Siirry pääsisältöön

Kerran elämässä yllärivaihdossa mukana ja tämäkin jouti korttiin samalla

Mikä sinulle tuottaa iloa läpi elämän? 

Jos jotain omalla kohdallani muistelen ja mietin, niin askartelu on tavalla tai toisella seurannut mukanani aina. Ihan pienenä lapsena jo ekaluokalla piirsin kuvia lehtiin ja voitinkin piirustuksillani jotain pientä. Elämäni eka voitto taisi olla sellainen pyöreähkö mustekynä, joka muistutti kuvaltaan Harlekiininukkea. Muistaakseni vihko tuli mukana. Muistan sen siksi, koska siihen aikaan ei oikeastaan muita kisoja ollutkaan. Seuraava oli myöhemmin vasta. Säilytin kyseistä kynää kauan vielä senkin jälkeen kun siitä muste loppui. Aarteeni. :) 

Olen askarrellut kaikenlaista pientä, piirtänyt ja maalannut tauluja, väkertänyt pöytäkoristeita, virkannut patalappuja... Vähän sitä sun tätä. Nuo ompelu ja neulomishommat ovat olleet minulle mysteereitä. Nippanappa ne patalaput olen tehnyt, kun opettaja katsoi vieressä. :D 
Suurin työni on, kun  ompelin kastemekon lapselleni. Siihen meni vuosi! Joo-o... Minun taidoillani. 
Mutta nostan hattua itse itselleni, etten luovuttant koskaan ja sain tehtyä kaiken valmiiksi! Ja jatkan näpertelyä edelleenkin! 


Kerran elämässä tulisi suoda itselleen viikonloppu vailla suunnitelmia. Unohtaa kello ja seurata omaa rytmiään. 

Tätä noudatan ja erityisesti loma-aikoina! Silloin, kun Murunenkin on kaverina kotona siivoilemassa ja ruuan laitossa. Ettei ole aikatauluja. Ajatellaan vaikka jokin teltta- ja mökkireissu. Ei sellasiin kelloa tarvita! Riittää, kun taivaalle syttyy aurinko ja se sammuu iltasella. ;) 


Jos saan käsiini aikakauslehtiä, selaan ne hyvin tarkasti läpi ja talletan. Niistä saa monet kerrat vielä lisää ja lisää hyvää matskua askarteluun. Sanoja, lauseita, kuvia, taustoja... 
Toisinaan taas leikkaan esitteistä vain ne jännimmät kuvat tai tekstit irti jemmaan. 
Nyt minulla on paljon lehtiä jemmassa, kun naapuri oli tyhjentänyt kaappinsa. ;) 
Kiitos vaan! 

Minulle tarjottiin lisääkin lehtiä, mutta kieltäydyin, sillä nyt tällä hetkellä niitä on tarpeeseeni asti. Myöhemmin taas, kunhan oma varastoni ensin hupenee.
Ei siis makiaa mahan täydeltä! 

Aloin tuhoamaan lehti- ja esitepinoani. 
Syntyi tämä atc-kortti. 

Taustapaperina käytin jonkin teatterin esitteestä leikkaamaa "aarrekarttaa". 
Hieman tussilla väritin lisää sitä. 

Erään muovi-tarvikekaupan mainos houkuttelee minua erityisesti ja sielläpä oli jälleen ihana keijukais-koriste. Leikkasin irti. Tulostin sille uuden pään, jota fiksasin kynällä. 
Lehtileikkeestä kukka hiuksiksi. 

Sitten on sellaisia papereita ja 3D-arkkeja, joissa on välillä pieniä kuvia, joille ei meinaa keksiä käyttöä. Leikkelin niitä tähän korttiin. Ruusu, lintuhäkki ja rusetti. 
Rusetin kiinnitin haaraniitillä lintuhäkin kanssa heiluvaksi. 

Iloiseksi tulin korttia tehdessäni ja siitä lähti idea tekstiinkin. Löytyikin sopiva lehdestä vielä. 

Tällä iloisella ATC-lla Silpputehtaan laajennusosan TJK-haasteeseen. 

Osallistuin myös Pirittan yllärivaihtoon, jossa lähetimme toisillemme noin 20 euron arvoisen tuotteen, jonka itse teemme. Minä jo omani laitoinkin menemään hänelle. 


Setti sisälsi tuplarannekorun, jota voi toki käyttää kaulakorunakin...


Korvakorut...


Sekä kaulakorun ruusuriipuksella. 
Oikeastaan arvo olisi 36 euroa, mutta ajattelin, että teen koko setin silti. 
On niin kivempi. 


Riipuksessa myös pieni ruskea helmi. 
Jännityksellä odotan, mitä minä saan.  Tiedän vain, että Piritta tekee erilaisia juttuja, mitä en itse osaa tehdä. 


Kommentit

Kerroitpa osuvasti lehtien katselustasi - samaa teen minäkin. Ihana tuo korttisi ja oooohhhh tuota korua. Kaunis kaunis.
Silkku sanoi…
juu täälläkin koluan lehdet hyvin läpi. Olen säästänyt myös noita mainosjuttuja mitä postiluukusta tulee, mitkä ovat ohutta pahvia tai hieman paksumpaa materiaalia, niistä olen kokoamassa joko Art Journalia tai jotain muuta kirjaa. Kyllä aina sillä silmällä katson mitä voisi käyttää askarteluissa/muissa taiteiluissa:) Tosi makee tuo korttisi:) Ihanaa viikon jatkoa sinulle:)
Sisko sanoi…
Lehtien kimpussa tulee oltua puuskittain. Tosiaa samastakin lehdestä uudelleen selattuna saattaa löytyä korttimatskua.
Runsas, värikäs, kaunis kortti haasteeseen,kiitos!
Manumiina sanoi…
ATC-kortteihin leikkelen lehdistä vähemmän materiaalia, mutta Mökkikirjaa teen periaatteella, että kaikki pitää löytyä lehdistä.
Pidän tosi paljon tekemästäsi kortista!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…