Siirry pääsisältöön

Rapinaa ovella

Kun kaikki päivät alkavat tuntua samanlaisilta, ihmiset eivät enää huomaa mitä hyvää heidän elämässään tapahtuu. -Paulo Coelho-

Olin juuri muuttamut uuteen asuntoon edellisen päivän aikana, yön pikku tunneilla. Kokonainen vuorokausi oli takana uudessa kodissa, uuden elämän alkaessa. uusi kaupunki, uudet haasteet, uudet ihmissuhteet...

Toissayönä olin katsellut hämmentyneenä portaikossa olleita punaisia roiskeita. Ne tulivat alemmalta tasanteelta aina ovelleni saakka. Ohitin ajatukset kaikesta kamalasta ja ajattelin, että kenties jokin maaliroiske, kenties jotain ihan ymmärrettävää, loogista... Pääasia, että asuntoni on tyhjä minun muuttaa ja siisti. Kaunis, valoisa asunto. ainoa miinus oli rispaantunut ovenpieli. siitä pitää muistaa mainita isännöitsijälle...

Olin vihdoin nukahtanut ja vihdoin myös herännytkin muutaman tunnin unien jälkeen. Lapseni pitäisi laittaa kohta esikouluun. Aloin aamupalan tekoon. Ovikello soi. Hämmästyin, sillä kello oli vasta vähän ja en odottanut ketään tulevan kyläänkään. Avasin oven. Remonttimiehet seisoivat oveni takana ja tuumailivat tulleensa vaihtamaan oveni sekä lukon sarjoitukset. Koko paketin! Hämmästelin, kuinka he sen nyt... Remonttimies tuumaili samalla, kun irrotteli ovea pois saranoiltaan, että huomasit varmaan veriroiskeet käytävällä? Juu-u... aikaisempi asukas oli häädetty asunnostani jo aikapäiviä sitten. Hänellä oli kuitenkin ilmeisesti yksi avain vielä olemassa asuntooni! Huume-hemmot olivat löytäneet hänet ja oli juuri ennen minun muuttoani edellinen asukas pahoinpidelty sairaalakuntoon huumeiden takia. Tai lähinnä peritty velkoja väkivallalla. Ovesta oli tultu sisälle ja loput voikin kukin arvailla itse. Kauhistuin!

Poikani lähdin viemään eskariin hänen hämmästellen, miksi ovi vaihdetaan. Kerroin vaan jotain "se oli rikki"-juttuja. Ovi vaihdettiin nopeasti, kiireellisenä ja sain uudet avaimet palattuani kotiin vähän matkan päästä eskarireissulta.

Päivä meni siinä puuhaillessa kaikkea. Tuli yö. Nukahdin.
Kokonainen vuorokausi oli nyt takana uudessa asunnossa, uuden elämän alkaessa...
Heräsin säpsähtäen aamuyön pikkutunneilla ulko-ovelta kuuluvaan rapinaan. Joku oli tulossa sisälle avaimellaan! Sydän pamppaili sängyssä maatessani. Kuuntelin, varmistuin. Avain lukossa, rapinaa... Nousin hiljaa sängystä ja tuijotin ovea kohti. Kahva kääntyi alaspäin... Ovea kokeiltiin. Ei aukea. Hetki vielä, sitten tuli hiljaista. Hiivin ovelle ja huomasin hieman valonkajoa oven raosta. Odotin. Valo sammui. Kohta taas valot päällä. Kuulin askelten lähtevät poispäin. Kurkistin ikkunasta pimeästä huoneesta, verhon suojasta. Hahmo haparoi mennä pois.

Se oli sen ainoan kerran. Muutin tosin pois ennenkuin vuosi tuli täyteen, mutta sinä aikanakaan, mitä olin, ei onneksi kukaan käynyt enää ovellani luvattomasti.

Nyt vuosia tuon jälkeen muistelen tilannetta ajatellen, löysiköhän se nuorukainen koskaan selvää päivää? Mielenrauhaa? Turvapaikkaa? Tai missä yöpyi tuon yön jälkeen? Minä olen muuttanut useita kertoja tuon tapahtuman jälkeen, mutta aina minulla on ollut koti. Lämmin.


Viltsu


Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Joulukalenteri luukku 24 : ARVONTA ja sateenkaarikuusi

On Jouluaaton aika. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi! Olkoon Joulusi kiireetön ja häynnä rakkautta. 
Tänään pääset näkemään meidän tämänvuotisen sateenkaarikuusen ja osallistumaan Ruojonjuuren tarjoaman joululahjan arvontaan! Lahja ei kerkeä tälle eikä huomiselle illalle, mutta taatusti nautit siitä vähän myöhemminkin. 

Vaihtelemme kuusenkoristeiden väriä joka joulu. Viime jouluna oli ruskeaa ja kultaa, nyt sateenkaarikuusi vuorossa. Idea lähti rakkaan soulsysterini, Susannan lahjasta, joka vuosi sitten pursuili ihania värikkäitä kuusen koristeita. 

Osa koristeista on entuudestaan omia ja nähneet jo useamman joulun. Ja vaikka värikäs kuusi onkin nyt, mitään gayprideä tämä ei edustaisi. Sen verran hillitty kuitenkin. Osansa varmasti tekee valkoinen luminen väri pohjalla.


Tällä kertaa jätettiin isot pallot kokonaan pois. Nämä pienet pallot ovat kahdesta eri setistä. Toisessa oli erilaisia kultapalloja ja toisessa värikkäitä matta-ja kiiltäväpintaisia palloja. 

Kuusessa on joka kert…

Dermosil joulukalenteri unboxaus 0/24

Availin joulukuussa Dermosilin joulukalenterin luukkuja ja koska tämä kosmetiikkajoulukalenteri  on ollut vähemmän esillä blogeissa, päätin esitellä sen teille nyt tammikuussa.


Kyseessä on edullinen joulukalenteri verrattuna muihin kosmetiikkaa sisältäviin joulukalentereihin. Hintaa oli vain 40 euroa ja mielestäni rahan arvoinen laadukas paketti.

Monet muut vastaavanlaiset kalenterit maksoivat satasen pintaan. Hinnat toki määräytyvät sisällön mukaan. Dermosilillä tuotteet olivat edullisempaa ja suoraan ilman välikäsiä toimitettuna, ihan yhtälailla käyttökelpoista ja jännitys säilyi koko joulukuun aina aattoon saakka. Toki takakannessa oli sisältö kerrottu ja unboxauksia löytyy netistä, mutta pidin itseni mahdollisimman hyvin pimennossa siitä.


Ostin kalenterin itse, joten mistään blogiyhteistyöstä ei ole kyse. En siis hyödy millään tavoin kalenterin esittelystä.


Vaikka joulukuu onkin jo takanapäin, tulethan silti avaamaan luukut kanssani. Sisältö ei ole maitosuklaata ja tonttuleluja, va…

Kuopio, Suomi Finland

Kuopio on kotini. En voisi kuvitella asuvani jossain muualla, pienessä tai suuren suuressa kylässä tai kaupungissa tällä hetkellä, jos koskaan. Toki joskus haaveilen muutosta Turkkiin, mutta silti Kuopio on ja tulee olemaan minun Suomen kotini. 
Tiedän kyllä, mitä ne kylät ja cosmopolitat pitävät sisällään ja houkutuksia on kaikkialla, mutta on myös nähtävä lähelle ja löydettävä houkutuksia myös omasta kodista. Aina ei pidä olla tarvetta saada lisää ja lisää tullakseen onnelliseksi. Minulla on jo kaikkea! 

Kuopio ei ole syntymäkaupunkini ja olen asunut muissakin kaupungeissa ja elänyt oman aikani pitäjilläkin. Kuopio oli kuitenkin haaveeni jo lapsena ja tänne tulin sen jälkeen, kun olin nähnyt ensin muutakin Suomea. Enkä ole katunut. Täältä löytyi myös elämäni nainen, jota kutsun blogissa Muruseksi. 

Shoppailumahdollisuudet ovat runsaat. Matkus shopping center tunnetaan myös nimellä Ikano tai Ikea. Tämä pitää sisällään muutakin kuin pelkästään ison kaksikerroksisen Ikean. Kauppoja ja…