Siirry pääsisältöön

Puhetta aktiivisesta seksistä

Tasa-arvoisena pidetty maailma on kaikkea muuta, kuin tasa-arvoinen. Mietitäänpä vaikka työpaikkojen palkkoja tai yleensäkin työnhakua. Mies saa ns. miehiseksi luokitelluissa työpaikoissa paremmin työpaikan ja paremman palkan. Niin se vaan on. Vastaavasti vaikkapa hoitoala, mikä on mielletty naisten alaksi, on myös miehille edullisempi. Miehiä halutaan hoitoalalle ja näinollen mies jyrää sielläkin naiset. 

Sama pätee vaikkapa seksuaalisuutta. Jos mies harrastaa irtosuhteita, on hän "kunnon mies" ja jos pettämäänmenee vaimoaankin, voi kuinka se vika olikin siinä vaimossa, eikä miehessä! Naisen taas käydessä hyppelehtimässä, on maine mennyttä! Ja pettäjävaimo on jotain ihan kamalaa! No, en nyt todellakaan hyväksyisi pettämistä miesten taikka naisten keskuudessa, mutta toinpahan esille yhteiskuntamme yleisimpiä ajatusmaailmoja. 

Tuskin sitä täydellistä tasa-arvoa saamme koskaan. Joku feministiryhmähän haluaisi ajaa naisten yläosattomuuden vapautta maailmaan, koska miehetkin kulkevat yläosattomissa. Vastaavasti joku miesporukka on sanonutkin, että miksi miesten pitää käydä intissä/sivarissa, kun naisille se ei ole pakollista?! Niinpä!

Niin tai näin, kyllä nainen voi olla uhka naisellekin olemalla toista ylempänä jollakin tavalla. Jollekin nuorempi naispuolinen pomo on vaikea hyväksyä, mutta nuorempi miespomo kelpaisi. Tai jos nainen on seksikäs ja seksuaalisesti vahva, toinen nainen voi kokea alemmuutta ja uhaksi hänet omalla reviirillään. Onneksi seksuaalisesti aktiiviset naiset ovat alkaneet saada yhteiskunnassamme enemmän hyväksyntää, mitä aiemmin. Seksuaalisesti aktiivisella tarkoitan tässä yhteydessä naisia, jotka haluavat seksiä usein ja osoittavat halukkuutensa. En siis tarkoita pettäjiä tai iloluontoisesti itseään kauppaavia naisia. 

Parisuhteessa elävä seksuaalisesti yliaktiivinen nainen saattaa tuoda mieleen "unelmavaimon", mutta käytännössä voimakas aktiivisuus voi kääntyä ylösalaisinkin ja aiheuttaa liikaa paineita kumppanille. "Kun mikään ei riitä, riitänkö minä?", "Olenko tarpeeksi?", "En taida jaksaa, pystyä, tyydyttää riittävästi". Molemminpuolista joustoahan se vaatii. Aktiivisemmalta itsehillintää ja kumppaninsa huomioonottamista ja hyväksyntää ja kumppanilta itseluottamusta, ymmärtämystä asioista sekä luottamusta kumppaninsa uskollisuutta kohtaan. Yhteisen nautinnon ja mielihyvän tuottava aktiivisuus löytää ajastaan kohdalleen. Siihen ei tarvita ulkopuolisia tahoja. Vain oma itsensä sekä kumppaninsa apua. 

Mikä sitten on seksuaalista yliaktiivisuutta? 
Jokainen meistä kokee "liiallisen" seksuaalisuuden omalla kohdallaan eri tavalla, mutta huomattavasti korkeampi aktiivisuus ja mieliteko yleensä tarkoittaa päivittäistä tai useaa kertaa päivässä halua toteuttaa seksuaalisia toimia tai ajatella sitä. Olkoon se sitten oman käden kautta tai toisen kanssa. Aina ajatukset eivät kuitenkaan johda toimintaan. Naisten seksuaalista yliaktiivisuutta kutsutaan nymfomaniaksi. 

Toisilla se on peräisin lapsuuden pettymyksistä ja läheisyyden ja turvan puutteesta, toisilla jostakin muusta, kuten vaikkapa maanisesta vaiheesta bibolaarisuudessa. Yleensä ajatellaan, että nymfomanian taustalla on jonkinasteinen masennus ja tämä on oire siitä. Sekä nymfomania että miesten satyriaasi löytyvät edelleen Suomessa käytetystä ICD-10 tautiluokituksesta. Hyperseksuaalisuuden rajat ovat usein väittelyn aiheena ja monet kyseenalaistavat sen, voidaanko asiasta edes suorittaa lääketieteellistä diagnoosia, koska seksuaalinen käyttäytyminen vaihtelee niin suuresti ihmisten keskuudessa. Hoitomuotoina käytetään terapiaa sekä joissakin tapauksissa lääkitystä; Prozac ja Anafranil.

Alunalkujaan puhuin siis tasa-arvosta, mutta kirjoitukseni päättyi muihin aiheisiin. Kysymys kuuluu, missä sinä koet tasa-arvon olevan hakoteillä yhä edelleenkin?

Nautinnollista viikonlopun jatkoa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…