Siirry pääsisältöön

Lahjaksi purnukka


Mikä on sinun lempihedelmäsi? 
Syötkö tuoreena vai kelpaako myös kuivattu hedelmäpala? 


Minun suosikkimakujani ovat mango ja vihertävät banaanit. Nam nam. Kuivahedelmiäkin syön mielelläni. Etenkin jouluna teen kiisselin niistä. Kuivahedelmissä omena on yksi lemppareistani, myös paljaaltaan syötynä. Ihania ovat myös mangot, ananas ja kiwi. Myös mansikat, vaikkei ne hedelmiä olekkaan, ovat kuivattuina ihania. 


Minähän en juurikaan esittele täällä niitä asioita, mitä ANNAN toisille. Olen sen jo kertonutkin ja syynikin siihen. Tottakai minä annan lahjoja!
 Mutta tämä oli mielestäni sen verran kiva idea lahjaksi tai kotiin tarjolle, että vilautan sen sinullekin. 

Lasipurkki, josta on iloa myöhemminkin. 
Valitsimme herkut saajan mieltymysten mukaan. Kaikille ei viitsisi tällaista laittaa, koska ei kaikki tykkää samoista asioista. 

Se on niin henkilöstä kiinni, mitä lahjaksi laitan. Siitä, mikä hänelle sopisi. Yksi haluaa mielummin kulinaristisia asioita, joku toinen on runollinen sielu ja joku kolmas kenties haluaa mielummin Arabiaa, iittalaa tai Marimekkoa. 
Toiset kiittävät, toiset eivät. Toiset ovat kiitollisia, toisille ei mikään riitä. 
Surullista. 

Joillekin hinta on ratkaisevin. Joku taas arvostaa sitä, että yleensäkin muistetaan. 
On se surullista, jollei lahja olisikaan mieleinen. Ettei arvot ole kohdallaan ihmisellä. Että tärkeintä on hintalappu, eikä vaikka se, että olen läsnä. 

Esimerkiksi korusettini on arvoltaan n. 28€ vähintään. Siis kaksiosaisena. Kolmiosaisena 36€. Kyllä niiden eteen teen töitäkin. Kaikki ei vaan arvosta käsityötä. Ei riitä että saa korusetin. Sen hintalappu ei merkkaa mitään. 

Tai vaikkapa jokin esine. Jos takana lukee Iittala, Arabia tai jotain muuta, Ainahan voi KVG-tä käyttää ja katsoa hinnat itse, jos se on tärkeää. Pienetkin esineet voivat olla yllättävänkin arvokkaita. Mutta myös halvalla saa todellisia löytöjä! Onko siis hintalappu se oleellisin asia?!

Minusta tärkeintä on se, että muistetaan, annetaan lahja, jolla on merkitystä ja ihan parasta lahjaksi olisi OMA AIKA! Läsnä oleminen! Ei niinkään materia. Materiaa saa kaupasta. Läheisyyttä, ystävyyttä, rakkautta tai hyvyyttä ei rahalla osteta. 

Kuvan purnukka-lahjan saaja ilahtui lahjasta kuitenkin silmin nähden. 


Mukana oli myös kirja sekä kirjanmerkki, minkä tein hänelle vartavasten. 


Arvokasta ja arvoistasi viikonloppua, ihanaiset! 

Kommentit

Nanna sanoi…
Tuo on mielestäni aivan ihana lahja! Ja kun herkut on syöty jää jäljellä monikäyttöinen purnukka!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…