Siirry pääsisältöön

L niinkuin Joulukorttikimara


1234-haasteessa kuvataan tällä viikolla L-kirjaimia. Minun L-kirjaimeni löytyi verstaani hyllyköstä. Tässä hyllykössä säilytän niin paperiaskartelutarvikkeet kuin koruaskartelutarvikkeetkin. LIsäksi pakkaustarvikkeita, askartelukirjoja ja lehtiä, atc-kortteja, ompelutarvikkeita... No, se on aika iso hyllykkö ja siihen mahtuu kaikenlaista. 

Tämä päivä oli todella kiireinen. Kaikkihan alkoi siitä, kun heräsin aamulla varhain. Kaamea migreeni takoi päätäni, enkä voinut kuin raottaa silmiäni. Päätin jatkaa lepäilyä ja laitoin kellon soimaan reilun tunnin myöhemmäksi ja laitoin syvärentoutuscd:n soimaan. Kun rentoutus oli ohi ja kellokin kohta soi, olin sen verran raukea, että suljin vielä silmäni ja sain kuin sainkin unesta vihdoin taas kiinni. Heräsin sitten vasta 10.30, joten potentiaalista aikaa askarrella ja touhuta kotiaskareita oli mennyt jo ohitseni useamman tunnin verran. 

Ei hätää... Kuppi kahvia ja yksi jogurtti. Niillä pärjäisin päivemmälle... Ja pyykit koneeseen ja kortteja vääntämään. siis tänäänhän oli viimeinen postituspäivä kuoressa joulukorteille. Mulla puuttui vielä jonkun verran kortteja!


Sain valmiiksi kuvakirjan, minkä ideana on se, että kirjassa on selkeät kuvat ja  helppoja tunnistaa. Värejä, yksityiskohtiakin. Lisäksi halusin siihen jotain, mikä "pomppaa silmään", kuten vaikka tuo kukkakimpun yksi punainen kukka. Ja että joitakin kuvia voi kosketellakin! Vaikkapa noita lumihiutaleita. Kirjanen lähtee muistisairaudesta kärsivälle henkilölle. 


Minulla on kamala ikävä jo sellaista askartelua, millä ei varsinaisesti ole kiire ja mitä voi tehdä ihan ilman tarkkoja suunnitelmia. Siispä pidin joulu-askarteluista sen verran taukoa, että sain tehtyä atc-kortin. Tähtiin kirjoitettu. 

Puhelimessa meni tovi jos toinenkin, kun ainahan sitä silloin asiaa tulee toisilla minulle, kun olisi muuta puuhaa ja ei nyt suoranaisesti kiire, mutta ettei aikaa olisi jutella. 

Pyykit narulle, erilaista säätöä toisten kanssa, korttiurakka jatkui, lahjojen paketointia,... Kohta huomasin kellon olevan sen verran, että oli lähdettävä viemään niitä kortteja ja kauppaan. 


Viimeinen kortti valmistui just minuutilleen ajoissa ja sain oikeaan aikaan itseni ulos ja kyytiä odottelemaan. Tämän päivän korteissa kaksi oli samanlaista, mutta muuten pyrin tekemään nopsaan erilaisia. tuli pakettikorttejakin muutama. Myös tilaustyönä tehty autotagi, josta peitin tunnistettavat tiedot valokuvaan. Ei, en ollut syönyt koko päivänä muuta kuin sen jogurtin ja kahvin. 


Kaupalle menimme ja mua alkoi väsyttää jo ihan hirvittävästi. Lisäksi mielessä pyöri ne aikaisemmin kertomani "säätäjät". Olin itse kuin sykyilevä ja hermostunut metsäkauris autotiellä. Niinpä Murunen ohjasti meidät suoriltaan kahvioon ja istahdimme alas juomaan kahvit ja syömään ihan juugelisbuukelis ison sämpylän plus omppupiirakkaa. Oli muutes edullinen mesta! Ja hyvää! Tauko ja ravinto tekivät ihmeitä. :)

Shoppailua, ja sitten kotiin taas askartelemaan ja leipomaan ja tiskauspuuhiin ja..... No, puuhaa on riittänyt ja seuraavaksi ohjelmassa joulukalenterin teko. :) Pahoittelen siis, että tänään se tulee vasta myöhemmin. Nyt kuitenkin uusi sivu runokirjaani. 


Anu-riika L.:n tekemät kurnuttaja-kortit päätyivät tähän sivuun. 
Runo on omani. 

Älä siinä kurnuta 
tupakka hampaissa, 
naama nurjana. 
Vaan ota itseäs 
niskasta kiinni ja
etsi oikea suunta
elämääsi!


 Rentoa viikonloppua!

Kommentit

Susanna sanoi…
Kiirusta on sulla pitänyt! Ihana tuo kurnuttaja kuva ja sun runosi :) Sori kun en ole ehtinyt kommentoimaan pitkään aikaan. Pitäis ehtiä lukee näitä sun postauksiasi...ehkä joulunpyhinä ;D Kiva että tykkäsit lähetyksestäni. Kivaa viikonloppua sinne teille!
Vilimarika sanoi…
Oikeastaan kiireisyys oli itse aiheutettua kun en ajoissa tehnyt kortteja ja h-hetki tul nyt. Inspis vaan puuttui ja jokin muu vei aina mukanaan. Toisinaan tulee uupumus kaikkeen tai sitten liikaakinn inspiksiä kerralla. Onneksi kuitenkin sain tehtyä. Mummi on yksi, joka aina odottaa kortteja. Onkin ansainnut ne aina.
Pyrin välttämään kiireen luomista, koska voimat ei riittäisi ylimääräisiin härdelleihin. menee vaan hermot sellaisessa.
olen rauhallinen muutenkin.

Kommentoit silloin kun siltä tuntuu. Onhan blogeja niin paljon ja muutakin elämää blogien ja netin ulkopuolella. En itsekkään kommentoi lukiessani kaikkia,, kaikille..aina. :)

kiitos, erilaista puuhaa, kivaa, on luvassakin. Sinulle ja kaikille muillekin hyvää vkonloppua.
TeeTee sanoi…
Minulle tuli solmu vatsaan jo pelkästään lukemalla juttusi. Migreeni siihen kaupan päälle on niiin tuttu juttu!

L-kirjaimia pitäisi olla joka puolella, mutta (kiireestäkö johtunee sekin) - en meinannut millään yhtään löytää! Minun L:ni istuu sellaisen päällä, missä sinun älläsi on! :)
aino sanoi…
Hienosti oivallettu.
Savu sanoi…
Älliä on joka paikassa
Sanna sanoi…
Mie jäin vähän jälkijunaan ällineni :)
kaari3 sanoi…
Kylläpä oletkin ollut tuottelias taiteilija! Tarvitsit varmasti ne ylimääräiset tunnit silloin aamulla. Nuo käsinkosketeltavat kuvat ovat mainio idea. Värit myös kiinostavat muistisairaita. Äitini jaksoi vielä viimeisinä vuosinaan järjestellä muliinilankojan. (Luulen, että kahvi ei ole sitä parasta migreenijuomaa! Samoin vähäinen ruokailu. Yritä vaikka heittää joku proteeinijuoma alas, tai kevyt keitto, että keho saa ravitoa.)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…