Siirry pääsisältöön

atc-samixia ja alennuksia
Kotilaiskan extra-vaihtohaasteessa piti tehdä samoista materiaaleista kortti hänen ja minun. Ja jos vielä intoa ja inspiraatiota riitti, sai laittaa vaihtarit hänellekin. Haasteelliseksi koin sen, että samassa paketissa, missä materiaalitkin tulivat, tuli myös valmis kortti samoista materiaaleista. Nimittäin jo ennenkuin vilkasinkaan sitä korttia, olin ajatellut laittaa teekupin alas ja teepussin siihen alemmas ja perhoset lentelemään ylemmäs ja kukkasen teepussiin ja sitä rataa. Sitten katsoin valmista korttia ja siinä oli sama idea tehty jo. Lähes täysin identtisesti ajatukseni kanssa! En halunnut alkaa samalla tavalla täysin sitä korttia sitten tekemään, joten ensimmäinen ajatukseni kumoutui ja aloin pohtia jotain ihan toisenlaista. Mutta kun ei niistä sitten saanut niin erilaista kuitenkaan tehtyä. En minä ainakaan. Haasteelliseksi koin myös sen, ettei taustapaperia ollut ja kuva oli epätasaisesti leikattu, joten jouduin  nostamaan kuvaa reippaasti ylemmäs aikomaani, jotta sain taustapahvin peitettyä. Enkä siis mollaa matskuja, vaan kerron omaa pähkäilyäni, matkaa matskuista kortiksi! Materiaalit olivat oikein hyvät ja antoisat! Itsellänihän se asettelu ja muu oli tehtävä vapaasti! Mitäs aloin alkuperäistä ideaani muuttamaan!

Yläkuvassa oma korttini on vasemmalla ja Kotilaiskan kortti oikealla. Lennätin teepussin lippusen lentoon perhosten voimin, mutten tyytyväinen ole lopputulokseen kuitenkaan. No mutta... Laitettu on. Ajatuksena puutarhakutsut ja siltä pohjalta aloin ystävysten teehetkeä kuvittamaan. Eka luokkaiset partyt parhaan ystävän kanssa. Nyt en oikeasti osaa sanoa, miksi olen niin mahdottoman tiukka itselleni ja kriittinen tämän kortin teossa. Tosiaan materiaalien vika se ei ollut, vaan jokin ihan itseni oma kritisoiminen itseäni kohtaan. voi minua...


Kotilaiskalle lähetin huomattavasti vähemmän materiaalia ja ajatus olikin, että vähästä enemmän. Samikset matskut ja tuo taikamaa-mainos on isompi paperi, joten sitä sai leikellä niin kuin parhaaksi katsoi. 

Itse tyydyin hyvinkin vähän leikkelemään, sillä sain tehtyä sen ajatuksen, mikä minulla heti noista tulikin. Taikamaa kuvastaa Suomea ja lappia. Puhtautta ja luontoa. Odotan innolla, mitä Kotilaiska saa aikaan näinkin vähistä matskuista. :)Nyt on raparperitkin syöty kaikki. Oli maukasta ja riittoisaa. Tuli tehtyä kiisseleitä, smoothieta, piirakkaa ja fruitieta. On se monipuolinen tuote tuokin!

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.