Siirry pääsisältöön

Tehtyä


Kuvakollaasi muutamasta vanhemmasta joulukortista, mitkä Verstaan ajoilta. Vauvakortti uudempi. Korut uusia. tilaustyönä tehtyjä.


Kotilaiskan haasteeseen Pehmeys.
Kortin erikoisuus piilee nimensä mukaisesti kortin pehmeissä arvoissa, taikka materiaaleissa. 
Kaikki muu kortissa on pehmeää paitsi taustapahvi. 
kortissa kevät sulattaa lumen ja saa maan kukkimaan ja lehdet puhkeamaan pikkuhiljaa hiirenkorville.

Kommentit

MB sanoi…
kaunista sinä olet saanut taas aikaiseksi ja tuosta kortistasi pidän erityisen paljon, sillä pehmyt on myös minun olotilani nytkin.
Kotilaiska sanoi…
Ihana idea, oikeen tunnen tuon kortin pehmeyden, voi kun minäkin voisin rajoittaa runokorttini joskus käsittelemään vain yhtä sanaa, vaikka onhan sinulla sen lisäksi myös muuta teemaa runosta, mutta kuitenkin ihailen tällaista yksityiskohtaan pureutumista, pitääkin "uida sun liiveihis" ja kokeilla sun tyyliäs sekä Manumiinan runoon että Enkulin musiikkihaasteeseen ja taitaapa Kainiksellakin olla joku runohaaste, niin saan nekin tehdyksi eikä mee koko loma inspiraatiota odotellessa.
Olen kyllä lukenut kiitoksesi, kiitos vaan ja hyvä jos tykkäsit. Minulla itselläni on tuollainen ruskee pontso ja olen käyttänyt sitä tosi paljon (on jo tosi vanha) se on kesälläkin kiva ottaa mukaan jos menee jonnekkin illalla, lämmittää mukavasti eikä silti oo kuuma.Mun on tosin toista materiaalii sellast pörrösempää.Tein sillon myös tyttärelle siitä "pörrö" langasta turkoosin sävyisen tai olisko turkoosin sinisen ja se näkyy lojuvan varastossa käyttämättömänä että jos haluut sen niin voisin lähettää joskus. Mul olis muutama muukin juttu sulle tarjolla (vaate) niin laitankin niistä sulle meilii en täs viitti .
Vilimarika sanoi…
Mulla onkin iso kuppikoko. Sinne mahtuu kyllä. :D

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.