Siirry pääsisältöön

toiveista pula

Olen katsellut blogeja ja nähnyt monta toivelistaa joululahjoista. Ihania valkoisia tekstiilejä, harmaita, valkoisia ja hopeisia esineitä, astioita, merkkivaatteita... Mietin, että tekisinkö samanlaisen listan. Ihan itselleni inventaariota, mitä haluaisin. Aloin miettimään, mitä haluaisin. Kaivelin mainoksia esille. Mietin, mitä tarvitsen. Selasin netistä verkkokauppoja. Muutama tarvike tuli mieleeni, mutta olisiko sellaiset kovin innostavia joululahjatoiveita? Eräs siivoustarvike, tarvittava vaatekappale, huonekalu... Entä sellainen hauska, kiva, ihana, luksushemmottelua... Jotain, mitä voisi oikeasti ajatella vain ja ainoastaan itseäni varten?! tiedätkö, se listan teko jäi, koska en minä keksinyt siihen mitään sellaista, mikä ihan oikeasti olisi se "TÄMÄ MUN ON SAATAVA"-juttu! Ei mitään sellaisia WOW-elämyksiä tai TOSSA SE ON!-juttuja. 


Herää kysymys, olenko niin nirso vai onko meillä jo kaikkea? Mietin sitäkin, että miksi en saa tehtyä samanlaista listaa. Siksi, koska olen jo vuosien saatossa oppinut elämään ilman kaikkea maallista ja loppupelissä minulla on kaikkea tarpeellista. No joo, tokihan mieleen tulee yhä se taulutv ja yksi kapoinen piironkikin olisi ihana olkkariin saada, mutta ei meillä sellaisiin ole varaa! Sitä paitsi hyvin tuo Taalasmaan Ulla näkyy nykyisestäkin telkkarista! Joka arki-ilta se samaan nurkkaan tulee juoruamaan meille Pihlajakadun asioita. ajatella, jos telkkari olisi kevyt ja littana, löytyisikö Ulla enää eri nurkasta!? Vanhasta tottumuksesta töllättäs väärää nurkkaa! KÄÄK! 


Kyllähän sitä haluaisin Aaltomaljakonkin, sellaisen kirkkaan ja matalan version, mutta nekin ihan liian kalliita. Merkki toki maksaa ja arvostus Aaltoa kohtaan ja laatu, mutta meidän varoilla se summa menee mielummin laskuihin, kuin merkkilasiin. 
Yritän miettiä halvempaa ja tarpeellista tai ihan jotain turhaketta, mitä voisin ajatella itselleni hemmotteluksi. Koruja minulla on niin paljon jo, että voisin vuoden jokaisena päivänä pistää eri korut ylleni. No ok, tuo oli liioittelua, mutta pointti on se, että on niitä jo. Vaatteita  tarttesin, mutta yleensä ongelmanani on kokojen puute sekä hinta yhdessä. Jos löydän oikean koon ja ihanan vaatteen, se on sitten yli 20 euroa. Ei tietenkään paha hinta vaikkapa housuilta tai paidalta, mutta vähävaraiselle 20 euroa on turhan suuri summa. Tottahan töissä olevalle, jolla ei ole talolainoja tms 20 euron summa olisi ihan ok. Eihän sen alle juurikaan saa mitään toimivaa, kaunista ja sopivaa! Minulle unelma on alennusmyynti tai poistokori. Silti sielläkin sillä ON väliä, ostanko eurolla tätykät vai kahdella nuorekkaammat alkkarit vaikkapa. ;)


Juu juu, on nuo tätykkähousutkin ihan varmasti lämpöset, mukavat ja vaikka sun mitä. En minä sitä kiellä. Mutta ne eivät ole minun tyyliäni vielä. Jos koskaan. Siispä mielummin eläisin nuorempana nuorekkaana ja tätyli-iässä tätylikkäämpänä. ;D
Itseasiassa alusvaatteita voisinkin ajatella tarvitsevani ja haluavani. Samoin hupparitakki olisi kätevä.

Olen näitä toiveita miettinyt kauan. Pari kuukautta ainakin. voi että, olen miettinyt pääni puhki! Sitten tässä ja nyt, tätä kirjoittaessani, mieleeni alkoi pikkuhiljaa tupsahdella niitä maallisia toiveitani. WOHOO! ;) En siis olekkaan niin epäihminen, etteikö haluja löytyisi tavaroihinkin. Hyvä minä! 
Sädekehä hups tipahti.

Kuumailmapuhallin, kahvisaippua, alusasusetti, hupparitakki, dolce gustoon cappucinoa tai kaakaota, rekkitanko, ... 


Kyllähän näitä toiveita lopulta tuli kokonaisen listan verran. Olkoonkin, että moni niistä on yhteiseksi ajateltuja. Enemmän minua kuitenkin kiehtoo ajatus siitä, että jouluna olisi ruokaa pöydässä normiarkea juhlavammin ja pääasia että kummilapsille ja omalle lapselle on lahjat katsottuna. 

Nautin siitä, että voin olla vaan, kiireetön ja hyvä tunnelma.
Kommentit

Tuula sanoi…
Minä haluaisin uudet talvikengät, vanhoihin menee lumi sisään. Sitten nahkahanskat. Lihamyllyn... Kaikenlaista. Isännälle sanoin, että osta vaikka hyväntuoksuisia (tavallisia) suihkusaippuoita, niistä tykkään ;D Ja olisin täysin tyytyväinen! kohteessa toiveista pula
Katja sanoi…
Kyllähän tuo totuus on, että monta asiaa ilmankin tulee toimeen, kun kaikenlaista jo on. Ja ne luksuslistat tahtoo vähän nostaa karvat pystyyn, kun lukee blogeista.Jopa siinä määrin, että jätän lukematta, kun huomaan, että jaahas, tällä taas pukkaa toivetta.

Mutta monta asiaa on, mitä itekin tartisin. Silti hommaan lahjat niin lapsille kuin kummitenavillekin ja siirrän omia juttuja. Ehtiihän ne sitten joskus...

Minä odotan joulua erityisesti siksi, että yksi tyttäristä tulee jouluksi kotiin Brysselistä. Ollaan nähty viimeksi elokuussa. Ikävä alkaa olla jo kova.
Vilimarika sanoi…
Mieleeni tuli myös maastokengät. :D

Mutta olisi se kamalaa olla tavarapaljoudessa yksin! Tai ilman jouluperinteitä! Ilman ruokaa, tunnelmaa, tuoksuja, kynttilöitä... Ilman sitä rauhoittumista ja rakkautta. Minä niin kovasti toivon, että lapseni tulee myös käymään joulun aikaan tai että pääsemme reissaamaan hänen luokseen. Edes uuden vuoden aikaan, jollei ennen joulua.

Olen muuten huomannut, että monissa blogeissa ne toivelistat ovat hyvin samankaltaisia keskenään. Moni toivoo samanlaisia asioita, samoja sävyjä,designia ja merkkivaatteita. :)Mikähän on tämän joulun ykköstoive?!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…