Siirry pääsisältöön

Värien ilottelua, väriterapiaa vai värisokeutta?


Sellaisia asioita, joita pitäisi tehdä, mutta ei vaan saa aikaiseksi, on monia. Teen sitten joskus... En jaksa nyt. Huomenna... Seli seli! Ihan turhaan alkaa siirtämään asioita tuonnemmaksi, jos niille voi tehdä nyt jotakin! tällaisia siirrettyjä asioita oli myös minulla askartelupapereiden värilajittelu. 

Tiedäthän, kuinka hankalaa on isosta kasasta löytää juuri se yksi tietty väri? Onko minulla sitä edes? Entä kun tarviisit vielä sille transparentin? Tai vaikka vaan se inspis, että alanpa nyt tuolla paperilla tekemään jotain... Hukassa, sanon minä! Niin paperi, kuin inspiskin, sekasorrossa!

Niinpä sain sitten kohtauksen alkaa lajitella tätä ikuisuuskysymystäni väreittäin. Esitin itselleni pari kysymystä ja siitä se lähti. 
ONKO minulla tiettyä väriä?
LÖYDÄNKÖ kasasta yhtikäs mitään?! 
INNOSTAAKO SE KASA ASKARTELEMAAN?!
Vastasin vain, en tiedä, en, ei.


On ihan huikean hieno tunne saada homma tehdyksi ja huomata, että eihän se nyt niinkamalaa ollutkaan. Tosin menihän minulla taukoineen ja kaikkineen 5 tuntia, mutta ymmärtänet, etten voi koko aikaa putkeenkaan seisoa paikallani tai istua. 

Haasteitakin tuli eteeni ihan urakalla. Mietin jo jossain välissä sitä, että olenko värisokea vai onko niin omituiset värit joissakin papereissa, etten vaan tiedä, mikä se väri on?! 
Halusin kuitenkin lajitella pääväreittäin, eli RUSKEA, VIHREÄ, KELTAINEN, MUSTA, HARMAA, PUNAINEN, SININEN, VALKEA, LILA, KULTA JA HOPEA, ORANSSI sekä ÖÖ-MAPPI. 

Tuo öö-mappi piti sisällään kaikki ne väriyhdistelmät, mistä en osannut valita, mihin kuuluvat. Esim. tuo ylin kuva. Onko se punainen, sininen vai keltainen?Öö-mappiin! 
Toka kuvassa pohdiskelin läpikuultavaa paperia, ollakko harmaa vai valkea. Tai katsoppas seuraavaa kuvaa. Lila vai punaisen sävyt, kuten pinkki? 
Voi kuinka hämmentävää tajuta, etten osaa päättää! En tiedä! Ja öö-mappi kasvoi ja kasvoi...


Entä kun sain värit kansioihin ja huomaan, että eihän ne riitä millään! Kansiot siis. Tai välilehdet. Öö-mappi on nyt samanlainen sekasortoinen kasa, kuin ennenkin, mutta ONNEKSI se on vain sekalaista, eikä niitä selkeitä värejä. 

Nyt mietinkin, alanko purkamaan ekaksi pois öö-mapin papruja askarteluissani vai kansioiden välistä irtopainoksena lojuvia papereita?! Onko sillä väliä, mistä ne otan? Voi apua! Pohdinko ja ajattelenko taas liikaa?! :D 


Onko yläkuvassa vaalean keltainen, valkoinen vai vaalean beige paperi? 
Harmaa?

Samalla kun tuskailen tiettyjen värien kanssa, mietin sitäkin, kuinka rikas värimaailmamme onkaan! Ajatteleppas vaikka! Jo punaisissa sävyissä, mikä nyt on Inspiration haastaa-haasteessa teemana, on valinnan varaa ihan hempeistä vaaleista sävyistä syvimpiin tummiin punaisiin. Fuksiaa, pinkkiä, verenpunaista... Ja missä menee sitten lilan ja punaisen raja?! Sekin vielä! 


Niin, onko sitten tällaiset paperit keltaisia vai sinisiä? Onko ne niitä öö-mappilaisia?
Huomasin joittenkin värien kohdalla, että niitä on ihan hirmusen paljon, mutta lähinnä yksiväristä tulostuspaperia. Esim. vihreää ja punaista tulostuspaperia löytyisi nippuja. Sellaista laadukkaampaa askartelupaperia on sitten vihreässä aika niukanlaisesti. Ja valkoisessa. Jestas, kuinka paljon tulostuspaperia, mitkä alanurkasta tulostettu päin männynoksia. Ei niitä tietenkään pois saa heittää, mutta valkoista muunlaista paperia saikin sitten etsien etsiä. Ruskeassakin enemmän vaaleampaa löytyy, muttei tummaa ruskeaa. Hassua. Miten sitä onkaan yhtä ja samaa ja toista ei juur ollenkaan?


Kuuluuko nuottivihkoista revityt sivut valkoisiin vai mustiin vai öö-mappiin?
Teki mieli alkaa laulamaan kesken kaiken. Väriterapeuttinen ilottelu oli onnistunut saamaan minut vauhtiin. Hyvä niin. Sain kerralla tehtyä sen minkä aloitin.


Ylempänä on.. sininen vai vihreä? 
Joitakin vertailin ja vertailin eri värien kanssa, mutta olipahan sekin haasteellista. 
Käykö sinulle koskaan niin, ettet vaan tiedä, mikä tämä väri oikein on?! 


Ruskeita.. eikun oransseja.. keltaista? Öö-mappia? Miksi sen öö-mapin pitää olla olemassa?! Siksikö, että se paisuu ja paisuu?! 


Yksi murheenkryyni on ne paperit, joissa on glitteri-blingbling-kimalle-hässäkkää! Kerran kun käteesi sellaisen otat, olet kimalteen peitossa! Ja erehdyppäs stanssaamaan tuosta paperista jotain! Niin on stanssi kimalteessa, pöytä, kädet, vaatteet... Olen säteilevä tonnikeiju, valoisa siivetön enkeli taikka ja vaikka loistava kotiäippeli. Ihan jees-homma siis... vai?


Kaikkien ihanien papereiden ja värimaailmojen seasta löytyi muutamia sellaisia kuviopapereita, joista en vaan tykkää. En keksi mitään korttia niistä, en lasten enkä aikuisten. En taustoiksi tai yhtikäs mihinkään. Ne keräsin sitten vielä erilliseen öö-mapin sivukonttoriin ja aloin tuhoamisprosessin. Hyvä tapa muuten purkaa angsteja, on ottaa tuollaisia inhokkipapereita ja alkaa stanssaamaan niistä jotakin ihan muuta. Sydänmansikka päätyi vauvanvaunuksi, nallea voi käyttää valkoisenakin paperina ja sinisestäkin saa vaikkapa akvaarion. Hillitön inspis ykskaks päällä ja hyvä mieli, kun saa tehtyä tuplaten hyviä asioita! Eikun parani, kun sai vieläpä ilahdutettua kamua stanssauksillaan. Jes! Hyvä meininki! 


Tottakai sellaisiakin kauniita kuoseja löytyi, mistä tykkään ihan aidosti oikeasti. Mistä voi tehdä oikeastaan melkein mitä vaan. karkkivärejä ja hillittyjä kuoseja, sopivan aikuismaista ja vaikka sitten retroa. 


Mun piti jostain aikaa tehdä minimaalliset muistipelikortit, mutta kävikin niin, että olettamani aakkosleimasin olikin ihan tavallinen taustaleimasin. Kun leimasin sillä ekan kuvan, tajusin sen, ettei siinä aakkoset olleetkaan. Kaunis leimasin, en sitä kiellä, muttei siitä saanutkaan minikortteja tehtyä. Näitä tallaisia isompikuvaisia papereita olen leikellyt ja käyttänyt korttikuvinakin. Tai vaikka kortin sisäpuolelle, minne kirjoitellaan omia terveisiä. Sinne sitten koristeeksi. 

Mutta joo, tällaista värikilvoittelua täällä. 
Kohta olisi äitienpäivä ja minullahan PITI olla äitienpäiväksi arvonta, mutta eipäs olekkaan. Arvonnan palkinnon sponsoroiva yritys ei ole toimittanut palkintoa sovitusti, joten se siitä sitten. siirretään arvontaa eteenpäin ja katsotaan, onko mahdollisesti kesäkauden avajais-arvonta luvassa. 

Antakaas värien viedä mukanaan ja nauttikaa niistä! Välillä on mustan värin päivä, välillä keltaista ja oranssia!

Kommentit

Tuula sanoi…
1.sininen 2. Pinkki 3. Luonnonvalkoinen 4. Keltainen 5. Päälimmäinen keltainen, muut ruskeita.... ;) jaa-a ehkä...
Kiki sanoi…
Ruskea-keltainen-oranssi voisi olla sinappi lokerossa :) Siinä on sävyjä kotisinapista dijonsinappiin :)
viltsu sanoi…
Niin... Katsos kunn haperoaivo ei edes ajatellut, että laittaa samaan kansioon nuo kolme. Näki vain ruskean ja keltaisen ja oranssin. Ei yhdessä kaikkia. Voi hyvä tavaton, kuin voi olla höhlä! :D onneksi minulla on lukijani ja tukijani. :D ...lähtee laittamaan samaan kansioon samixia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…