Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2013.

Runojani

Riisun naamarin naamaltani. Kipsisen, painavan naamarin, jossa toinen puoli itkee krokotiilin kyyeleitä, toinen hymyilee. Katson naamaria kädessäni ja mietin: kuinka kauan olenkaan piiloutunut sen taakse. Liian kauan. Liian monta vuotta teeskentelyä, kahden tunteen näyttämistä. Tekopyhyyttä. Minä en ole marionettinukke, jota naruista heilutellaan. An naamarikasvoinen koriste, joka syrjään pistetään. Minä olen ihminen. Nainen. Tunnen kymmeniä muitakin tunteita, kuin vain nauruun johtavaa iloa tai mitätöntä itkua. Minulla on tunteita, ja minulla on sanoja. Naamari tipahtaa käsistäni ja hajoaa palasiksi. Enää se ei peitä kasvojani ja totuutta minusta. Uskallan vihdoin sanoa ääneen, jos pelottaa, ujostuttaa tai vaikka vain harmistuttaa. Uskallan hymyillä ja uskallan oikeasti nauraa. Osoittaa rakkautta ja kaikkia muitakin tunteita. Lakaisen naamarin sirpaleet roskiin. Pieni pölypilvi laskeutuu varpailleni. valkoinen pölypilvi. Kuin se takertuisi vieläkin minuun. Ja minä potkaise…

Runoilua

Olen hakenut Kelasta määräakaiseläkettä. En tiedä, milloin saan vastauksen ja onko se myönteinen vai kielteinen. Tähän astihan kielteinen päätös on tullut kaikkina muina kertoina, paitsi heti leikkauksen jälkeen. Mutta sen tiedän, että kun joskus myönteisen päätöksen tulen saamaan, on se runon paikka.

Runossani kertoisin siitä, kuinka pitkä ja raskas tie on ollut kulkea sairaana, todistellen olevani työkyvytön nuorena. Kertoisin siitä, kuinka nöyryyttävää elämä voi olla. Alentavaakin. Kun minulle sanotaan, etten ole edes yhteiskuntakelpoinen. 

Runooni toisin kivun ja stressin. Paineet, jotka syövät minua, perhettäni ja läheisiäni. Sen tuskan, mitä on menettää, menettää ja lisää menettää. Saamatta koskaan mitään itselle. Kun yrität selvitä ja jaksaa, pärjätä ja sinulta odotetaan koko ajan ihmeitä. 

Läheisyyden ja kosketuksen tarpeen. Hylätyksitulemisen pelon. Riittämättömyyden. Ihmisarvon puutteen. Sen, kuinka voimat ovat vähissä. Ja silti, kuin ihmeen kaupalla, sitä voimaa riittää. 

Runos…

viikonlopun tapahtumia osa 1

Viikonloppuna oli vaikka ja mitä puuhanpuolikasta, mutta mitään mega hyper postausta en kuitenkaan aio tehdä. siispä laitan nyt kätköreissultamme kuvia ja siivoiluistanikin hieman.

Siivoilin askarteluohje-kansiotani ja yritin katsella, onko minulla siellä mitenkäkin monta erilaista korttipohja-mallia. Eipä ollut. No, eipä sille mitään mahda. Löysin kuitenkin kasapäin värityskuvia, joita olen itse piirrellyt joskus kauan kauan sitten töissä. Eihän noita raaski pois laittaa! Säilytän tuleville sukupolville, jos sellaisia tulee joskus. 

Osa värityskuvista kuitenkin joutaa pois ja niitähän sitä jakelenkin nyt tuolla anna hyvän kiertää-haasteessa. Osa on kopsattu, osa itse piirretty. Laidasta laitaan on tytöille ja pojille puuhaa tuossakin nipussa. Minulla ei niille ole käyttöä enää enkä halua turhaan säästellä kaikkea minulle turhaa roinaa. siksipä kaupan hyllyllekin menee jotain uutta... Kierrätyslaariin.

Kaikenlaisia askarteluohjeitakin otin pois isoon kirjekuoreen. En tule koskaan tek…

Anna hyvän kiertää!

Tänä vuonna annetaan taas hyvän kiertää!
Tällä kertaa teen sen kuitenkin eri tavalla. En heti ota kaikkia ilmoituksia vastaan, vaan kysyn kolmesti.
Elikkäs kolme nopeinta pääsee mukaan, mutta yksi kerrallaan. Ja sitoutuu itsekin kolmelle jotain antamaan!

Lyhyesti ohjeet:

1.Minä kerron tässä tuotteen nimen, jonka annan yhdelle. Eka sen varannut saa sen ilmaiseksi.

2.Saaja lupautuu laittamaan ilmoituksen anna hyvän kiertää-hommasta ja lupaa antaa omia tekemiään tuotteita kolmelle.

3. Kun eka tuote on mennyt, julkaisen toka tuotteen ja taas sama homma. Nopein saa ja lupaa tehdä kolmelle jotain.

4. Kun tokakin on mennyt, vielä kolmannen kerran julkaisen jonkin tuotteeni jonka lupaan antaa ilmaiseksi ekalle. Ja taas sama homma, hän tekee 3:lle itsekin jotain!


Minä tein tästä tällaisen hieman erilaisen, mutta sinä voit ihan suoraan laittaa kolmelle ne tekeleet kerralla. Eikä tarvitse etukäteen edes tietää, mitä olet antamassa. Kunhan lupaudut tekemään tämän vuoden 2013 aikana kolmelle jotain iha…

Garnierin BB-silmänympärysvoide

Sain testattavakseni Garnierin BB roll on-silmänympärysvoiteen. Minulla kun näkyy silmien ympäriltä sekä väsymys että stressi. Eikä pidä ollenkaan vähätellä iänkään tuomia merkkejä. Kerroinkin hakemuksessa haluavani nimenomaan testata silmänympärysvoidetta ja saada kokea se tosiseikka, että katoaako pussit ja tummat panda-karhun silmänympärykset. 
Tuote lupaa 5 ihanaa asiaa, välitöntä vieläpä!
1. Peittää tummia silmänympäryksiä ja silmäpusseja 2.häivyttää väsymyksen merkkejä 3. silottaa pieniä juonteita 4. Heleyttää ja kirkastaa katsetta 5. Kosteuttaa
Kuulostaa niin täydelliseltä, että olen todella kiitollinen päästyäni testiryhmään! Onko tässä apu ongelmaani?

Paketti tuli vihdoin kotiin. Hieman hätäännyin, onko se kadonnut postissa, kun ei alkanut näkyä eikä kuulua, mutta tuli se. Postitettu 3 viikkoa aiemmin! Huh huh!
Otin ensimmäisen kuvan silmäpusseistani heti ekana päivänä. Ihan ilman mitään voiteita tms. sitten toinen kuva on 2 viikkoa käytettyäni, säännöllisesti ja päivittäin. …

atc.t ja sormikuulumisia

Pieniä unelmia... Sanahirviö geimissä. Minulla ne voisivat olla vaikkapa postin tuoma ilouutinen asunnosta tai eläkkeestä tai jokin rahavoitto. haave voisi olla päästä teatteriin tai jonnekin tanssiesitykseen katsomaan hyvää showta. Ja suukkoja ja läheisyyttä ei koskaan ole liikaa. 
Tuon kortin alkuperäinen pohja on Mökkihöperöltä ja näytti tältä:

Tulossa on atc-vaihto ja lupauduin tekemään pari kissakorttia muiden korttien kaveriksi. Tällaiset kisuliinit olen nyt tehnyt ja varannut siis jo eteenpäin lähtijöiksi.
EMM-haasteeseen samalla.  Vanhaa kirjepaperia taustalla, silppulaatikon palanen ja tuputettu punchinellan läpi. Kiiltokuva ja tipu ovat myös saatuja. Punchinellakin on saatu. Sitä haaveilinkin aiemmin ja sitten sen palasen sain. :)

Samoin tämä kissa on varattu. EMM tämäkään.  Nimittäin kirjepaperin palanen tuo kuva. Sitä sitten tussilla väritin ja saadun sudenkorennon siihen liitin. Musteella reunat ympäri.
Sormeni on alkanut parantumaan. Poistin liimat ja "sidoin"…

atc:t sanahirviöön pe-la

Mielenkiintoinen viikonloppu puolivälissä. Kerron tapahtumista myöhemmin. Nyt kuitenkin laitan sanahirviögeimin ATC-osion perjantain ja lauantain kortit esille.
Perjantaille aiheena oli normaali tai epänormaali. Kirkon mustalammas
Jokainen voi tahollaan miettiä, mikä sinusta on kirkon mustalammas.  Minun ajatuksena on mm se, että minun vakaumukseni ja elämäntapani ei ole kirkolle mieleen. Silti ympärilläni on myös hyvinkin vakaumuksellisia uskovia ihmisiä. Heistä yksikään ei tuomitse minua. Heille olen tärkeä ja rakas ihan omana itsenäni. Mutta olenkin ajatellut sen niin, että heille se usko ja sanoma on juuri niin, kuin pitäisikin. Kukaan meistä ei ole täydellinen, synnitön ja täysin viaton ja puhdas. Ei kukaan! Kuinka siis kukaan ihminen voisi heittää kivellä toista? Halveksia tai syrjiä tai tuomita? eikö ne kuulu eräälle paljon ihmistä ylemmälle henkilölle? Ja eikö ihmisen tulisi rakastaa lähimmäistään ja kunnioittaa, kuten haluaisi itseäänkin kunnioitettavan? Tällä tavalla minun l…

Sanahirviö atc-uuden alku osa 3-5 viikonlopuksi

Viikonloppu tulee ja puuhan poikasta riittää jokaiselle. Ajattelinpas olla kiltti ja reilu ja laittaa kerralla useamman päivän puuhat esille, joten tässä sekä perjantai, lauantai ja sunnuntai. Ollaankos reiluja minullekin ja teen itsekin kortteja viikonloppuna. ;)

Perjantaille teema: NORMAALI TAI EPÄNORMAALI

Lauantaille teema: VAATTEET TAI PIN UP

Sunnuntaille teema: PIENIÄ UNELMIA TAI INHOKKEJA

Ja tosiaan, saatte jo nyt koko viikonlopun teemat, joten mallikortteja ei vielä ole. Laittelen esille niitä itsekkin sitten myöhemmin. Saatte julkaista kerralla tai yksitellen, sunnuntaina tai ensi viikolla... Ei mitään kiirettä, pakkoa, hätää. Eihän sitä voi tietää, miten itsekkään kerkeän tekemään.

Ja koska tuo epänormaali ja normaali tuottivat vaikeuksia decossakin monille, autettakoon sen verran, että voihan normaalia olla vaikkapa...

* Äidin ja lapsen välinen rakkaus
* Kesän tulo kevään jälkeen
* Se, että kissalla on häntä...

Ja epänormaaliakin voi olla vaikkapa...

*Ikkuna oven tilalla tal…

Sanahirviö-geimi, uuden alku osa 2

Nythän decoa ei enää rakennella kasaan, ellette itse halua. Nyt tehdään atc-kortteja. :)

Tänään pahoittelen ensinnäkin myöhäisempää julkistamista teemalle, mutta selitys on se, että nukuin aamuun saakka, sitten aloin selvitellä lapseni asioita sairaalan suhteen ja nyt sitten olen joutilaana tekemään atc-askareita.

Tämän päivän teema kuuluu näin: ENKELI TAI KUKKIA!


Minun ATC-korttini on tällainen KIITOKSEN ENKELI siivet piirtelin sille itse. 
Korttipohjan sain Mökkihöperöltä alunperin ja se näytti tältä:
Tänä aamuna kuuntelimme sängyssä maatessamme, että mitenkäs se postilaatikko kolahtikaan niin napakasti siihen aikaan? Sitten, kun vihdoin kömmimme ylös ja kävimme kurkkaamassa, ovella oli kuori. Kuoren ikkunasta pilkotti tupsukorvat! :D
Silloin arvasin, että kyseessä on rahapussi.  Kuoren avattuani pöllö olikin kilisevä. WTF? Mitähän simpukoita siellä onkaan sisällä? avasin rahapussin.  Siellä kurkkasi Hesen juustohampurilainen minua.Tai oikeastaan koko ateria! :D Ja kun lisää kaiveli…

Kaunis blogi-tunnustus

Sain KAUNIS BLOGI-Tunnustuksen "Miss Bubble´s lifestyle"-blogista. Kiitos kaunis!
Tässä tunnustuksessa tulisi kertoa 8 asiaa itsestään ja haastaa Blogeja mukaan. Ihan alkuun haastan seuraavat blogit:

"Tuulan kortit ja askartelut"

"Pinskun puuhastelut"

"Koristenappi"

"Nuttuliina"

"Huojuva korttitalo"

"Elämän pyörteissä"

Olkaapa hyvät!

Ja sitten ne 8 asiaa minusta. Saa nauraa ja olla nauramatta. :)

1. On niitäkin päiviä, jolloin vetäsen vain jumpsuitin päälleni enkä meikkaa lainkaan ja heittäydyn sohvalle ja katselen boxilta muutaman jakson "Ilman Johtolankaa" putkeen.

2. Olen melko pitkään jo kerännyt meidän itsejuomistamme viinipulloista korkkikorkit talteen. Lasituopissa ne ovat ja tuoppi vasta puolillaan.

3. saan monesti vuosisadan ideoita, mutta se toteutus on niin hankalaa, että ideani kuolevat siihen paikkaan.

4. Olen 200 gramman päässä välitavoitteestani painoni suhteen. Se 200 grammaa voi olla todella vai…

sanahirviön loppu? uuden alku?

Niin se koitti viimeinen päivä sanahirviö geimille. Decoilut on sitten tässä. Fantasiallahan me mennään siis, kuten jo myöhään illalla kerroin. Nyt esittelen teille ne omat tekeleeni aiheesta.
Aukeamani näyttää tällaiselta.

Merenneidot vaan ovat niin upeita olentoja. Fantasiaa vai totta, sitä emme varmaan koskaan saa oikeasti tietää, mutta uskon, että jossain tuolla voisi ollakin oikea seireeni, joka vietteli entisaikaan merimiehiä kuolemaan. Miksi muutenkaan hukkuivat, kokeneet merimiehet? Silti sarjassa Fantasiaa, koska taruhahmoinahan ne tunnetaan. Lapsena ajattelin itse olleeni entisessä elämässäni seireeni. Rakastin sukellella silmät auki järven pohjassa kiviä katselemassa. Joskus jopa olin tuntevani, että hengitin siellä. No, se oli jotain lapsen kuvitelmaa. ;D

Viimeinen sivuni sisältää tapettikuorrutteen ja fantasia-asuisen naisen. Lisäksi atc teemasta ja muutamia fantasia-ajatuksia.
Minusta fantasia on: Kiehtovaa, salaperäistä ja kaunista.
Fantasiaa...  Merenneitoja, keijuja ja …

huisin hauska atc-deco-extra kirja osa: LOPPU

viimeinen aukeama! Huisin hauskaa on ollut huomata, että moni on osallistunut kerran tai monta kertaa tämän decoilun tekoon!
Muistakaa, että tämä sanahirviö-geimi on ja pysyy täällä blogissani, joten tämän ei tarvitse loppua tähän, tänään. Sinä voit jatkaa teemoilla silloin, kun itse haluat! Hakusana tämän decoilun postauksiin on sanahirviö geimi.

Kiitos osallistujille!

Nyt viimeinen teema! Sekin sala-sellainen niiltä osin, etten VIELÄ julkaise kuvia omistani! Ähäkutti!

aiheena on FANTASIA!

Paljastan, että aukeaman teen aiheesta ja ilmeisesti atc-korttikin on tulossa... Mitenkäs siellä? 


Vaikka tämä decoilu loppuukin, voin taata että tulevaisuudessa keksin uutta!
Nyt kuitenkin käynnissä myös Inspis-haaste omassa blogissaan, jossa "Tuulan" antama aihe, TEKSTI, ja "Korttisirkuksen" sponsoroima ihana palkinto! Se näyttää tältä:


TÄSTÄ INSPISHAASTEESEEN "KLIK"


Kipuileva minuus

Toisinaan kuulen, kuinka perusterve henkilö tuumaa: "voi voi, tiedän, että kipusi ovat kamalia, mutta kyllä se siitä." Kohta sama henkilö voi tuumata itse kärsivänsä ihan mielettömistä kivuista, joihin auttaa vaikkapa 400mg:n burana ja sitten ei taas kolota ja koske kuukauteen mihinkään. Hän voi aerobicata, ratsastaa, käydä shoppailemassa ja tavata ystäviä. aloittaa uuden harrastuksen ja ostella muotivaatteita. Hän muistaa kertoa, kuinka ihanaa on lukea uusinta muotilehteä, minkä tilasi ja kuinka trendikuppilan kahvi ja leivokset ovat taivaallisia. Hän tekee mitä haluaa ja milloin haluaa. Hän hemmottelee itseään kasvohoidoilla, jalkahoidoilla, vaatteilla... Onhan hän sen ansainnut. Kaikkienhan tulee hemmotella sillai itseään.

Mutta voiko kaikki tehdä sitä?!

Toisinaan siis törmään niihin ihmisiin, jotka eivät itse ole kokeneet kovia kipuja tai vakavia sairauksia. He eivät voi ymmärtää, miltä tuntuu elää sairaana, rajoittuneena tai kovissa pysyvissä kivuissa. Heillä on mahdo…

Aikansa kutakin?

Aika... Aikansa kutakin. Aikarauta. Ajattomuus. Aikaraja. Aikamatka...  Näihin tunnelmiin menemme tämän päivän korttiaskareissa. Korttisirkus haastaa aikaa vastaan tai ajan kanssa... :)

Halusin korttiini käyttää lempivärejäni. Siksi korttipohja on lila. Mukana valkeaa pitsimäistä kuviota ja hitunen vintagen sävyjä. Aika on teemana ja mielestäni se näkyy tässä kortissa. 

alaosassa ajan patinoimat ruusut yhdessä stanssatun kellotaulun palasen kanssa. Perhonen, se ajaton kaunokainen, joka muotoaan muuttaa  tai on vaan ihan hiljaa. Sensuellia.

Siirrymme ajassa eteenpäin, tai kortissa. Itseasiassa kuva on väärinpäin!  Kellotaulun kaverina on leimattu kello-kollaasi. Eri värisiä musteita, eri tekniikoita. Paperiinkin tupsuttelin kellotaulun sabluunan läpi mustetta. Ylälaidassa herkät, keväisen vaaleanpunaiset ruusut kannattelevat pienenpientä aikarautaa

Kaunis nainen, menneestä ajasta.  Katsoo tulevaisuuteen. Tulevaan aikaan. Onnea. Hymy kaartuu huulilleen.  Kaunis köynnös alareunassa. Uusi…

Vilimarikan sanahirviö

Toiseksi viimeinen aukeama ja vihkon loppu koittaa jo huomenna! KÄÄK! Ei vielä kuitenkaan jäähyväisiä heitetä vaan mietitään tämän päivän teemaa. Annetaan Inspiraation viedä mennessään. 

aukeamani näyttää tuollaiselta. Arvaatko, mistä on kyse?
Nyt tyhjennetään jotakin ja kirjataan ylös! Olkoon se sitten kassi, taskut, ompelukori tai vaikka pyykkikone.  Minkä sinä tyhjennät? 

Decoilin juuri nuilla taskujen tyhjennyksellä ja kassin ja pussinkin laitoin kuvaan mukaan. Omat taskuni olivatkin tyhjät.
Atc;nkin tein ja siinä reppu ja laatikoita tyhjensin ja löysin niistä monta sormusta. ;)

Kurkistin myös pahvilaatikkoon. Löysin sieltä kissan! Käsilaukusta löytyi kaikkea mahdollista! Oli huulipuna, lääkkeitä, nenäliina, tamponi, rahapussi, kynä, puuteri, hammastikkuja, bussiaikataulut, hesen kuponkeja... 

HUOMISEEN! Huomenna satumaiset jäähyväiset decolle. ;) Ja hei! Yksi pikkuinen asia! Nimittäin olen osallistunut ANNA HYVÄN KIERTÄÄ-kampanjaan. Pian, hyvin pian kerron lisää ja pääsette mukaa…

Sama muoto, eri asia: PYÖREÄ

Pyöreät helmet. Siniset, kukkaiset. Liitettynä ketjuihin ja lukittuna kaulallesi. Itse tein. 

Pyöreä, muoto kuin maapallolla. Avaruus. Pienen lapsen pää. Pyöreä pallo. Kukkakeskiö. Lautanen tai lasin suu.

Yksi rakkaimmista kirjoistani. Kannessa pyöreä muoto. Ainakin puoliksi.Ornamentti.
Hajonneet sakseni. Keskeltä kahtia haljenneet. Saan tilalle uudet! JIPPII! Onneksi on halppisversiot varalla. Ne toimivat siihen saakka. 
Ympyrä... Se on pieni piirileikki. Joillekin ihan muuta kuin leikki. Oravanpyörä. Paha mieli. 
Ympäripyöreästi sanottuna: Toukokuussa sulosointuja!

Sama muoto, eri asia: PYÖREÄ

Pyöreät helmet. Siniset, kukkaiset. Liitettynä ketjuihin ja lukittuna kaulallesi. Itse tein. 

Pyöreä, muoto kuin maapallolla. Avaruus. Pienen lapsen pää. Pyöreä pallo. Kukkakeskiö. Lautanen tai lasin suu.

Yksi rakkaimmista kirjoistani. Kannessa pyöreä muoto. Ainakin puoliksi.Ornamentti.
Hajonneet sakseni. Keskeltä kahtia haljenneet. Saan tilalle uudet! JIPPII! Onneksi on halppisversiot varalla. Ne toimivat siihen saakka. 
Ympyrä... Se on pieni piirileikki. Joillekin ihan muuta kuin leikki. Oravanpyörä. Paha mieli. 
Ympäripyöreästi sanottuna: Toukokuussa sulosointuja!