa ja vähentävät riskiä sairastua. Kyllä. Vialliset hampaat aiheuttavat mm. Kipua, hermokipua, tulehdusta, mätimistä...  Pitkälle edennyt karies voi tuhota hampaan täysin. Hoitamaton leukaluun tulehdus voi johtaa jopa yleistulehduksen kautta kuolemaan.

Laitoin aamukahvin tekeille ja laittauduin valmiiksi tätä päivää varten. Nätit ja mukavat vaatteet korvaavat trendikkyyden, mutta laveran voiteilla ja meikeillä saan tehtyä itsestäni mielestäni kauniin, niinkuin nyt näillä avuillani tehdä voi. Mietin lukemaani hampaista ja muistan aiemmin käydyt blogikeskustelut herkkäsuisista lukijoista.


Hampaistani tahdon pitää huolta ja säilyttää omani niin kauan kuin voin. Hampaat ovat osa minua ja hyvinvointiani. Hampaat ovat …