Siirry pääsisältöön

Ruuhkabussilla blog awardiin ja elokuviin


Onko tilanne tuttu: aamuvarhaisella koleassa syyssäässä odotat bussia, mikä on hivenen myöhässä. Vihdoin näet kauempana bussin etuvalot ja tietysti se siellä kauempanakin vielä kaartaa pysäkille ottamaan kyytiin koululaisia. Sinulla olisi jo kiire töihin. Ajattelet jo työpaikan stressaavaa kokousta, kiireisiä työtehtäviä, nalkuttavaa työkaveria... Otsasi vääntäytyy tiukkaan ryttyyn.

Bussi lähtee taas liikkeelle ja tulee vihdoin noukkimaan sinutkin kyytiinsä. Ovi avautuu ja nouset maksamaan bussikortilla matkaasi. Vilkaiset penkkiriveille ja näet vain edessäsi käytävällä seisovia nuoria. Huokaat syvään ja haparoit tärisevin, kohmeisin sormin bussikorttia hansikkaasi sisältä. PIIP PIIP. Maksettu.

"Anteeksi, pääsisinkö eteenpäin...". Äänesi katoaa kovaäänisten teinien puheeseen ja remakkaan nauruun. Kiukkuhan siinä alkaa nostaa päätään. "ANTEEKSI...". Joku teini vilkaisee sinua ja ottaa yhden askeleen väistääkseen, mutta on itsekin aivan sumpussa. Bussi on lähdössä liikkeelle millä hetkellä hyvänsä ja tiedät, että kun se sen tekee, etkä saa mistään kiinni, olet armotta nurin etulasissa kiinni.

Silloin kuljettajan suunnalta kuuluu miehekäs, vahva ääni: "Olkaa ystävällisiä ja työntäkää toisianne eteenpäin!". Ja se tepsii! Teinit hiljenevät ja alkavat työntyä hieman taaemmas, jolloin sinäkin saat paikan ruuhkabussissa ja pideltyä penkin selkänojasta kiinni.

Hymyilet ja mietit kuljettajan sanoja samalla, kun bussi lähtee kohti työmaatasi.
Ne sanat pyörivät päässäsi vielä kokouksessakin, joten sinun on aivan pakko sanoa ne ääneen sielläkin! Marmattavien työkavereiden ja stressaavien naisten keskellä: "Olkaa ystävälliset ja työntäkää toisianne eteenpäin!".

Tämä sama kehotus toimii elämässämme niin monissa asioissa. Voisin vaikka vannoa, että kuljettaja on fiksu mies! Vai mitä sanot sinä?

Positiivinen asenne on niin paljon enemmän, kuin vain pumpulia kivikasassa. Se on kokonainen kivijalka, jonka päälle rakennamme talomme! Se kantaa meitä pitkälle ja saa ruuhkabussinkin näyttämään ihan hyvältä jutulta. Pieni hetki siinä vie meidät perille.

Aloittakaamme viikkomme positiivisten ajatusten voimalla.

Mikä sinua ilahduttaisi tällä viikolla? Mikä sai sinut viimeksi hymyilemään? Mikä oli ihan parasta viime viikossa?

Minua ilahduttaa saamani sähköposti, jossa sain kutsun Blogger´s Inspiration day:in. Valitettavasti se on niin kaukana, etten pääse sinne, mutta pelkästään se, että minutkin on sinne blogini vuoksi kutsuttu, on ihan huikeaa! Se on niin epätodellista! Minä, Vilimarika, kutsuttu suomen parhaiden bloggaajien seuraan! AAAAAAAW!

Sen lisäksi olen yhä täpinöissäni siitä, että minun Inspistäni saa äänestää suomen inspiroivimmaksi lifestyle-blogiksi! Jollet ole vielä äänestänyt, ja koet blogini ansaitsevan äänesi, teethän sen "TÄÄLLÄ".


Minua ilahdutti viikonloppuna leffassa käyntikin. Pääsimme katsomaan Suomenleijonaa. Todella koskettava tarina, todella tunteita herättävä ja katsomisen arvoinen elokuva. Julmaa väkivaltaahan siinä on, mutta se tehostaa sitä kertomusta, kuinka julma ihminen onkaan! Samalla leffa toi esille kahden täysin eri kulttuurin yhteentörmäyksen ja sen, kuinka elämä on vaikeaa valintoineen. Kuinka vahva rakkaus onkaan. Halu pitää lähellään rakastamansa ihminen. Vaikka millä hinnalla. 


Minusta oli tosi kivaa sekin, että ystäväni kävi kylässä. Olemme Mökkihöperön pöperöt-bloggaajan kanssa tunteneet toisemme ikuisesti ja toisinaan sitten tapaamme ihan kasvotustenkin. Välillä höpöttelemme ihan muuten vaan, välillä vaihdellaan atc-korttejakin. Nyt ei minulla ole valmiita kortteja vaihdella, joten keskityn vain tilaustöiden tekoon. 

Oli meillä ilman atc-vaihtojakin mukavaa. Tulijaisiakin sain, vaikken kuvannut niitä tällä kertaa. Päästiin maistelemaan mm. kuivattuja banaaneja, joista totesin, että ne OVAT hyviä. Nuorempana ostin pussillisen niitä, enkä ollenkaan tykännyt. Sen koommin en ole maistellut, koska.. no paha on pahaa! Mutta olen todella iloinen siitä, että mökkihöperön Riina sai pääni käännettyä nuoruuden kammoista tämän hetken herkuttelijaksi. :) Pääsemme myös murusen kanssa testaamaan erilaista teetä ja keittelemään puuroa sekä siivouspuuhiin. ;) 

"JOULUKALENTERINI" alkaa olla pikkuhiljaa valmis. Enää ei puutu montaakaan pakettia. Oeltte kyllä reippaita olleet! Mahtavaa! Loputkin luukut varmasti tulevat ajallaan, sillä luukut tulee toimittaa viimeistään 12.11.2013. Se on jo ensi viikolla! Sitten alkaakin jännitys ja joulukalenterin teko loppuun saakka. Tosin joulukuussa vasta saan avata luukut ja sitä mukaa joulukalenteri teillekin avautuu sitten. Niin ja se arvonta! Joululahjoja en lähetä tänäkään vuonna aikuisille, joten tällainen arvontasysteemi mahdollistaa yhteisen jännityksen ja joku sitten saa konkreettisesti sen lahjan itselleen. Palkintoa olenkin täällä kasaillut jo. Jospa se ilahduttaa sitten saajaansa. 


Näillä eväillä mennään!

Viltsu
Kommentit

Manumiina sanoi…
Onnitteluni blogisi saamasta maineesta ja kunniasta!
Ihanat onnittelut.
Minäkin meinaan lähettää joulukalenterisi luukun vielä ajoissa.
Kiki sanoi…
Meillä kävi teini katsomassa sen leffan koulun kanssa ja oli kovasti tohkeissaan kotiin tullessaan. Mun täytyy odotella dvd:tä kun olisi hirveän törkeää muita kohtaan nousta leffateatterissa puolen tunnin välein kävelemään :)
Vilimarika sanoi…
Hih, mä makaan siel penkillä! :D no, salissa on tilaa makoiluun, kun isot , uudet salit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…