Arjen sankarit

Sunnuntai, 23.2.2014

Minulla tuntuu aika menevän niin vauhdilla, etten milläänmeinaa pysyä kalenterin matkassa mukana. Onneksi on Täti Punaisen Ja sarin Haitarikirjahelmikuu, jotta jollain tavalla olisin mukana siinä, monesko päivä ja mikä viikon päivä menossa. ;)


Tänään mietitään Supersankareita.


Minun lapsuudessani supersankari oli PelleFantti. Ilahduin ikihyviksi saadessani Tupun yllärin, jossa oli pellefantti-lehti askartelutarkoitukseen. 
Nuoruudessani ihastelin Batmania ja kissanaista. Onhan se lepakkomies yhä jonkinlainen symbolinen sankari, sillä näin meidänkesken kerrottuna lesboista sanotaan leikkisämmin lepakko ja batman on yleensäkin lepakon symboli sitten. 
tänä päivänä ihailen erityisesti Dalai Lamaa ja Nelson Mandelaa. Heidän ansiostaan maailma on paljon parempi. Uskomattoman vahvoja sankareita molemmat! Olleet ja tulevat olemaan.

Se kaikkein suurin arjen sankari olen kuitenkin minä itse elämässäni. Minulla on kaikki ne valta ja keinot, joilla selviydyn vaikeistakin tilanteista voittajana. Minä itse voin tehdä arjestani vaikeamman tai paremman edes hieman. Minä elän oman elämäni. Ei kukaan muu minun puolestani. 
Hyvä minä!

Kommentit

Täti Punainen sanoi…
Ihana tuo lapsuuden sankari!:)
Jokainen olkoon oman elämänsä sankari, sillä asenteella on hyvä mennä eteenpäin!
RaijaAnnikki sanoi…
Jokainen meistä tekee omia sankaritekoja ja on hienoa selvitä omassa elämäsään tulee vastaan sitten mitä tähänsa.Tänään taas uusi päivä.Ei
muutakuin kohti uuden päivän sanaruutta.
Maca sanoi…
Me kaikki ollaan sankareita, ihan totta.
Riitta Sinikka sanoi…
♥ mukavaa maanantaita!
Sari sanoi…
Tää on kyllä hieno. Olin ihan unohtanut koko Pellefantin! Kirjastosta tuli kannettua Pellefanttia tässä jokunen vuosi sitten...