Kierrätys kunniaan

Tehän tiedätte, jotta kierrätys on askartelussa(kin) lähellä sydäntäni. Jos kerta maksan vaikkapa muropaketista 3 euroa, saan siitä murot ja saan siitä mooonta atc-korttipohjaa. Toisinaan saan aikakauslehtiä lahjaksi, jotka eka luemme ja sitten askartelen niistä kortteja. Kerään rikkonaiset korut, katkenneet ketjut, lahjapaperit, kakkupaperit jne ja teen niistä kortteja ja koruja. JNE! Joku kysyi kerran, että siis katkenneet ketjutkinko käy? Tottahan toki, koska esim. ranne- tai nilkkaketju ei vaadi ketjua kuinehkä 9cm kaiken kaikkiaan, jos lisäksi käytän helmiä tms. Minulla on tarvittavat työkalut purkaa ja kasata katkenneistakin uusia koruja. 


Samalla tavalla olen kierrättänyt isompiakin asioita, kuten vaatteita, huonekaluja, astioita... Vasta eilen oli eräänlainen vaihtopäivä, kun ystiksen kanssa vaihdoimme jotain itsellemme tarpeetonta tarpeelliseen. Ja miksikäs ei?! Ehjä paita on ehjä paita. Ei mikään lumppu. Ja ehjä kahvikuppi on ehjä kahvikuppi. :D


Käytin aikaisemmin enemmänkin luonnon materiaalejakin, sillä tein erilaisia asetelmia ja pienoiskaupunkeja jne. Tein kivien päälle niitä ja vesitelin puusta hahmoja ja puita. Käytin sammalta, käpyjä, oksia, kiviä...

Nyt en ole enää isompia töitä tehnyt, vaan pelkästään tätä koruilua ja korttien tekoa plus tarvittaessa vaikkapa geokäköpurkkeja, lahjarasioita, joulukalenteria tms. 


Koska kierrätys on IN ja mun juttuni, eksyn milloin minkäkinlaisille kierrätyssivustoille. alun alkujaankin "idolikseni" tuli kierrätyksen mestari, Kotilaiska. :)  Niinpä tänäänkin löysin itseni yhdeltä sellaiselta askartelusivustolta, jossa suu loksahti auki! ;)

Katsotaanpas... Kaikki kuvat siis lainattuja! 

Korvakorut... Hyvää tässä on se, että materiaalit suht edullisia, jollei parasta laatua vaadita. Miinusta värivalinta! Ehdottomasti EI punaista! Mielikuvat... EIIII!




Kukkia ystävälle? Synttärisankarille? Hmm...
Plussaa kekseliäisyys ja väritys. 
Miinusta ajatuskin siitä, että ystävä hoksaisi, mistä on kyse... ;)


Halloween-pikkukummitus.
Plussaa hauskuus ja helppo toteutus. 
Miinusta... Antaisitko sinä lapsellesi päiväkodin halloweenjuhlaan tällaisia leluja? "Mitä ne muutkin ajattelisivat..."?


Latvatähti.
Plussaa erilaisuus ja että tämäkin osa käytetty hyödyksi. 
Miinusta... Toivottavasti kyseessä puhtaat, käyttämättömät osat tässäkin... Ja haluanko sittenkään katsella tätä jouluna?


Ekologiset värivalot ilman valoja. ;D
Plussaa sähkön säästö ja saa mitä värejä haluaa.
Miinusta... Just se, että tässäkin tapauksessa nuo näyttävät tamponeilta, ihan juuri niinkuin ovatkin! 

Siis totta se oli! Tamponitaidetta! :D

Suosittelen rohkeimmille, ennakkoluulottomille, humoristeille, niille, joilta NE loppuivat jo ja paketti jäi käyttämättä loppuun. 
Tosin itse saattaisin viedä vaikkapa työpaikan vessaan tai jonnekin muualle julkiseen vessaan, missä käytettäisiin niinkuin alkuperäisesti oli tarkoitettukin. ;)

Kommentit

Paula sanoi…
Apua... kaikkea ne keksii. Tuo korvis on kyllä kamalin :D
Katja sanoi…
Mää jo vähän ajattelin, mutta onneksi korostit, että kuvat on lainattuja. Ei ne muut, mutta se korvis.

Tästä tulikin mieleeni yks vitsi.

Kolme vampyyriä oli baarissa. Siinä rupatellessa alkoi suuta kuivaa ja päättivät tilata juotavaa. Kaksi ensimmäistä tilas tuopin verta, mutta viimenen kupin kuumaa vettä.
Kaksi ensimmäistä ihmettelemään tätä, jolloin viimenen vetäs käytetyn tampoonin taskustaan ja sano: "Mä juon teetä."
Tuula sanoi…
haamu on hauska, mutta noi korvikset ihan hirveät. Väri tuo liian pahasti kyllä mieleen että on todellista kierrätystä.
Funchis sanoi…
Voi jee, sattuuhan niitä ylilyöntejä joka asiassa, heh, koristelussakin. Pahin oli minusta ne korvikset, jotka näyttivät juuri käytöstä temmatuilta, hui !
Vilimarika sanoi…
Katja: HAH HAH HAH! Kiitos vitsistä! Toi oli hyvä!
Unknown sanoi…
HuhHuh. Mä en työnnä edes tamponeja alapäähäni, joten en kyllä ala niitä ostamaan pelkän askartelun vuoksikaan. On noi aika järkkyjä :D. Vaikka idearikkautta niissä kyllä on.
Unknown sanoi…
Apua, toi vitsi :D. Pakko kopsata ja laittaa faceen, on nimittäin illan piristys :D
Kiki sanoi…
Taitaa olla muutama vuosi kun sellaisen olen viimeksi nähnyt, koska meni todella pitkään ennenkuin tajusin mistä pikkukummitus ja latvatähti on tehty :D