atc:t sanahirviöön pe-la

Mielenkiintoinen viikonloppu puolivälissä. Kerron tapahtumista myöhemmin. Nyt kuitenkin laitan sanahirviögeimin ATC-osion perjantain ja lauantain kortit esille.

Perjantaille aiheena oli normaali tai epänormaali.
Kirkon mustalammas

Jokainen voi tahollaan miettiä, mikä sinusta on kirkon mustalammas. 
Minun ajatuksena on mm se, että minun vakaumukseni ja elämäntapani ei ole kirkolle mieleen. Silti ympärilläni on myös hyvinkin vakaumuksellisia uskovia ihmisiä. Heistä yksikään ei tuomitse minua. Heille olen tärkeä ja rakas ihan omana itsenäni. Mutta olenkin ajatellut sen niin, että heille se usko ja sanoma on juuri niin, kuin pitäisikin. Kukaan meistä ei ole täydellinen, synnitön ja täysin viaton ja puhdas. Ei kukaan! Kuinka siis kukaan ihminen voisi heittää kivellä toista? Halveksia tai syrjiä tai tuomita? eikö ne kuulu eräälle paljon ihmistä ylemmälle henkilölle? Ja eikö ihmisen tulisi rakastaa lähimmäistään ja kunnioittaa, kuten haluaisi itseäänkin kunnioitettavan? Tällä tavalla minun lähelläni toimivat ihmiset toimivat! Heidän ei tarvitse hyväksyä kaikkia tekemisiäni tai asioitani, mutta he voivat silti hyväksyä minut. 

Lauantain atc-teema oli Vaattee tai Pin up

Uimakoulun ope

Kesä tulossa ja järvet sulamassa. Moni meistä haluaa kesällä uimaan tai kastautumaan veteen. Toiset käyvät talvellakin avannossa tai sitten uimahallissa. Itsekin rakastin uimista, mutta selkäleikkauksen jälkeen en ole voinut uida, koska se taivutus uima-asentoon sattuu liikaa. Samoin se veden viileys, vaikka olisi uimahallissakin lämminvesiallas. Harmillista, mutta sainpahan monta vuotta uidakin. Nyt täytyy keksiä jotain muuta, mitä odottaa kesiltä. Auringonottoa? Veneilyä, kalastusta, geokätköilyä lumettomassa maastossa, metsässä patikoimista, valokuvaamista...

Huomenna aiheena olikin se pienet unelmat tai inhokit.

Kommentit

Maca sanoi…
Totta puhut. Näin sen pitäisi mennä. Tuo uimaopettaja on huippu!
Vilimarika sanoi…
Kiitos Maca!