Kerran elämässä...vaikka sitten mokkapaloja yöllä


Kerran elämässä tulisi lipua gondolilla Venetsian iltahämärässä kimmeltävissä kanaaleissa. Jotkut asiat vain täytyy kokea. 

En ole Venetsiassa käynyt, mutta Italia on ollut joskus minun sydäntäni lähellä. Tätä nykyä se on maa muiden joukossa. Hyvää ruokaa siellä tehdään ja muoti on kaunista. Italian kieltä osaan puhua vielä hieman ja  musiikistakin tykkään. Muuten se on sellainen hulinapaikka. 

Mitä taas gondolilla lipumiseen tulee, voisihan sen ajatella niinkin, että lipuisi järven ulappaa pitkin hiljalleen. Se on minulle tärkeää kesäkuumalla. Joskus saatoin pakata kylmälaukkuun evästä. Kahvia ja voileivän. Pistin biksut päälle ja hiukset ponnarinhännälle. Menin veneeseen ja soudin keskelle ei mitään. Nostin airot kyytiin, valahdin makuulleni veneen kokkaan, suljin silmäni ja annoin vaan olla kaiken. Kuuntelin hiljaisuutta ja otin aurinkoa. Siinä meni tunti jos toinenkin maatessa hiljaa. Se auttoi stressiin ja kaikkeen muuhunkin. Se auttaa aina! Eihän sillä asioita korjata. Ei tehdä rahaa tai paranneta kipuja. Mutta pääkoppaan se auttaa! 


Tiedätkös, eilen minulle heräsi HIMO! Suunnaton halu saada hyvää! Ja aloin pohtimaan, mitähän leipoisin, mistä ja mitä oli tarvikkeita olemassa kaapissa?! Kauppaan en voisi mennä. Muistin ohjeen marjapiirakasta. Kävin katselemassa tarvikkeita ja ohjeita. Löysin netistä ottamani mokkapalojenkin ohjeen ja halusin sitäkin kokeilla. 

Mielestäni mokkapalat ovat kuohkeita, paksupohjaisia kakkupalasia, joiden päälle kaadetaan juokseva "suklaapäällynen" jähmettymään. Tällä ohjeella tuli ohut "kääretorttumainen" levy ja päällynenkin oli voideltavaa tahnaa! Hieman epäilyttävää oli, mutta nättihän siitä sitten tulikin! Ja HYVÄÄ! Nam nam! Onnistuinpas, vaikken mokkapaloja saanutkaan! Suklaaruutuja nämä ovat!!!

Niin ja tein sen marjapiiraankin. ;) 
Ihan kivaa puuhaa puolen yön aikaan, kun en voinut olla aloillanikaan. Pakko oli saada tehdä jotain ja odotella, että kipu helpottaisi hieman. 


Tälle päivää olen askarrellut sitten kaikenlaista ja tässä yksi niistä saavutuksista. Tämä kortti on jo menossa jonnekin päin Suomea. En tunne saajaa, mutta kivahan se on ilahduttaa tuntemattomiakin välillä. :)

Ilahduttavaa Pääsiäisen aikaa sinullekin!

Kommentit