Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2013.

Karkkilakkoilua

Karkkilakkohaaste loppuun käyty kunnialla. Lakkohan kohdallani loppui jo muutama päivä sitten virallisesti. Sen kunniaksi olikin huippua käydä Murusen kanssa hemmottelupäivää viettämässä.  Hieman shoppailua, espanjalaista ruokaa punaviinin kera alkupaloineen kaikkineen ja leffaan, jossa tikkari ja cappucino-mariannet.Taisinpas syödä 2 mariannea leffan aikana, joten kotona on herkkuja vielä pitkäksi aikaa!  Suosittelen sekä Cappucino-Marianneja että tuota leffaa, "Silmäterä" ! Yllättävä, puhutteleva ja upeaa näyttelijäsuoritusta! Minä, joka EN katso suomalaisia elokuvia... En, ennen tätä leffaa. :) Seuraava suomalainen onkin jo tiedossa. 
Tällaisia hetkiä kun saa kokea joskus, jaksaa pitkälle!

Jouluisia atc-kortteja

Lokakuu on jo huomenna. Ihan käsittämättömän vauhdilla se tämäkin vuosi on mennyt tänne asti jo. Vasta oli uusi vuosi ja Murusen kanssa söimme suklaat ja joimme glögiä keskiyöllä odotellessamme taivaalle syttyviä raketteja. Pettymykseksemme NE raketit, joiden sinne piti näkyä, jäivätkin sumun ja puiden taakse ja me ja hyvin moni muu jäimme ilman sitä valoshowta, mutta onneksi kaikkialta muualta räiskyivät vihreät, keltaiset, punertavat ja vaikka ja minlä väriset raketit. Ja nyt lähestymme jo seuraavaa vuoden vaihdetta! Huh huh! Siispä on aika aloittaa myös atc-rintamalla joulukausi. ;)  Kaikki kortit tosin olen lähettänyt jo Macalle, joten nämä eivät ole vapaana. 
Hieman satumaisempaa tyyliä tarjoaa tämä atc, jossa valkoinen poro-enkeli tuo joulukuusen juurelle lahjoja. 
Nostalgisempaa sitten tässä, missä joulupukki ja pieni enkeli kulkevat lumituiskussa. Huomasitkos karitsan?

Halusin Macalle tehdä ylimääräisenkin kiitos-atc:n, sillä nyt on parikin vaihtoa mennyt hänen kanssaan niin,…

atc-satoa

Ihania atc-kortteja tupsahteli postin kantamana meille! Kertakaikkiaan upeita! Ihan kaikki, ihan jokaisen tekemänä! Taidokkaita, upeita, ajatuksia herättäviä ja minulle niin tärkeitä! KIITOS IHANAT! Kaikille muille olenkin jo paluupostin lähettänyt, mutta Macalle on vielä kuori tulossa ja kerronpas sen jo, että viime yönä sain kortit valmiiksi! Kuori tulee siis heti,kun saan sen postiin! Huomenna tarkoitus laittaa tulemaan! 
Macan atc:t
Enkulin atc:t
Tiina J. n atc:t

Vielä en paljasta, mitä Macan kuoreen laitoin. ;)

Hetken kappaleet: Vahvat naiset

Näitä kuuntelen...


Asiasta toiseen... Tällaista olisi tarjolla...


Missäkö? Lisätietoja "Tuulalta"

Enkulille enkeli

"Enkulin musiikkihaasteessa" soi Chisun Etsijä. Kuuntelin kappaletta hiljaa..


Minulle se toi mieleeni surullisia tunteita. Se toi mieleeni yksinäisyyden, jollain tapaa myös kuoleman.  Mietin, kuinka sellaisen saisin kortiksi tehtyä? En halunnut alkaa kortteilemaan kuitenkaan, joten päädyin piirtämään. 
Olkoonpa tämä yksinäinen, surullinen enkeli sitten tauluksi tai jonkin kansion kanneksi. En vielä tiedä. Laitan muiden piirustusteni joukkoon sen odottamaan tehtäväänsä. Niin... sitä hetkeä, kun se vihdoin löytää etsimänsä!

Tein myös atc:n, mikä myös kuvaa tuota samaa kappaletta. Tässä atc:ssa perhonen nousee lentoon, korkeuteen. Yksin, kauas pois. Löytääkseen sen, mitä etsii... Fly butterfly two. (Varattu jo)

JOULUKALENTERI 2013

Tänä vuonna joulukalenteristani tulette löytämään fiktiivisiä tarinoita, take away-asioita, joulukalenteriluukkuja sekä kenties jotakin muuta.
Joudutte nyt kuitenkin odottamaan vielä muutaman kuukauden, joten malttia!
Minulla työt alkoivat ja teen kalenterin luukkuja valmiiksi yksi kerrallaan. Tai en kokonaan, sillä pitäähän minun odottaa vielä kalenterin luukkujakin ajallaan, mutta osittain. Urakka on valatava, joten tehdessä kalenteria, tämä pari kuukautta menee VAUHDILLA!

siispä hyvää tulevaa joulua, mutta hei... Nautitaan nyt ensin ihan kaikessa rauhassa syksystä!


Rakkaalleni

Sä sanot; "Älä murehdi, olen turvassa".
"Juu, enhän minä...", Mutta kuitenkin.
Kuinka voisin olla murehtimatta?!
Tiedän, että olet hyvässä hoidossa,
tiedän, että apu on lähellä,
mutta silti!
Minähän rakastan sinua!
On niin vaikeaa olla vaan ja odottaa,
odottaa, että voisit taas paremmin,
että palaisit takaisin,
että kaikki olisi niinkuin ennenkin.
Minua itkettää se ajatuskin, että
sinulla on vaikeaa, paha olla, sairautta.
Enkä minä voi tehdä, en niin yhtikäs mitään!

Tule pian terveenä takaisin!


Kuulumisia

Tällä hetkellä karkkilakko, tai sanotaanko sokerilakko, tulee kestämään 12 päivää. Eli 16.9-27.9.


Joulukalenterikin alkaa olla täynnä! Huikean nopeasti! Enää 2 vapaata paikkaa, joten 1-2 nopeinta ne saa. Arvontahan suoritetaan sitten joulun tienoilla ja palkinto tulee olemaan jotain kivaa. Käyn sen shoppailemassa sitten lähempänä joulua, joten vielä en tiedä tarkalleen, minkälainen se tulee olemaan, mutta toki ideoita on mielessä ja mikään euron lahja se ei tule olemaan! 
Joulukalenterin luukuista sen verran, että niiden ei tarvitse olla mitään kalliita ja suuria. En tietenkään rajoita, jos haluat luukusta tehdä ison pahvilaatikollisen kokoisen :D mutta uskokaa pois vaan, etten pety, jos luukusta löytyy vaikkapa 2 teepussia ja tuikku tai leimattuja kuvia, stanssattuja koukeroita tai vaikka tekemäsi koru tai mitä nyt keksitkään pientä ja kivaa. Ilahdun ihan tavallisista, pienistäkin asioista. Nautin auringonpaisteesta, linnun laulusta, kupposesta teetä, villasukista, askartelusta, kyn…

Karamelli vai koru?

Niin herkulliset helmet, jotta mieli tekisi maistaa! En kuitenkaan suosittele, sillä lasihelmistä kyse. 
Kaulakorussa on joustava nauha sisällä. Helmet eri kokoisia ja ruskeaa ja punaista.
Rannekoru samaten ruskeaa ja joustavaa.
Saman sarjan korvakoruissa säkenöivät lasihelmet ruskeissa sävyissä. 
Mieleeni tuli karpalo-kinuski. Entäpä sinulle?

Kuoleva Suomi -tulevaisuuden kehitysmaa

Tällä kertaa julkaisen kopioidun tekstin jonka bongasin UUSI SUOMI-verkkolehdestä 22.9.2013. Teksti ei siis ole omani, mutta löydän kyllä asioita, joista voisin itsekin omakohtaisesti kertoa. Ja ei, en ole rasisti, en väitä, että olisin KAIKESSA samaa mieltä tai että juuri samoin kaikesta kirjoittaisin. Nappasin tämän teille luettavaksi, koska asiaa on paljon!
Julkisia tämän vuoden ja viime vuosien uutisia Suomestamme:
Suomen vesi- ja viemäriverkosto on rappiokunnossa. netistä on voinut ällistellä kuvia umpikarstoittuneista putkista, joita ei ole enää ollut Suomessa varaa kunnostaa.Suomen tiet ovat vaarallisen huonossa "kehitysmaakunnossa", koska määrärahoja niiden kunnostamiseen ei muka enää ole, vaikka verorasite per työssäkäyvä kansalainen on huipussaan ja maksamme myös ylimäräisenä rasitteena kiinteistöveroa, joka on joka vuosi noussut. Vaikka ennen ei ollut kiinteistöveroa, uusiakin teitä oli varaa rakentaa ja entisiä pitää kunnossa, koska omat verovaramme käytettiin omie…

Inspis-haaste numero 17 lopuillaan!

Joko sinä olet osallistunut paperiaskarteluhaasteeseen, jossa tämän kertainen teema on Vintage ja/tai tunnetila?

"Inspis-haasteeseen" tällä kertaa DT-työn teki "Tuula" sekä "MerjaHannele" ja tietysti minäkin. Käythän katsomassa, mitä saimme kukin aikaiseksi!

Kaikki saavat osallistua haasteeseen, kunhan kyseessä on paperityö jollakin tavalla. tuunausta, kortteja, atc:ta, rasioita, tauluja, origamia, vaikka sitten paperista rullaverhoja! Rajoituksia ei ole!

Mutta jos osallistut haasteessa olevaan arvontaan, sitten rajataan arvontaan osallistuminen kotimaahan, eli Suomeen (Sponsoreiden pyynnöstä!!!) ja kappalemäärä yhteen työhön! Luethan ohjeet ensin!

Tällä kertaa sponsorina toimii MerjaHannele, joka lahjoitti tällaisen palkinnon, jossa mukana myös yllärimomentti!


Hus pois lannistavat sanat

Kuuntele vain heitä, jotka kertovat sinulle, kuinka hyväksi voit tulla. 
Älä heitä, jotka sanovat, ettei sinusta ole mihinkään!

Meistä jokaisesta on ihan varmasti johonkin! Eikä kaikkea tarvitse osata. Ei kaikessa olla paras. Voitto ei ole tärkeintä eikä se, että olet ekana joka paikassa. Tärkeintä on se, että niissä asioissa, joissa sinun pitää parhaasi tehdä, teet parhaasi. Annat kaikkesi. Et suoriltaan kumoa yrittämistä sanoin; en mä osaa, en mä edes viitsi.

Se on niin taivahan tosi, että jos päätän, etten osaa, en taatusti osaa! Mutta jos päätän tehdä parhaani, tulen yllättymään positiivisesti! Olkoon se sitten urheilusuoritus, askartelu, opiskelu, työn teko, runoilu... Ihan mitä tahansa. Vaikkapa se, että kuinka kohtaan työkaverit tai sen henkilön, joka aina tulee kiukuttelemaan minulle. Päätänkö, että tänään hän ei muuten suututa minua!Pysy päätöksessäsi! Muista, että päätöksessä pysyminen ja kaikkesi antaminen saattaakin muuttaa sen kiukkuisenkin nopeasti iloiseksi! Ehkä hän on …

Laukkukoru

Tarvitsin itselleni laukkukorun ja olihan sellainen jo minulla ennestäänkin, mutta niin ruma! Ruman siitä teki se, että siinä oli kuvan tilalla erään firman mainoslogo. Todella mauton, tyylitön ja ankea. Valkea pohja, jossa kirkkaanpunaisella teksti ja se logo. Kuulostaako houkuttelevalta?! 

Koska askartelu on intohimoni ja koska erilaiset tarvikkeet pysyvät kädessäni, arvatenkaan en mennyt ostoksille, vaan istahdin verstaan tuolille ja otin eteeni sen rumiluksen.  Lopputulos on tässä! Ihan ekana peitin logon, sitten aloin peittää peittojälkiä ja "rakentaa" haluamaani kuvaa ja taustaa.

Tokihan ruusuja! Kaunis kuin ruusu, mutta ne piikit ruusun varressa... Sillä on merkitystä minulle.  Tietysti perhonen! Hento, herkkä olento, joka nousee siivilleen. Vapauteen! Korkeuksiin! Taivaaseen! Ehdottomasti kultaa, blingiä ja timantteja! Luksusta täytyy olla! 

Laukkukoruissa on se hyvä puoli, että tuohan kääntyy puolelle jos toisellekin, eli kätevä peli ottaa käsilaukkuun mukaan ja kä…
Tällaiset atc:t sain tehtyä... Enkuli-ystävä
Happy catEilispäivänä oli ihania asioita taas. Teimme hunajanaamioita koko kropalle ja kävimme terva-hunajasaunassa. Ihanan rentouttavaa ja nukuin pitkät unet ilman heräämisiä kertaakaan! 
Eilen myös sain Tuulan paketin, mikä sai hiljaiseksi minut. Se on harvinaista, että minä hiljaiseksi menen, mutta sanat, jotka kortissa olivat, olivat niin sydämestä ja niin ihania... KIITOS! 
Lisäksi oli kaikenlaista kivaa matskua ja synttärilahjaksi ihana kaulahuivi, jollaista olen toivonutkin, mutten todellakaan uskonut, että saan sen lahjaksi! IHANA!  Tarpeeseen tuli myös tarra-kansio. Saan lisätilaa tuollakin ja toivomaani järjestystä!  Lisäksi saimme kauniit ruusupyyhkeet! Minulle pinkki, Muruselle sininen. 
KIITOS TUULA!

Sokerittomuus jatkuu yhä. Tai tuleehan sitä sokeria väkisinkin, jos syö vaikkapa jogurtin, muta en lisää mihinkään sokeria enkä syö karkkia, pullaa jne. Mutta kun mieli teki jotain hyvää eilen! 
Enpäs langennutkaan, vaan laitoin …

Tarinani, minusta palanen

Tänään olen miettinyt varattomuutta ja sitä, miten sen kanssa selviää. Olen miettinyt elämääni ja kuinka se on muuttunut elämäni aikana. Omia valintoja osa, osa sairautta ja byrokratiaa. Haluan kertoa teille koosteen elämästäni tältä kantilta.

(kuva lainattu)
Synnyin perheeseen, jossa oli perusasiat rahallisesti ajatellen kunnossa. Vanhempani kävivät töissä ja saimme leluja ja ruokaa. Emme me rikkaita olleet. Ihan tavallinen perhe. Minä tosin sain yleensä veljeni vanhat vaatteet, mitkä hänelle kävi pieniksi, mutta sain minä joskus uusiakin, kuten mekon, hameen tai sukkahousuja.

Lapsuudessani sairastelin paljon, vakavastikin. Sairaala-ja lääkekustannukset olivat varmasti isoja, muttei vanhempani niistä ole koskaan puhuneet. Asuimme pienessä kaksiossa koko perhe, eikä meillä ollut sisävessaa tai edes vesiä tullut sisälle... Muuten kuin kantamalla. Koulussa ollessani minua kiusattiin myös sen takia, että meillä oli huussi ja minulla mm. poikien toppahousut tai -kalsarit. Olen kuitenkin s…

Oletko sinä seinäruusu?

Nasti Astianpesukoneesta on tullut yksi parhaita naurun aiheita. Onkos tuo kummakaan, kun yhdistetään elektroniikka ja mielikuvitukseni samaan pakettiin. Siispä kerrottakoon nyt tässä julki sekin, että Nastilla ja minulla on sellainen suhde, että kohta se alkaa kutsuvasti houkutella minua luokseen ja ujuttamaan kantensa alle käteni. Grauh! ;) Hottishan se on! Sillai sopivasti, ei polttavasti. Ja kunhan on työnsä tehnyt loppuun, saan nostaa astiat kuivina kaappeihin. Siitä minä tykkään! Ei tarvitse kansi auki odotella tunti kaupalla, että astiat kuivuvat ja koko keittiötä siinä samalla höyryttää. Tosin siinä samallahan olis tietty tehnyt höyrykasvikset ruuan lisukkeeksi, jos se Nastia edeltänyt vanha kone olisi yhä paikallaan. 

Olen yrittänyt keksiä tauluille ja muille "seinäruusuille" paikkaa, kun haluaisin vaihtelua. Ei samat taulut aina olkkarissa ja samat kuvitukset aina samassa paikassa. Mutta jotenkin vaan tuntuu siltä, että vielä en löydä paikkaa niille. Ensin pitää sa…

Kiitos Jaanuska ja Minna!

Jaanuska haastoi vastaamaan kysymyksiinsä minut. Lupauduin, mutta en haasta ketään nyt eteenpäin. Olen tämän vastaavan jo niinmonesti täyttänyt ja haasteita lähettänyt. Tokihan saat samoihin kysymyksiin vastata itsekin, jos haluat!   Kiitos "JAANUSKA"
1. Mikä on sinun suurin/rakkain lapsuuden muistosi? -Voi apua! Heti alkoi pahalla, vaikealla kysymyksellä! Muistan paljon asioita hyvinkin varhaisesta lapsuudestani, mutta että suuria ja rakkaita muistoja... ?  Ehkäpä se, kun isovanhempieni kanssa sain opetella uusia asioita. Kalastamista, leipomista, maanviljelyä,...
2. Onko sinulla lapsia/lasten lapsia tai haluaisitko niitä joskus? -Minulla on aikuinen lapsi. Ja muutama enkelilapsi. Halusin suuren perheen, mutta olen äärettömän onnellinen tästä yhdestäkin! Lapsenlapsia.. Hmm.. tokihan ovat tervetulleita, mutta se päätös on lapseni ja hänen tulevaisuuden kumppaninsa. Omia lapsia en enää haluaisi nyt lisää, sillä ei minusta olisi siihen urakkaan enää. 
3. Mikä on sinun lempi vuoden ai…