Siirry pääsisältöön

Tekosyitä ja aktiviteettejä

Ihminen on syntynyt elämään,
ei valmistautumaan elämää varten.

-Boris Pasternak


Haluan elää jokaisen päivän niin hyvin, kuin vaan voin. Haluan oppia uutta, kokea asioita, joista saan jotain, tehdä sellaista, mistä pidän. Haluan sanoa illalla, että olipas ihana päivä. Haluan ruokkia elämännälkäistä itseäni ja huokaistessani viimeisen kerran, ajatella, että olipas elämä. Kukaan muu ei sitä tee puolestani kuin minä itse. Elä elämääni!

Tottakai varallisuus vaikuttaa siihen, etten voi hypätä lentokoneeseen ja lähteä maailmaa valloittamaan. Ilmaiseksi pääsen kuitenkin metsään! Voimani eivät riitä aerobiciin tai body pumppiin, mutta ne riittävät tarttumaan imuriin ja pitämään kotimme kauniina! Pienet lapset ovat varmasti este lähtemään juhlimaan, mutta voithan aina laittaa juhlat kotiin! Lapset auttavat sinua mielellään kattamisessa, leipomisessa ja rakastavat roolileikkejä, pukuloistoa, koreilua! Olet töissä päivät pitkät, etkä jaksa enää kotona mitään... Niin... Jaksaisitkos tehdä itsellesi jalkakylvyn kuitenkin? Laittaa sinne tippa tai kaksi eteeristä öljyä? Heittäytyä lempitelkkarisarjasi äärelle jalkakylvyn kera? Tai lukea ihanan, parin euron aikakauslehden tarjouksesta? Nauttia samalla lasin punaviiniä? Kermaleivoksen? Kertoa puolisollesi, että rakastat häntä yli kaiken? Minulla ei ole varaa ostaa lehtiä tai tilata niitä. siksi tämä lahjoitus tuntuu NIIN epätodelliselta, että huh ja vielä kerran huh! Katsokaa nyt, kuinka valtava määrä ihania lehtiä! Noissa on niin paljon kaikkea! 

Tämä koko satsi oli roskikseen menossa. Onneksi henkilö tuumasi, että siivoaa ne pois. Siitäkös innostuneena meitä lehdettömiä alkoi vaatia osaansa. ;) Tuumasimme porukalla, että JOS mahdollista, hakisimme ne häneltä. Yksi halusi käsityölehdet, toinen vauva-aiheiset, kolmas kiinnostui jouluisista, minulle kelpasivat ne, mitä muut eivät ota. 

Henkilö lahjoitti minulle 2 kassillista lehtiä! Sama määrä meni muillekin, kolmelle! Ja kaikki ne olisivat menneet muuten roskiin! APUA!

Tein itselleni päätöksen, että jokainen juttu, mitä noilla lehdillä teen, kirjaan ylös listaksi ja sitten, kun lehdet ovat loppuun koluttu, roskissa, sitten toimitan listan HENKILÖLLE. Haluan osoittaa sillä listalla sitä kiitollisuutta, mitä kaikkea hänen ansiostaan olen sanut tehtyä! Kuinka monta ruokaohjetta olen käyttänyt, kuinka monta korttia tehnyt, kuinka monta rasiaa päällystänyt tai mitä tahansa! Plus, että noissa on ihan mielettömän upeita ja kiinnostavia juttuja luettavana! Se olkoon kuitenkin asia yksi: LUETTU KAIKKI. Lukemiseen liittyen, laitoin jemma-nimiseen paikkaa papereita, joita säilytän, mutten jatkuvasti käytä. Samalla pakkasin vuosien takaisia runo-swappejakin. Muistatko vielä, kun nuorina swappailtiin FB:tä, slameja, decoja ja runoslameja?Minä ainakin olin aktiivisesti siinä touhussa mukana. Voi kuinka hauskaa olikaan etenkin slamien teko ja täyttely. Ja niin monia ihania ihmisiä sitä kautta löysin elämääni. Yhä olen tekemisissä muutamien swappaajien kanssa! Itseasiassa ylihuomennakin saan vieraakseni meille yhden sellaisen, jonka kanssa tutustuin swappien ja kirjeiden kautta! 


Mieluisa on myös tämä kirja: 


Olen lukenut Viiviä ja Wagneria niin paljon, etten tiedä, onko vielä jotain lehteä tai kirjaa olemassa, mitä en olisi lukenut. Kirjasto ja divarit ovat aarreaittoja näissä hommissa. Sarjakuvista nimenomaan Viivi ja Wagner on suosikkini. 

Onko sinulla suosikki-sarjista?

Lopuksi haluan antaa sinulle lahjaksi pienen taukojumppahetken. 
Anna kropallesi liikettä ihan oman mielesi mukaan. Nouse ylös ja nauti liikkumisesta! Siitä tunteesta, minkä saat sen jälkeen! 
Ei tekosyitä! Sinä itse päätät, kuinka liikut! Vointisi mukaan, kykyjesi mukaan. Koko kropalle tai ala- tai ylävartalolle. Anna palaa!

Aloita lämmittelyllä. Kävele paikallasi tai huoneessa. Aja kuntopyörällä tai tee mieleistäsi lämmittelyä muuten. 
Seuraavaksi aloitetaan jumppaamaan! 
Anna kehon toimia! Laita kroppa liikkumaan! Anna musiikin viedä mukanaan!


Lopuksi rentoudutaan hetki. Tee loppuvenyttelyt ja nauti. IHANAA! EIKÖ TOTTA!? 

Kiitos ja kumarrus! Olet ylittänyt itsesi! 

Ja teille, jotka jäitte vielä miettimään, että olisipa ollut kiva jumpata pitempäänkin... Tämä on teille! ;)63 minuuttia liikkumiseen motivoivaa musiikkia. 
Work Out!

Kommentit

TiinaJ sanoi…
Hei! Kiitos ATC-korteista, tulivat tänään :) Luulin sinun jo saaneen minun kortit, siksi julkaisin... Nyt meni yllätys sivu suun.
Vilimarika sanoi…
Ei tulleet vielä. Kortit ovat aina livenä kauniimpia kuin kuvissa ja kaikki yksityiskohdat minulle tärkeitä, joten yhä yhtä innolla niitä odotan! Älä murehdi.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.