Muratti ja muut viherkasvit


Puuhakas viikko taittumassa viikonlopuksi. Lapsonen on luonamme ja meillä on ollut todella mukavaa yhdessä. Juuri tulimme nuotiolta ja veneen pesusta ja nyt se venekin on talviteloilla odottamassa ensi vuotta ja kevään heräämistä eloon. 

Elossa on murattimme ja se voi oikein hyvin. Tämän tarina on lähtöisin pari vuoden takaa häistä joissa olimme ja jolloin sain kiinni hääkimpun. Perinteiden mukaan se tarkoittaa, että sen ryhmän naimattomista naisista ne häät olisivat sitten minulla seuraavana... 
Niin tai näin, kimpusta on jäljellä kauniit valokuvat ja tämä muratti, jonka juurrutin ja istutin multaan. Hyvin lähti kasvamaan!

Kyllä meillä osana sisustusta on muutenkin viherkasvit ja kukat. Ihan oikeat siis. Silkkikukat ovat ihan jees, jos ei ole viherpeukalo tai ei saa kasvamaan oikeita, mutta meillä täällä on valoa ja lämpöä ja kyllä muutenkin osaan hoitaa kasveja sillai, että ne jaksavat kukoistaa. Itseasiassa jouluiset hyasintit, amaryllikset, tai kesän tulilatvatkin ovat kukkineet useamman kerran aina. En silti sanoisi olevani viherpeukalo. enemmänkin vaan sinnikäs ja haluan pitää ne hengissä. 

Tuossa yläkuvassa onkin useamman vuoden vanha tulilatvakin. :) Vanhinkasvi meillä taitaa olla yli 30 vuotias traakkipuu! Harmittaa kovasti että toissa muutossa kuoli vieläkin vanhempi saniainen. Reppana. :( Se ei kestänyt talvipakkasia, vaikka kuinka suojasin sitä matkalla. 

Yksi sinnikkäimmistä ja kovasti lisääntyvistä kasveistamme on traakkipuun lisäksi rönsylilja, mikä poikii ihan koko ajan! Pakko jo on ollut kitkeä pois niitä versoja, kun ei kukaan enää halua lisää pikkusia itselleenkään. 

Tällaisia tunnelmia tällä kertaa. Maa on valkoinen ja märkä. Huomenna reissun päälle. 
Mukavaa, lämpöistä viikonloppua!


Kommentit

Maca sanoi…
Hyvinvoivan näköinen on. Meillä vähän vaihtelee.
Tuula sanoi…
Muratti olisi hyvin kaunis, minä en saa sitä pysymään hengissä... :/
Vessassa on tämän perheen ainoa silkkinen kasvi (ellei askartelukaapissa olevia oteta huomioon...)
Tuula sanoi…
Muratti olisi hyvin kaunis, minä en saa sitä pysymään hengissä... :/
Vessassa on tämän perheen ainoa silkkinen kasvi (ellei askartelukaapissa olevia oteta huomioon...)
MB sanoi…
Sinulle myös mukavaa viikonloppua perheesi seurassa