Siirry pääsisältöön

Kerran elämässä yllärivaihdossa mukana ja tämäkin jouti korttiin samalla

Mikä sinulle tuottaa iloa läpi elämän? 

Jos jotain omalla kohdallani muistelen ja mietin, niin askartelu on tavalla tai toisella seurannut mukanani aina. Ihan pienenä lapsena jo ekaluokalla piirsin kuvia lehtiin ja voitinkin piirustuksillani jotain pientä. Elämäni eka voitto taisi olla sellainen pyöreähkö mustekynä, joka muistutti kuvaltaan Harlekiininukkea. Muistaakseni vihko tuli mukana. Muistan sen siksi, koska siihen aikaan ei oikeastaan muita kisoja ollutkaan. Seuraava oli myöhemmin vasta. Säilytin kyseistä kynää kauan vielä senkin jälkeen kun siitä muste loppui. Aarteeni. :) 

Olen askarrellut kaikenlaista pientä, piirtänyt ja maalannut tauluja, väkertänyt pöytäkoristeita, virkannut patalappuja... Vähän sitä sun tätä. Nuo ompelu ja neulomishommat ovat olleet minulle mysteereitä. Nippanappa ne patalaput olen tehnyt, kun opettaja katsoi vieressä. :D 
Suurin työni on, kun  ompelin kastemekon lapselleni. Siihen meni vuosi! Joo-o... Minun taidoillani. 
Mutta nostan hattua itse itselleni, etten luovuttant koskaan ja sain tehtyä kaiken valmiiksi! Ja jatkan näpertelyä edelleenkin! 


Kerran elämässä tulisi suoda itselleen viikonloppu vailla suunnitelmia. Unohtaa kello ja seurata omaa rytmiään. 

Tätä noudatan ja erityisesti loma-aikoina! Silloin, kun Murunenkin on kaverina kotona siivoilemassa ja ruuan laitossa. Ettei ole aikatauluja. Ajatellaan vaikka jokin teltta- ja mökkireissu. Ei sellasiin kelloa tarvita! Riittää, kun taivaalle syttyy aurinko ja se sammuu iltasella. ;) 


Jos saan käsiini aikakauslehtiä, selaan ne hyvin tarkasti läpi ja talletan. Niistä saa monet kerrat vielä lisää ja lisää hyvää matskua askarteluun. Sanoja, lauseita, kuvia, taustoja... 
Toisinaan taas leikkaan esitteistä vain ne jännimmät kuvat tai tekstit irti jemmaan. 
Nyt minulla on paljon lehtiä jemmassa, kun naapuri oli tyhjentänyt kaappinsa. ;) 
Kiitos vaan! 

Minulle tarjottiin lisääkin lehtiä, mutta kieltäydyin, sillä nyt tällä hetkellä niitä on tarpeeseeni asti. Myöhemmin taas, kunhan oma varastoni ensin hupenee.
Ei siis makiaa mahan täydeltä! 

Aloin tuhoamaan lehti- ja esitepinoani. 
Syntyi tämä atc-kortti. 

Taustapaperina käytin jonkin teatterin esitteestä leikkaamaa "aarrekarttaa". 
Hieman tussilla väritin lisää sitä. 

Erään muovi-tarvikekaupan mainos houkuttelee minua erityisesti ja sielläpä oli jälleen ihana keijukais-koriste. Leikkasin irti. Tulostin sille uuden pään, jota fiksasin kynällä. 
Lehtileikkeestä kukka hiuksiksi. 

Sitten on sellaisia papereita ja 3D-arkkeja, joissa on välillä pieniä kuvia, joille ei meinaa keksiä käyttöä. Leikkelin niitä tähän korttiin. Ruusu, lintuhäkki ja rusetti. 
Rusetin kiinnitin haaraniitillä lintuhäkin kanssa heiluvaksi. 

Iloiseksi tulin korttia tehdessäni ja siitä lähti idea tekstiinkin. Löytyikin sopiva lehdestä vielä. 

Tällä iloisella ATC-lla Silpputehtaan laajennusosan TJK-haasteeseen. 

Osallistuin myös Pirittan yllärivaihtoon, jossa lähetimme toisillemme noin 20 euron arvoisen tuotteen, jonka itse teemme. Minä jo omani laitoinkin menemään hänelle. 


Setti sisälsi tuplarannekorun, jota voi toki käyttää kaulakorunakin...


Korvakorut...


Sekä kaulakorun ruusuriipuksella. 
Oikeastaan arvo olisi 36 euroa, mutta ajattelin, että teen koko setin silti. 
On niin kivempi. 


Riipuksessa myös pieni ruskea helmi. 
Jännityksellä odotan, mitä minä saan.  Tiedän vain, että Piritta tekee erilaisia juttuja, mitä en itse osaa tehdä. 


Kommentit

Kerroitpa osuvasti lehtien katselustasi - samaa teen minäkin. Ihana tuo korttisi ja oooohhhh tuota korua. Kaunis kaunis.
Silkku sanoi…
juu täälläkin koluan lehdet hyvin läpi. Olen säästänyt myös noita mainosjuttuja mitä postiluukusta tulee, mitkä ovat ohutta pahvia tai hieman paksumpaa materiaalia, niistä olen kokoamassa joko Art Journalia tai jotain muuta kirjaa. Kyllä aina sillä silmällä katson mitä voisi käyttää askarteluissa/muissa taiteiluissa:) Tosi makee tuo korttisi:) Ihanaa viikon jatkoa sinulle:)
Sisko sanoi…
Lehtien kimpussa tulee oltua puuskittain. Tosiaa samastakin lehdestä uudelleen selattuna saattaa löytyä korttimatskua.
Runsas, värikäs, kaunis kortti haasteeseen,kiitos!
Manumiina sanoi…
ATC-kortteihin leikkelen lehdistä vähemmän materiaalia, mutta Mökkikirjaa teen periaatteella, että kaikki pitää löytyä lehdistä.
Pidän tosi paljon tekemästäsi kortista!

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

Joulukalenteri luukku 15: joulutorttukortti tutorial

Olen yksi blogisisarista ja meidän joulukalenterimme on tänä vuonna joulutorttukalenteri. Se löytyy instagramista hastagein ; "joulutorttukalenteri17"  ja "blogisisaret". Minun luukkuni vuoro on tänään.

Kyseessä ei ole ihan perustorttuset, vaan meidän blogisisarten tortut ovat höystetty uudenlaisilla mausteilla. Mausteita ovat mm. Huumori, erilaisuus, mielikuvitus jne.
Ja aiheeseen sopivia torttuja löytyisi minultakin jo pellillinen..


Kuten epäonnistuneet torttuwienerit...

Enkelitorttu tai..

..Torttu kuin torttu.. hehheh.
Minun virallinen luukku on kuitenkin joulutorttukortti. Blogeissa ei näy kaikkien sisarten tortut, mutta minun torttuni tulee nyt tänne blogiini tutoriaalina. Toki myös siellä Instagramissa edellämainituilla hastageillä ja minun profiilissa on kuva torttukortistani. Löydät minut Instagramista nimellä Inspirationblogi TAI Viltsumari. Kyseessä yksi ja sama profiili. Ethän sekoita profiiliani muihin samankaltaisiin bloginimiin, joita on jälkeeni tull…