Siirry pääsisältöön

ATC-tuunailua ja uutta

En yleensäkkään paljasta etukäteen yhtään mitään tulevista Inspis-haasteista ja niiden teemoista, mutta nyt voin sen verran paljastaa, että tein tänään syyskuun haastetta varten atc-kortin. ;) ajatelkaas... Olinpa reilu kun noin paljon paljastin. :D No, tosiasiassahan se ei auttanut teitä millään tavalla tulevan teeman suhteen, sillä Inspis-haaste ON paperiaskarteluhaaste ja se tarkoittaa sitä, että voi tehdä vaikkapa ATC:n tai postikortin tai decoupage-askartelua tai taulun tai rasian tai kirjekuoren tai kiiltokuva-arkin tai tai tai... Paperista on niin moneksi! Tuo atc, minkä tein, se siis tulee julki vasta syyskuussa. Lupaan, että se ON kaunis. ;)

Tänään juuri ihastelin erään blogin hurjan kaunista atc-kirjaa. Toisaalla taas hurjan kauniita postikortteja ja olipa myös jossakin blogissa ihan älyttömän ihastuttavia kirjoista tehtyjä juttuja. Siitäpä sainkin sitten idean laittaa teillekin jotain erilaista ohjetta, mitä paperista voi tehdä.

"PAPERITÄHTI"

Olkaapa hyvät!

Sitten niitä omia atc-korttejani, joita tänään tuunailin. Toivossa olisi, että vanhemmatkin kortit joskus löytäisivät uuden ja rakastavan kodin. ;)


Tämä kortti sai pari enkeliä ja koivun runkoja sekä uuden sävyn reunalle. 


Tiesitkös, että kyseessä on niitä harvoja 3D-kortteja, mitä olen tehnyt. ;)


Koulut alkavat pian ja sen vuoksi tämäkin kortti sai uutta pintaa. 
Pöllöt ovat viisauden merkki. Koulurakennuskin on ihan hyvä olla mukana ja hieman väriä koululuokkaan. Kynsilakalla sivelty pinta osittain.


Tämän kortin rouheus tulee revityistä reunoista.


Koukeroa, enkeli ja mielikuva tulevasta toisestakin enkelistä oikealta... Riittänee tähän tuunaukseen?

Sitten pari uutta atc-korttia näkevät päivänvalon. 


Devils & angels ovat vissiinkin tänään mielessäni käyneet. 
Asuntohakemuksemme uusinnan kanssa oli säätöä. Jo kolmannen kerran kuulimme, ettei meillä ole samaan firmaan hakemusta voimassa! Höpön löpön! Kerroin muutaman valitun sanan ja kappas, löytyihän se hakemus ja uusittiin ja muokattiin meille edullisemmaksi. Sitten soitti lehtimyyjä, joka väin väkisin kauppasi rikollisen hyvää lehteä. Sanoin kolmesti, etten voi tilata lehtiä, koska olen varaton ja se 80 euroa, minkä hän tahtoi, menee todellakin ruokaan ja muuhun pakolliseen. Sitten vielä jatkoi joten heippa ja luuri kiinni. Argh. Harvoin minulla pinna palaa, mutta nyt paloi ja näiden kahden asian takia ja koska tänään vaan oli vaikea kipuilupäivä muutenkin. Olenkin sanonut, ettei minun kanssani kannata inttää tai haastaa riitaa kipuilupäivinä, kun kipu iskee yli sietorajani. 
Siksi siis tämä kortti. 


ja kortin takana on runokin!


Jahas... että semmoinen päivä... Monsterin munia tarjolla. ;)
Uskokaa pois vaan, etten enää tällä hetkellä ole äreä. 


Joko minä esittelin aiemmin teille tekemäni kaulakorun?


Tämänhän tein ennen lomareissuja itselleni!
Koru on tehty Korttisirkuksen verkkokaupasta saaduista helmistä (sponsoripaketistani) ja muutama metallihelmi seassa. Sitten heloissa roikkuvat minulle tärkeitä asioita. Siellä on henkisyyteen ja valaistumiseen buddha, vapauteen lentänyt lintunen, jalat maassa menevä lisko sekä suuri ja mahtava, mutta herkkä ja arka norsu. Tokihan korussani voisi olla myös muita tärkeitä elementtejä, kuten kameli, ruusu, tiikeri, tikari, yms yms, mutta ei kaikkea samaan kuitenkaan. 

Tiedättekös, että kesäloma on meille vuoden kohokohta. On se!
Me säästämme kesälomaa varten. Me teemme suunnitelmat kesälomaa varten. Me otamme irti arjesta kesälomalla. Kesäloma on ihan se ykkönen! 

Kesälomamme on jokin reissu ja jonnekin, mistä kukaan ei löydä, kukaan ei saa kiinni ja missä mitään sivistystä ei ole olemassakaan. Se on meille tärkeämpää kuin mikään muu vuoden aikana. 
Tänä vuonna kesälomamme meinasi tosin jäädä unholaan, mutta onneksi saatiin vielä järjestymään kaikki parhain päin. Saimme kuin saimmekin kasattua reissua varten rahat kaikkeen olennaiseen, kuten ulkoiluhousuihini ja matkoihin. Ruuathan ostettaisiin joka tapauksessa, joten panostimme siinäkin retkiruokiin ja juomiin sen sijaan, että olisi ollut jotain kotona laitettavaa. Tuore kalahan tuli järvestä.

Nyt taas jaksaa vuoden eteenpäin!

Kommentit

Susanna sanoi…
Moikka! Hienoja kortteja! Voisinko vaihtaa sinulta "monsterin munia" ja "Devils and angels" Upeita!!
Vilimarika sanoi…
Kiitos! Toki vaihdan! Kiva saada ne maailmalle ja sinulle. :)
Upeita kortteja. Minäkin ihastun tuohon Monsterin muniin.
Tanja sanoi…
Miten olis ATC-vaihto? Laita sanaa kiertämään myös muille, että haluaisin vaihtaa kortteja. :) Kiitos!
Vilimarika sanoi…
Tanja, profiilisi ei aukea tällä linkillä. :S Onnekseni taidan tietää, kuinka saan sinuun yhteyden... luulisin? Toki vaihdan atc:ta kanssasi! Ilohan se olisi!

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.