valoitus kohdalleen

Se, minkälaisella kameran ohjelmalla kuvaa, on hyvin oleellinen asia vaikkapa siinä, minkälaiselta atc-kortit näyttävät. Otin nyt esimerkiksi pari kuvaa samasta atc-kortista, jotta huomaatte sen eron, mitä on salamalla ja ilman vaikkapa. Ja itsekin olen sortunut kiireessä kuvaamaan "sinnepäin"-kuvia, jolloin kortit, atc:t tai korut eivät näytä lainkaan niin kauniilta, mitä ne oikeasti ovat. 


Tämä atc-kortti otettu salamalla.


Ja sama atc ilman salamaa, sama ohjelma muuten. 

Kumpiko kuva/kortti sinua kiinnostaisi enemmän? sitten tietenkin olisi voinut kuvata saman ihan kunnolla niinkin, ettei salama vaikuta haitallisesti ja muuttamalla kuvausohjelmaa, mutta hoksasin sen jo tuon atc:n ollessa kuoressa. :S Opettavaista kai se sekin on... "Kuvaa ennen kuoreen laittoa". :D


Tuunaushommat käynnissä, joten toisinaan joku atc katoaa verstaalleni vaihtokansiosta ja tulee takaisin, jollei kerkeä mennä ennen sitä. :)


tänään olikin ihan oikea atc-päivä. Tämän atc:n valoitus meni taas mönkään. Toisaalta, ääriviivat katosivat samalla. 


Ja viimeisenä täysin surkea valokuvaus. Näin ei saisi kuvata mitään kortteja! 
Olipas opettavainen postaus. :D :D 

Kerronpa senkin, että kaikki tämän postauksen atc-kortit ovat jo varattuja ja matkalle lähdössä, joten ette voi varata näitä. Pahoittelen! 

Kommentit

Susanna sanoi…
Upeita kortteja olet tehnyt!
Tuula sanoi…
:) auts, osui ja upposi. Joudun kuvaamaan paljon puhelimella, kun yritän kameralta siirtää läppärille, niin tulee joku outo ilmoitus. Ja minä en koneeseen asenna mitään ohjelmia... ;)
Mutta joo, kuvaaminen olisi tosi tärkeää osata ja tehdä kunnolla.
Vilimarika sanoi…
Susanna, toivottavasti saajatkin tykkäävät. :)
Tuula, itseäni minä tässä mollaan. Kun katson vaikkapa atc-vaihtokorttikansiota, niin jestas sentään, mitä räpellyskuvia siellä on! Ei ihme, ettei kortit pääse oikeuksiinsa! Mur mur minulle. Ja olen korujakin kuvaillut uudestaan kauppaan, koska todella kuva on tärkeä! Ei minua toisten kuvat häiritse. Itselleni olen kriittisempi.
Tuula sanoi…
:) juu, en minä meinannut, että jostain toisesta kirjoitat. Kunhan vaan olen miettinut että (lähinnä toiseen blogiini) tarttisi ottaa parempia kuvia. Toisessa onkin tarkoitus olla niitä hetkiä - ja usein ne kuvat on räpsäisyjä. Onneksi siis on puhelimessa kamera (aina mukana)
Vilimarika sanoi…
Se on ihan totta, jotta kännyköissä on nykyään ihan hyvät kamerat. Toki on niitäkin, missä jotai 3 megapixeliä, eikä sit saa kuin pikselimössöä, mutta jos vähänkään paremman puhelimen ostaa, saa jo kuvia otettua ja jopa muokattua niitä! Itse otin kännykkään ilmaisen muokkausAPPSin, jolla saa edes hieman tasattua heilahteluja ja värityksiä. Yritän kuljettaa kameraa mukana myös retkilläni. Pieni ja näppärä diggari.