Sisustus, jonka haluaisin

Kirjoitin eilen sisustuskauppojen tarjonnasta ja siitä, että mistä pidän ja mitä en haluaisi kodistamme. siitä se ajatus sitten lähti, että voisinhan näyttää kuvin ja tarkemmin sen vision, mikä mielessäni on sellaisesta sisustuksesta, josta tykkäisin eniten, ihan omassa kodissani. 

Minä rakastan värejä! Olkoon se sitten pukeutuminen tai sisustus. Yleensä sitä kuitenkin tulee laitettua mustat vaatteet tai ainakin housut. Tänään päädyin punaisiin farkkuihin ja RAKASTAN niitä nyt! Kotini, jos voisin sisustaa ihan miten vaan, välittämättä tilasta ja rahoista, niin olisi sielläkin värejä.  


Kun puhutaan väreistä sisustuksessa, mielikuva saattaa näyttää yläkuvan sisustukselta. Retro-tapetteja, värikäs sohva, verhotkin vaikka sitten eri paria. En kuitenkaan tarkoita värillä ja värikkyydellä ihan tuota! 


Kodissani voisi olla tehosteseinä maalattu jollakin värillä. Muut seinät valkoisia tai vaaleita. sitten sen tehosteseinän mukaan alkaisin miettiä huonekaluja ja tauluja jne. Jollakin tavalla tämä kuva on sitä, mutta ei silti ihan täydellinen. Nuo tuolit eivät ole makuuni eikä pyöreä pöytä. Itseasiassa pidän väreistä kuvassa, seinästä ja valaisimesta. 



Väreistä en kuitenkaan niin paljon pidä, että koko koti kukkisi kirjavana kokonaisuutena. Romanttinen olen kyllä, mutta sisustukseen en sitä itse alkaisi tunkemaan ihan yltiöpäisesti. Tuo ruusuin ja vaaleanpunaisin unelmin täytetty keittiökuva on minullekin liikaa. Kauniita esineitä siellä kyllä on, mutta vain yksittäin laitettuna sisustukseen mukaan. Voisin vaikkapa ajatella vatkaavani taikinat kakkuihin posliinikulhoissa tai juovani aamukahvit vaaleansinisestä pilkkumukista.



Romantiikkani on enemmänkin tällaista hillittyä, valoisaa, rouheaakin. Luonnonvalo saa tulla kotiin! Kukkasia olisi aina pöydillä. Ihan oikeita leikkokukkia, eikä silkkiruusuja Tiimarin alekorista. 



Toisaalta minua viehättää glamour ja kuninkaallisen ihana loisto, mutta massiivinen peilipöytä ja kultajalkainen amme ovat taas esimerkki siitä liiallisuudesta. Kattokruunu ei kuuluisi kylppäriini!




Minun kuninkaallisuuteni ja glamour-henkisyys olisi enemmänkin puhtautta, hillittyä, tyylikästä. Tuo kattokruunu on aivan ihana! tuo sänky on ihana! Tuo ikkunoiden antama valo on ihanaa! Se, että tässä on valkoista, mutta myös sitä kaipaamaani väriä! Ruskeaa.


Saunani olisi musta! Se olisi lähinnä savusaunaa muistuttava puukiukainen sauna. Siellä olisi ledeillä tehty hämytähtitaivas tai seinälle paneelin taakse ledijono. Ei mitään perinteistä ruskeaa sälelaatikkoa seinään. Saunassani ei kiulukaan olisi perinteinen kuparikiulu ja kuparikauha, vaan esim. Rento. :)


Onhan perinteet tärkeitä, mutta perinteiset jutut eivät aina ole mun juttuja. 



Tuossa yläkuvassa melkein kaikki natsaa siihen, mistä pidän. Taljoista en pidä, jos ovat lattialla ja aitoja. Tykkään tekoturkistaljasta, jos se muistuttaa lammasta pehmeydellään ja jos se on vaikkapa lasten pulkassa tai reessä. Siispä se pois. Huovat ovat minun juttuni enemmänkin. Huopia pitää olla useita ja aina saatavilla. 


Valkoista ja väriä. Harmaakin on väri. Itseasiassa tyylikäs väri. Ja taas tuollainen ihana valaisin! voisin ajatella asuvani tuossa valkoharmaassa kodissa. JOS mieli tekisi joskus räväyttää, laittaisin jonkun punaisen yksityiskohdan tuonne vielä. 


Tässä myös lämmintä ja viihtyisää tunnelmaa. Värit hillittyjä ja kauniita. Sen verran muutoksia makuuni nähden tuohon sammalenvihreään kotiin, että valaisimista en pidä ja hivenen vähemmän tuota vihreää ja tilalle vaikka se puhdas valkea tai tuota beigeä.


Takka olisi ihana! Iso, pehmeä matto olisi ihana! Muhkea sohva kera ihanan isojen tyynyjen olisi ihana! Ruskea on ihana! 


Valoa, sitä minä kaipaan kuitenkin enemmän, kuin sammalenvihreyttä. Tässä kuvassa on valkeaa valoa, väriä, tehosteseinä, tuo pylväs tuo sitä JOTAIN. Hmm... Kelpaisi mulle!


Sisustuksessa suosikkivärejäni taitavat olla valkoinen ja ruskea. Tässä taas sellaista ihanan ruskeaa. Kaunista. 


Jokin "juju" sisustuksessa on kiva lisä. Tässä sitä "jotain väriläiskää". Tableteista en tykkää, joten minun kodissani se olisi kaitaliina tai iso pyöreä liina. Verhot ovat liian silmille hyppivät ja sekavat, joten niitä en haluaisi, mutta muuten tuossa olisi minun keittiökseni sopiva.


Keltainen, harmaa, valkoinen. Toimiva yhdistelmä! Ja nimenomaan näin, eikä tehosteseinäksi keltaista. Liika on liikaa. Tässä oikein pirtsakka kevätkoti josta pidän. Tuo sarvi on hauska! Samoin kukka. 


Juuri näin! Valkoista, mustaa ja sitä jotain! Jos sohvat olisivat toisenlaiset, muhkeat, silloin tässä olisi mitä ihanin olkkari! 


Ei puuttuisi tuostakaan enää kuin jokin kiva sisustustarra. Oksa, jossa lintuja! Se olisi siinä! Laittaisin sen tuon taulun tilalle. Taululle joku muu paikka. 

 Meiltä puuttuu raha, millä toteuttaa sisustushaaveet. Mutta hei, kyllä mä viihdyn täälläkin! Olemme pikkuhiljaa saaneet kasaan erilaisia juttuja. On hyvä olla vaatimatonkin ja tyytyväinen siihen, mitä on. Rakas koti <3





Kommentit

Maca sanoi…
Hauskoja ideoita ja mielenkiintoisia. Minä olen huono sisustamaan, siis minulla ei sitä silmää. Tuntuu, että teidän uudesta kodistanne tulee mukava, lämmin juuri teidän näköinen.
Tuula sanoi…
:D hah, nyt kyn tätä luin, niin ei ehkä kovin erilainen sittenkään. Punakulta tehosteseinä makkarissa (ja sisustus pahasti kesken... Ja nythä siellä on pinnasänky jne) ruskeakulta tehosteseinä eteisessä, kenkäkappi puuttuu, muuten valmis. Hopeanharmaa tehoste olkkarissa, sinne haaveilen sohvia, telkkapöytää yms. Uutta. Spedelle tahtoisin turkoosia ja Säteelle joskus vaalean violetti/pinkki... Ja omaan tulevaan makkariin tummahko violetti... Haaveita, haaveita.
Tuula sanoi…
Ja piti vielä lisätä; Ei mekään mitään "lisälainaa" tms. edes harkittu, että saadaan sisustaa talo. Minä itse tykkään, kun joudun näkemään hiukan vaivaa ja sitten tulee tyytyväinen mieli, kun jonkin haaveen saa toteutettua!
Vilimarika sanoi…
Tuula, no ei kyl kävisi mielessäkään meilläkään lainarahoilla alkaa sisustaa. :D Se on ihan totta, että jos ei ole varaa, ei osta, mutta sitten kun saa vaikkapa sen haaveilemansa keittiönpöydän tai sohvan, on se sitten sitäkin arvokkaampi ja ihanampi, kuin jos voisi ostaa kaiken ja enemmänkin heti ja nyt. Onhan se kiva haaveilla! Pommi kotiin ja kaikki pois. Sit alkas vaan sisustaa mieleisillään, välittämättä rahasta.
Kiki sanoi…
Sisustulehtien kuvat on ihania, mutta niistä puuttuu elämä :) Ne omat rojut tekee kodista kodin ja niihin liittyvät muistot. Niitä ei rahalla saa :) Mää tykkään kovasti Tiimarin alelaarista kaivetuista neilikoistani :D Teillä on selvästi toisella tai molemmilla viherpeukalo :) Meillä on pakko olla ne Tiimarin lakastumattomat kasvit :D
Vilimarika sanoi…
Kiki, huomasihan muodon EI OLiSi. Niin, jos vara olisi sisustaa, kodissamme ei olisi silkkikukkia. ;) kuvassa tosin kaikki on oikeita. Molemmat hoidetaan niitä rakkaudella. :) totta turiset, että koti on omien tavaroiden keskellä. Se on ollut yksi tärkeä asia itselleni oleiluissa muualla. Omat kamppeet, ne tärkeimmät, on seuranneet.