Siirry pääsisältöön

Lääkärin lopullinen puhelu

EDIT: "ADRESSI" aiheeseen liittyen. Saadaankohan uudelleen kasaan tarpeeksi nimiä?! Saa jakaa! Saa allekirjoittaa!Sitä ollaan taas alkutekijöissä lääkäri-asioiden suhteen. Tästä lähtien TK-omalääkäri jatkanee sairaslomaa ja kirjoittaa lääkkeet.Jos katsoo tarpeelliseksi. 

Mitään ei vaan ole tehtävissä ja vahvempiin lääkkeisiin emme voi ryhtyä tulevan toleranssin vuoksi.
Ei enää sairaalan lääkäriä eikä mitään suunnitelmia. 

Diagnoosimuutoksia ei tule ennen kuin sairaudet edenneet ja tehneet uutta tuhoa. Tämä myös tarkoittaa sitä, että monilla samanmoinen tilanne olisi korjattavissa, mutta koska olen niitä epäonnisia, joilla tilaa ei voida korjata, kela tuijottaa vain sitä, että olen yleisesti ottaen samanlainen kuntoutettava, en yksilö/vähemmistö/tietty prosenttimäärä joilla tilanne ei korjaannu kuntoutuksella tai lääkityksellä. Lohduttaako se sitten minua?! No ei! Eli lähitulevaisuudessakaan en saa työkykyä, toimeentuloa enkä ennenkaikkea kipujen lievitystä yhtään enempää, mitä nyt on. 

Vetää sanattomaksi, vaikka tiedossahan tämä oli. Mikään kun ei muutu.Kommentit

Tämä lääkäreiden ainainen vaihtuminen ja nykyaikainen tutkimusten ja hoitojen tehottomuuden puute on kamalaa. Voimahaleja sinulle.
Vasi sanoi…
On nämä laitokset Suomessa suunniteltu enemmän byrokratiaa kuin apua tarvitsevaa ihmistä varten, huokaus. :-/ Käsittämätöntä, ja vielä enemmän käsittämätöntä, kun terveydestä on kyse.
Toivon myös voimia sinulle!
Riina Itkonen sanoi…
Voihan Kela :(. Minulle taas työterveyslääkäri ilmoitti, että työpaikkani sisäilmaa ei aleta tutkia, koska on turhaa alkaa tehdä laajoja tutkimuksia kun vain yksi oireilee. Just. Eikö työterveyden pitäisi ajatella meitä yksilöinä eikä massana ? Todella luottavaisesti alkoi yhteistyö uuden työterveyshuollon kanssa. No, elämä on.
Olen itse tuota samaa kokenut. Ei mikään häävi tilanne sulla :( ! Ihminen on vaan joku numero, ei katota kokonaisuutta ollenkaan. Mä en oo saanut pitkiin aikoihin mitään kuntoutusta, fysikaalista vain, jonka itse maksan niinkauan kun rahat piisaa, sitten lopetan kun ei oo sitä millä maksais :( !!!!
Jotenkin se on sellaista: Kärsi kipua ja unhoita se ! Joo jospa sen vois unohtaa kun on yötä päivää kipee !???
Täti Punainen sanoi…
Tsemppiä arkeesi, olen huomannut että ammennat tilanteista huolimatta voimaa arkeesi tästä blogista sekä askartelusta.
Vilimarika sanoi…
Kiitos.
Lääkärit ovat tehneet parhaansa ja kirjoittaneet jo vuosikausia todistukset täydellisestä työkyvyttömyydestä, mikä ei koskaan tule paranemaan/muuttumaan. On kirjoittaneet, ettei lääkityksellä tai kuntoutuksella saada parannusta tai oleellista kuntoutumista aikaan. Lääkärien puolestahan asia on selkeä ja kaikki tehty. Kela on se, jossa lyödäänkapulaa rattaisiin ja todetaan, ettei ole oikeutta eläkkeeseen ja voin palata töihin. Voin uudelleen kouluttautua ja tehdä jotain työtä. Olenhan nuori, asun alueella, jossa on hyvät kulkuyhteydet ja työpaikat ja koulut, ja voin toipua liikkumalla ja käyttämällä oikeanlaisia lääkkeitä. Kela tietää??? Tottahan toki turhauttaa ja suututtaa ja surettaa, sillä minä en voi tehdä asialle itse enempää! en voi olla vuotta töissä saadakseni jäädä taas sairaslomalle samasta syystä ja saada sairaspäivärahaa. Vuosi on aivan liikaa "hengailla", eikä kukaan palkkaa makaamaan sinne!

Kohdallani kaikki on siis tehty. Odotellaan nyt vaan että aika tuhoaa minua tarpeeksi, että olen liian sairas töihin Kelankin mielestä. Tai että ikää karttuu lähelle 60v. siihen asti elän elämäni varattomana. Se on niin väärin!!!

Koska olen kaikkeni tehnyt ja tiedän, ettei vika ole minussa tai lääkäriä vaihtamalla, on minun pakko etsiä voimaa jostakin. en voi vain luovuttaa, masentua ja elää katkeruuden vallassa. Ne tunteet on pakko jotenkin sivuuttaa. Elää niillä keinoin, mitä minulle on annettu. Pyydettävä apua muilta elämänlaadun parantamiseksi. Joskus olen apua saanutkin ja silloin kyyneleet valuvat kasvoillani. Siitä ilosta,että joku oikeasti välittää, tunnistaa hätämme ja ymmärtää, että minäkin kaipaan ihmisyyttä ja inhimillistä elämää. Ihmisarvoa.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.