Siirry pääsisältöön

Palmusunnuntai

saa kopioida tämän kuvan

Palmusunnuntai saapui ja tällä kertaa en valmistautunut yhdelläkään suklaamunalla virpojiin. Aiemmin olen joka ikinen vuosi ostanut suklaamunia ja muita makeisia sekä jemmannut kolikoita virpojien varalle. Viimeisin noitatrio kävi 3 vuotta sitten. Kolme isoa poikaa soittivat ovikelloani silloin. Ei mitään erityisasusteita, vaan ihan kuin kuka tahansa meistä olisi menossa kyläilemään tai kauppaan tai mitä vaan. Ainoa asia, mistä tunnistin pojat virpojiksi, oli kauniisti tehdyt virpomavitsat ja kori. Pojista vanhin kysyi kauniisti, saavatko virpoa ja tokihan saivat. Annoin 9 suklaamunaa ja kolikoita. Muistan sen niin hyvin vielä. Ajattelin, että siinä on jokaiselle 3 munaa ja niin päin pois. Poika virpoi ja antoi oksan ja kiittivät ja poistuivat seuraavien ovien taakse. 

Meillähän ei äänieristeet ole mitkään maan kuulut,ellei sitten nimenomaan siksi, että kaikki KUULUU hyvin seinien läpi. Siispä kuulin, kuinka pojat kävivät ovikelloja soittelemassa ja palasivat oveni taakse jotain keskustelemaan. Kohta soi taas ovikello. Ajattelin, että lienee uusia noitia tulossa?

Oven takana seisoivat samat pojan vesselit. Veikkaan, että kuudesluokkalaisia ehken. Jotain 11-12 vuotiaita. Nyt toinen näistä oli siinä etualalla ja kysyi, saanko virpoa. Naurahdin ja sanoin, että tehän virvoitte jo äsken. Naseva vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: Toi virpoi, en minä! 

Jep jep... Sanoin pojille, että 9 munasta ja kolikoista riittä jokaiselle ja annoin ne nimenomaan jaettavaksi jokaiselle, enkä sille yhdelle. Mutta pojatpa päättivät inttää vastaan,että ei, kun ne oli sen ekan ja kaksi muuta eivät saaneet mitään! Kysyin, meinaako se kolmaskin poika soittaa kohta ovikelloa ja virpoa, johon vastasi, että KYLLÄ AION!

Huokasin, annoin poikien vielä virpoa ja otin oksat. Kiitin heitä ja annoin vielä yhdet munat näille kahdelle ja sanoin, että tiedättekö, jakakaa. Opetelkaa siihen, että jaatte saamastanne! 

Vaan mitä vastasivat pojat? 
"Tässä on vähemmän, kuin mitä toi sai!"

Pyöritin päätäni, tuumasin, että olisitte kiitollisia siitä, mitä jo saitte ja tosiaan, jakaisitte ne!
Vedin oven kiinni perässäni ja laitoin kolme virpomavitsaa maljakkoon. Muitakaan virpojia ei käynyt silloin.

Sen koommin ei ole virpojia käynyt lainkaan tässä pihassakaan. Varmaankin kaupunkilaislapset ovat unohtaneet sen perinteen tai sitten virpovat vain äidin ja mummin ja kummin. 
Mutta vaikka se perinne olisikin ollut ihana säilyttää ja saada noitia oven taakse virpomaan, toisaalta parempi kokonaan poissa, kuin se, että ahneus ja kiittämättömyys seuraa mukana.

Viimeisin kokemukseni oli noidista tuollainen hieman viileämpi kokemus, mutta se oli samalla ainoa laatuaan. Kokemuksia on niin omista reissuistani virpomassa kuin lapsenikin virpomareissujen seuraamisesta. On käynyt naapurin tenavat aikoinaan ovella koreineen ja vitsoineen ja onpa ihan ventovieraitakin noitia nähty vuosia vuosia sitten, kun asuin muualla. Muistoissa ovat ne pirpanaiset punaposkineen ja pisamineen vielä.

Ja koska en tosiaankaan hommannut, enkä olisi edes voinut hommatakkaan (koska ei ole rahaa muniin ja makeisiin) pääsiäiskarkkeja, niin ajattelin antaa TEILLE pienen lahjan. Ei, en sentään pidä teitä noitina. :D

Pari pääsiäisaiheista tulostettavaa kuvaa sekä tuo ylhäällä oleva pääsiäiskortti. Saa ottaa. Olkaa hyvä.

saa kopioida tämän kuvan


saa kopioida tämän kuvan

Kommentit

MB sanoi…
Mukavaa palmusunnuntaita sinullekin ja ei ole näkynyt virpojia meilläkään enään vuosikausiin.
Mukavaa Palmusunnuntaita. Ei ole näkynyt virpojia meilläkään. Yleisöpalstojen haukkumiskirjoitukset ovat ajaneet lapset virpumaan pelkästään sukulaisiaan. Nurmeksessa ollaan Ortodokseja, he eivät ymmärrä, että noidat virpovat heitä - mokomat pahantuojat. Eivät edes avaa virpojille ovia. Sitten jotkut virpojat tekivät bisnestä, kuten nuo pojat. Vanhemmat kuskasivat heitä kerrostalojen eteen- Uskomatonta. Lapsilta menee viimeisimmätkin hauskuudet.
Vilimarika sanoi…
Enkuli, kertomasi bisnes-virpominen kuulostaa juuri siltä, ettei siinä ole mitään iloa ja sellaista perinteiden noudattamista. Ja tuo viha virpojia kohtaan on myös kamalan kuuloista. saahan tässä maailmassa olla eri kulttuureja ja eri uskontoja, eikä heitäkään kielletä käymästä samoissa tilaisuuksissa tai entä se, että meidänkin ovelle tulevat tuomaan sanomaansa?! Enhän minä ole heitäkään tänne pyytänyt! Silti voin sanoa kauniisti, että minua ei kiinnosta. olipa sitten virpoja tai eheyttäjä kyseessä. Kyllä tämä maailma on kummallinen paikka.
Tuula sanoi…
Oikea virpominen jees, bisnes ei. Me käytiin mummu, papukka ja mummi ja ukki virpomassa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…