Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuu, 2013.

Kortteja kauppaan

Korttiin ei aina tarvita paljon kaikkea. Tällä kertaa valmistujaiskortissa ei muuta olekkaan, kuin kaunis kuva ja teksti. 

Herkkää pinkkiä, tyttömäisiä juttuja. Timantteja. Niistä on tämä kortti tehty.

KIITOS TEILLE KAIKILLE!

Kävijälaskuri rouskuttaa 33030 kävijää. Ihan hieno juttu! KIITOS! En olisi uskonut, että Verstaan jälkeen kukaan löytäisi tänne. Saatikka, että uusia lukijoita tulisi ja pysyviä lukijoita vieläpä! Ihan mahtavaa, että blogillani on sekä vakkarilukijoita lähes 70 kipaletta että satunnaisia kävijöitä sekä piilossa lukevia lukijoita. Kiitos kuuluu teille kaikille!

Niin paljon mahtuu tähän bloggausaikaani. Tuntuu, kuin vasta olisin Verstaan pistänyt pystyyn haparoivin käsin. sitten se vuoden jälkeen tuhoutui Vuodatuksen töpätessä ja muutin Bloggeriin ja samalla muutin blogini Inspirationiksi. Tuttavallisemmin Inspikseksi.

Haaste oli aiemminkin jo, mutta tässä ajan kuluessa Inspis-haastekin sai oman blogin, jonne pääsee tuolta yläpalkista. Muutoksia siinäkin oli. Ensin kortteja, sitten kaikki kävi käsitöiden saralla ja lopulta vain paperiaskartelu kokonaisuudessaan. Kaikki ne muutokset tulivat lukijoiden pyynnöstä. Ihan niinkuin oma bloginsakin ja Inklinkz-nappulan jääminen pois ja osallis…

Hullunkurinen perhe

Hullunkuriset perheet-korttipeli on varmaan monille tuttu korttipeli lapsuudesta. Tai Musta Pekka-pelikortit, jotka meiltäkin löytyvät. Mikäs se nykyisin onkaan nimeltään? Pelkkä Pekkako?  Joka tapauksessa pikaisesti sääntöjä kerraten, jokaiselle jaettiin kortteja, sitten etsittiin korteista nelihenkiset perheet kortteja kavereilta vaihtamalla. Lopuksi se Pekka-kortti jäi yhdelle ilman perhettä ja se pelaaja hävisi pelin. 

Muistan lapsuudestani leikkineeni yksinkin noilla korteilla. Hypistelin niitä käsissäni ja ihastelin piirrettyjä kauniita ja hauskoja kuvia. Tein erilaisia perheitä. Leikin niillä vähän niinkuin paperinukeilla. siksi hauskaa olikin saada muutama vuosi taaksepäin tuo korttipakka lahjaksi ystävältäni. :) 
Nyt Kotilaiska haastoi tekemään oman hullunkurisen korttiperheen. Tässä olen ajan kanssa miettinyt, minkälaisen perheen tekisin, koska varsinaista materiaalia ei tuntunut olevan perheitä rakennella. Mainoksia, ilmaisjakelulehtiä, muutama aikakauslehti. juu, ei ole m…

sulosointuja, sanoja, sanoitettuja tunteita

Ei, en ole hiljaa, jos minulla on jotain sanottavaa. Kyllä, sanon asiat suoraan, niinkuin ne ovat. En kiertele, en kaartele. Minua ei tarvitse lukea rivien välistä. Sanon niin hyvästä kuin pahasta.

Kun sanon hyvästä, sanon sen sydämestä. Tarkoitan myös sitä.
Ja kun sanon pahasta, sanon sen mielummin rakentavasti, en syytellen ja suoraan sormella osoittaen. Mielestäni minun mielipiteeni ja ajatukseni eivät ole ainoat oikeat. Siksi en ala muita neuvomaan tai syyttelemään. Kerron sen, mitä itse ajattelen. Mitä tunnen. sanon ääneen, enkä selän takana kieriskele.

Jollei minulla ole sanottavaa, en sano sitten yhtään mitään muutakaan. Ette näe täällä tai tuolla kommentteina liibalaabaa. Turhaa höpötystä hömpänpömppää. Sanon tai olen sanomatta.

On asioita, joita en sano kuitenkaan koskaan kenellekkään. Ne asiat ovat sisälläni ja tulevat ulos sanoitta joskus. Tekoina tai tekemättömyytenä. Pelkoina tai jopa fobioina. Unissa tai unettomuutena. Tai ehkä omissa ajatuksissani ja sitten ne unohdan. …

JÄINEN SMOOTHIE

JÄINEN SMOOTHIE 4 jääkuutiota 2rkl pellavansiemenrouhetta 1,5dl maustamatonta jogurttia 1 dl mustikoita 1 banaani (sokeria 1rkl)
Ensin jäät murskataan tehosekoittimella.  Lisätään rouheet ja pyöräytetään. Lisätään marjat ja banaanilohkot. Tehosekoittimella nekin sekaisin. Lopuksi vielä jogurtti sekoitetaan joukkoon. 
Tällä ohjeella saa kaksi annosta ja vähemmän menee jogurttia, kuin eilisessä ohjeessa.
Minä alan nyt herkutella kuitenkin munakkaalla.

Buon appetito!

banaanismoothie ja atc-korttien sekamelska

Friends are forever

Varikolla.
Kortissa tausta on saatua paperia. Kuvasta leikattu polkupyöräilijä ja reunassa teippiä. Yksinkertaisista ja vähistä matskuista tehty kokonaisuus. Otatko ompun? ;)

EMM-sarjaan kuuluva kortti seuraavaksi, mutta tämäkin jo siis vaihdettujen sarjassa. Laihan ei tarvitse laihduttaa
Kortissa taustalla kirjasta sivu. Lehtikuvien kollaasi ja pitsikin otettu vaatteesta. Teippimittanauha on saatu pätkä rullalle kerittynä ja postitse lähetettynä minulle. :) reunat käsittelin copicilla. 

Meillä on nyt päivittäin hedelmien vitamiinit ja jogurtin kalsium saatu smoothien muodossa. Tänään aamupalalla siihen lisättiin pellavansiemenrouhettakin. Nam nam. Ja vatsa tykkää.

Hyla-versionahan me sitä tehdään. Ihan vaan maustamatonta jogurttia, banaani ja pellavansiemenrouhetta. Jos haluaa, voi lorauttaa hedelmämehua notkistamaan, mutta sitten tulee löysempää juomaa. Ei paha sekään. Sokeria, jos haluaa makeutta, mutta kannattaa jättää sokeri pois, ellei halua kaloreita lisää. ;)…

Lukijan toivepostaus: Stanssit ja foam

Minulta on kysytty, kuinka saa cuttlebugin tai bigshotin stansseista paperin irti. Toiset stanssithan ovat kinkkisempiä ja toiset taas niin aah, ihan helppoja. Itse olen kantapäänkautta tämänkin opetellut ja googlettanut ja kysellyt apua konkareilta. En siis todellakaan ole ollut itsekkään seppä syntyessäni. Sen saman tiedon haluan jakaa myös teille.

Tällaisia epäonnistuneita kuvioitahan tulee hyvin helposti. Eikös totta?  Tee ohjeideni mukaan ja saat aina jatkossa unelmiesi kuviot ehjinä ja kauniina.
Tarvitset :

stanssin, mistä paperikuvio ei ole lähtenyt hyvin irti. Niitä ovat ne ohuemmat stanssit ja koukeroisimmat, yleensä ainakin.

Myös foamia, mitä saa mm. stansseja ja tarvikkeita myyvistä askartelunettikaupoista.

Bigshot tai cuttis.


Tee näin:

sovita stanssia foamin päälle
ja leikkaa sopiva pala irti.
Irrota foamista taustapaperi 
ja asettele stanssi foamille siten, että stanssin leikkuupinta on foamin liimapintaan päin.
Itse laitoin vielä tuon jälkeen taustalle foamin suojapaperin, jott…

Varsinainen varsi reisien jatkeena

Loppukirjaimet SI saivat miettimään hetken, mikä se voiSI olla. KuuSI olisi liian tavallinen, LaSi myöskin. Haluaisin kuvata jotain erilaisempaa... Hmm... Tämä oli oikea päänvaiva minulle. Ja nimenomaan oman vaatimustasoni vuoksi. PirsSIkin kun on töissä Murusen kanssa vielä.

Sitten katsoin peiliin ja oivalsin kuvauskohteeni. Ei, en saattaisi kuvata tisSIä,vaikka nekin hieman näkyvät kuvassa, enkä ole myöskään misSI, joten tuotan pettymyksen jo innostuneille ja kuvasinkin  varSI, jota kannan! :D Kuvassa myös reiSI kertaa kakSI. siinäpähän näette minkälainen paketti täällä kirjoittelee. :D
Jonnet

Tiedättehän nykyajan "Jonnet"? Ne kuutosluokkalaiset reppuselässä kauppaan astelevat pikkupojat, jotka nakkaavat reppunsa kaupan eteisaulassa oven eteen. Reppujen yli pitää sitten hyppelehtiä ja hieman potkaistakin syrjempään. "Jonnet", jotka parveilevat pienissä ryhmissä karkkihyllyllä tai energiajuoma-osastolla. Ovat selkeästi sosiaalisia ja etenkin muiden "Jonnejen" kanssa viihtyviä. "Jonnet" tunnistaa myös lippalakista päässä ja kovasta, kimakasta äänestä, mikä vielä tuossa iässä kimittää lapsen korkealla saundilla. "Jonnet" puhuvat yleensä karkeista, koulun välitunneista ja EEÄSSÄSTÄ. myös erilaiset lyhenteet kuuluvat sanavarastoon, kuten ÄXDEE(XD), Kaksoispiste dee (:D) Tai WEE TEE ÄF kysyvästi(WTF?).  Lause voi kuulostaa vaikkapa tällaiselta erikoiselta puheelta:
OMG-LOL-WTF-MEIÄN ELÄMÄ PYÖRII Ceeässäs.  Suomennettunahan tuo lause kuuluisi näin:  Herttinen sentään! Paljon naurua! Mitä vittendaalia? Meidän elämän pääasia on kons…

Ruusuja rakkaalleni

Korttisirkus haastoi tekemään kukkasia ja siitä haasteesta inspiroituneena tein Muruselleni ruusu-kortin.  Murusen lempikukkia ovat punaiset ruusut ja punaiset neilikat, joten halusin ehdottomasti ne ruusut korttiin mukaan. Mitään valmista kuvaa en halunnut laittaa, joten piirsin korttikuvan itse ja väritin copiceilla ja pro markereilla. Kortin pohja on sininen kartonki, sillä sininen on Murusen lempiväri. 

Kortin alalaidassa on stanssattu perhonen ja perhoseen siiviksi korun osista laitettu siivekäs sydän. Lisäksi siipien alaosiin kolosiin lirautin kiiltolakkaa ja lakan päälle sinistä tiimalasin hiekkaa. Reunalla ja alalaidassa on myös siirtokuvapitsiä.  Lisäksi ihan alalaitaan kasasin harsomaisen nauhan vaaleasta kimaltelevasta kuitukankaasta ja helmisydän soljista. 

Kortin sisäpuolelle teimme lapsukaisen kanssa tervehdyksemme myöskin ruusujen kera. Ruusut leimattu ja Aqua markereilla väritelty. Hieman itsekin piirusteltu mm. kehykset.

Korttikuva siis on itse piirretty ja väritetty…

auringon lumoissa

Olipas miellyttävä viikonloppu, vaikkei se edes ole loppunutkaan vielä.  Aurinkoa, rantaveden liplatusta, perhosen kirmailua taivaalla...

Zirkonella laittoi Anna hyvän kiertää-lahjan tulemaan ja kylläpä olikin ihana lahja! (Itsehän huhuilin osallistujia, vaihdoin lahjoitustakin pariin kertaan, mutta koska innostuneita ei ollut, jäi se yhteen onnelliseen jatkajaan. Hänelle onkin pakettia lähdössä, kunhan saan sen postitettua). 


Tällainen kaunis norsu minulla nyt keikkuu käsilaukussa. Ihan mielettömän ihana! Niin minua! KIITOS ZIRKONELLA!


Korunosa projekti odottaa puhdistusta ja irrottelua. siinä sitä aikaa saakin menemään. Kiitos vaan lahjoittajille. 

MerjaHannelen kanssa teimme vaihtokauppaa ja sain ihania papereita. Samaa sarjaa mulla on jo leimasinsetti, joten uskoisin saavani jotain kivaa aikaiseksi. ;) Ajallaan. Kiitos!
Nyt ilta rentoilua, sitten huomenna uusia kujeita. ;)

Kakkua ja vaatteita

Kuva Pinterestistä
Kesärenkaat vaihdettu jo aikapäiviä sitten. Etkö keksi niille vanhoille, nastattomille talvirenkaan rääpäleille mitään käyttökelpoista ideaa? Kaatopaikalle heittäminen tuntuu kauhealta ajatukselta?  No, laitappa maalarinhaalarit jalkaasi, ota maalipurkin jämät kaapista ja pensseli ja maalaappas niistä renkaista pihalle ihanat kukkarenkaat! Eipä naapurin emäntä keksinytkään vastaavaa! Siellä se mustien renkaiden kanssa säätää... Ja sinun pihallasi loistaa aurink... eikun talvirengas-kukkaasetelmat! ;)
Eilispäivä oli hermoja kuluttava. Pinna paloi ja naama punaisena raivosin aikuisten ihmisten päättämättömyyttä ja sitä, kun ei voi sanoa "EN TIEDÄ" vaikka ei oikeasti tiedä! Puhutaan vaan totena asioita, joista ei ole varmuutta. Oletuksia vain ja luuloja. Monta ihmistä saman keittokattilan ääessä hämmentämässä ja soppahan siitä tosiaan syntyi! Mutta syötävä soppako? Jaa-a! 
asiat tulevat järjestymään parhain päin, mutta siihen tarvittiin muutama puhelu, muuta…

lahjaksi norsu?

Lissien video soi valokuvatorstain tämän kertaisena aiheena. Koskettava kappale, upea video. Eipä tarvinnut kuin hetki kuunnella, kun tiesin, mitä kuvaan. 


Kameran linssi kohti olohuonettamme. Valittavana vain norsuista, mitkä niistä. Hieman katse kierteli, sitten pysähtyi äiti- ja lapsinorsuihin. Tuossa ne ovat! Videon innoittamat norsuni omassa "viidakossaan".

Minne ikinä kuljenkaan...

Decoilin myös decovaihtoa. vielä on toinen sivu tekemättä, mutta tulee aikanaan.  Decoon sai myös runoilla, joten kirjoitin lehdestä leikatuilla sanoilla runon. Tämä runo on ystäville. Menetetyille, tuleville ja tämän hetkisille. Teille kaikille. 
"Miksi, oi miksi?
Ystävyyden saavuttaminen voi olla kovan työn takana. Ja ystävyys voi mennä pipariksi. Miten saisin hänet uskomaan, että hän on juuri sopiva? Kenenkään ystävyyttä ei saavuteta sormia napsauttamalla.  Tee heti alussa selväksi, että haluat olla kaveri. Ei tarvitse puhua. Etsi mieluummin yhteisiä kiinnostuksen kohteita.
Itsetunto kunto…