Siirry pääsisältöön

Ystävillä siunattu, osa menetetty

Nyt on uudella paistinpannulla kokattu ensimmäiset kerrat. Toimii niin paljon paremmin, kuin se vanha kupruileva ja ohutpohjainen pannu. Kyllä kelepaa! Kiitos vielä bikke ja Ecosto!

 Kelepaa myös herkkuja esitellä muutenkin, sillä mulla on maailman parhaimmat, ajattelevaisimmat ja kilteimmät ystävät, mitä maa päällään kantaa! Nimittäin itsekkäiksi heitä ei voi sanoa! Ei myöskään saidaksi tai mitään muutakaan negatiivista. Voisin paremminkin käyttää kehuskelevia sanoja heistä.

Ystävältä sain muutama päivä taaksepäin pilttipurkkeja ja raparperiä. Ihan luomu-naturelli-oman pihan raparperiä oli kerännyt kassiin ja toi meille. Pilttipurkkeja tarvitsin projektiini nimeltä Nappikauppa, eli jotta saisin askarteluhyllykkööni napit sävy sävyyn esille. Helpottaisi hivenen sitä nappien käyttöä ja inspiroisi käyttämäänkin niitä! Otappa jostakin isosta sekamelska-ämpäristä nappi, kun et tiedä edes mitä etsit, minkä väristä on tarjolla ja kaikki siellä sekasin. Huoh! 
Raparperistä on tehty nyt jo piirakkaa ja kiisseliä ja smoothieta. Nam nam. Mitähän lopuista keksisi?

Eilen taas yksi ystäväni tulla tupsahti piristämään ja helpottamaan arkeani. Oli kyllä paras tulijainen juuri sille päivälle! Nimittäin Riina oli pakannut pakettiin perunoita ja jauhelihaa eilispäivän ruuaksi! Enää en tarvinnut miettiä, mitä sitä jaksaisin tehdä ruuaksi. Tein perunat ja jauhelihakastikkeen! Nopea, helppo, yksinkertainen ja silti maukasta! Lisäksi saatiin ihanaa, omatekoista mustikkapiirakkaa jälkkäriksi! Eikä siinä vielä kaikki! Kaunis tuunattu purkki sisälsi teetä ja karkkia. :) Lisäksi tuli etukortti, jolla saataisiin alennusta, jos käymme ulkona syömässä joku kerta. Itseasiassa meillähän on vuosipäivä ihan kohta. ;) Lisäksi vielä sinisiä(meidän molempien lempiväri) sytykeruusuja, joilla saadaan notski syttymään, jos ei ole tarpeeksi kuivia puita tai sopivan pikkusia syttöjä. 
Muutenkin oli mukava rupatella ja saada muutakin ajattelemisen aihetta, kuin tuo viiltely ja säteily ja aaltoilu taustalla. 

Sitten tuli posti. Kotilaiskan atc-vaihtarihaasteen tarpeet. Siinä on puuhaa toviksi. Helpot materiaalit saisivat hetkessä inspiroitumaan atc-kortin tekoon, mutta haasteellisuutta lisäsi mukana tullut samoista materiaaleista tehty kortti! Se, mitä itse ajattelisin, olikin jo valmiina Kotilaiskan tekemässä kortissa! Juu, en aio kopsata enkä tehdä samanlaista, joten aivojumppaa näille kemikaalien tuhoamille aivoille tuossa kuoressa tosiaan on, jotta saan niistä samixista erixen. ;)

Ystävät... Että olenkin onnekas! Kiitos teille!

Mitäs sitten? No illan aikana pari etäystävää viestittelivät kanssani facebookissa ja koko sen illan ajan kyselivät joko vointini on parempi. toinen yritti manata kipua pois, leikisti. ;D Ihana! Sitten piristi tämä toinen DT-uutisilla, joten lisää puuhaa ja tiedossa ihanaa kiitoslahjaa. Voi että!

Mietin eilen ystäviäni ja heidän vilpittömyyttään. Mieleeni tulvahtivat myös muutama menneisyyden ystävä tai tuttava, joiden kanssa sukset menivät ristiin ja erohan siinä tuli. Kuinka joskus voi asiat muuttua niin täysin. Lapsuudessa ystäviä olivat kaikki ne, joilla oli kaunis koulureppu tai jotka leikkivät just sillä hetkellä mun kanssa. ;) Isompana sitä oppi erottamaan leikkikaverit ihanteista ja ystävistä. Suretti, kun paras ystäväni muutti pois eri kaupunkiin. :( 

Yhä edelleen on joitakin koulukavereitani elämässäni. todellisia ystäviä. Tärkeitä. Olen itsekin muuttanut niin paljon ja niin kauas, ettemme näe kovin usein. Onneksi on välineitä, joilla yhteydenpito onnistuu maailmankin ääriin. Ulkomaillekin.


Joillekin ystävyys on sitä, kun toisella menee huonosti niin tuntee itsensä tarpeelliseksi. Ja kun se huonompiosainen löytää keinon parempaan, auttaja alkaakin kadehtia, turhautua ja "jää toimettomaksi". Näin kävi erään ystävyyssuhteen kanssa. Kun olin onneton, olimme ystäviä. Kun olin onnellinen, sain lokaa niskaani. Ensin en ymmärtänyt mistään mitään, mutta onneksi viisaammat kertoivat, mistä oli kyse. 

Alkoholi on myös yksi tekijä, mikä on erottanut joskus ystävästäni. Hän itse valitsi mielummin viinan ja ainaisen humalan, kuin ystävyyden. Yritin roikkua siinä aikani mutta kun niin selkeästi sanottiin, että painua Hel***tiin, ellen ryyppää mukana tai toimi hänen pillinsä mukaan ja sen mukaan, että viinaa riittää ja hänellä on hauskaa. Juu, ei kiitos. Hauskaa voi pitää ilman viinaakin. 

Hassua, että kaukaisuudesta muistan erään, jonka kanssa emme juurikaan olleet kuin kaveriasteella, mutta kaikkien näiden vuosien saatossa olemme nyt viime vuosina ystävystyneet. siinä näkee, että joillekin kelpaan täysin itsenäni kaikilla mausteilla. Kyllä tällaiseen tyyppiin voi ihan hyvin tutustua ja ystävystyä. 

tottakai joskus luulee törmänneensä ihaniin ihmisiin ja sitten heti kohta huomaakin olleensa väärässä. Turhauttavaa, mutta onneksi heti alkupuolella, kuin vuosien jälkeen vasta. 

blogiystäviäkin on ja on ollut. Ei tee ollenkaan vähempiarvoiseksi se, ettei tapaa kasvotusten, jos muuten tulee juttuun hyvin. Toisinaan "Kasvottomuus" on hyväkin, niin voi purkaa tuntemuksiaan ihan suoraan pelkäämättä, että kohta naapuri kertoo ne eteenpäin. :)

Tällaisia ajatuksia tänään.
Kiitos ystävyydestä ystävilleni ja teille muillekin, kiitos että olette siinä, lukemassa juttujani.

Viltsu

Kommentit

MB sanoi…
Kiitos myös sinulle ystävyydestäsi minulle
Riina Itkonen sanoi…
Hyvä, että maistui :).

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.