Palautteenne on luettu ja kuultu. Megapostaus

Olen kerännyt palautteet yhteen ja vastailen nyt niihin kerralla. Voit lukea kaiken kerralla tai nyt osan ja osan myöhemmin. Tekstiä on paljon, jotta vastaukset olisivat tarpeeksi avartavia. Löydät tämän postauksen hakukoneella sanoilla: palaute, ohjeet, Viltsu.

Palautteista:
Palautteet ovat aina hyväksi, sanotaan. Sen sain taas kokea, kun eihän sitä oikeasti kaikkea voi itse huomata! sitä katselee päivät pitkät samaa blogia ja mahdollisesti jokin asia jää täysin huomioimatta. Ei edes mielessä käy jokin oleellinen asia, ennenkuin joku avaa suunsa tai lähinnä näpyttelee sen kirjoittaa ja jopa lähettää sen palautteen suuntaani. Tapojakin tietty on kommenttiloota tai sähköposti, mutta kuinkas laittaa sähköpostia, jos ei tiedä mikä se minun sähköpostiosoitteeni on? Niinpä!
Siispä kiitos sinulle, joka otit asian puheeksi.

Sähköposti:
Minulla oli aiemmin tuossa sivupalkissa lyhyt kuvaus itsestäni ja blogin sisällöstä. Poistin sen samalla, kun poistin Google-tilin julkisesti näkymästä. Tietysti se sähköpostiosoite katosi siinä samalla! Olisihan se älytöntä alkaa etsimään, missä se osoite voi olla, kun lisäsivujakin on muutamia. Juu, kaupalla on oma meilinsä ja Inspis-haasteessa on se, mihin blogittomatkin voivat kuvansa lähettää tai DT-hakemuksia laittaa kuka tahansa, milloin tahansa, mutta eipä se tule kellekkään mieleenkään, että menenpä sieltä etsimään!

Nyt laitoin sähköpostiosoitteen tuohon etusivulle oikeaan laitaan. Hieman korostettuna, jotta huomaisitte sen paremmin. Mitä tykkäätte, onk se nyt hyvin esillä?

Postauksistani:
Samalla kirjoitin hieman selvennystä jo pitemmänaikaa minua itseäni vaivanneesta aiheesta, postauksistani. Nimittäin kun olen joitakin palautteita saanut pitkin bloggaus-historiaani, täällä ja vanhassa Verstaan blogissa, siitä, että miksi kirjoitan teistä, teidän henkilökohtaisista asioistanne tai miksi hyökkään teitä vastaan?

Alussa olin aivan pihalla siitä, mitä tuo tuollainen tarkoittaa. Välillä edelleenkin ihmettelen sitä. Minun jokaikinen kirjoituksenihan käsittelee nimenomaan MINUA, minun elämääni ja minun menneisyyttäni, tätä hetkeä tai tulevaisuutta. MINÄ olen se, josta kirjoitan. Ja jos jostain muusta kerron, ne henkilöt ovat AINA teille täysin vieraita, tuntemattomia ja tunnistamattomia hahmoja. ainoastaan pari poikkeusta on, jossa olen ihan noissa kertomuksissani maininnut nimeltä, nimimerkiltä tarkennettakoon, jonkun bloggaajan ja silloin kyseessä on ollut kehu, kiitos tai jokin positiivinen asia. Eli missään nimessä en ole koskaan kirjoittanut teistä kenestäkään negatiivisesti! Toki nimimerkki on mainittu vaikkapa atc-vaihdoissa, joissa ei muutenkaan kerrota mitään muuta. Mutta siis esim. atc-vaihdoista jokin POSITIIVINEN esimerkki on ollut postauksessakin esillä nimimerkillä tunnistettavasti, mutta eihän positiivinen palaute pitäisi loukata ketään?! Samoin kertaalleen olen maininnut erään henkilön nimimerkin postauksessani, jossa hämmästelin hänen kiltteyttään ja yllätyksellisyyttään laittaa kaksi lahjaa yhden jo luulleeni sijaan. Sekin oli siis positiivinen postaus!

Tästä syystä hämmästelen kerta toisensa jälkeen sitä, miksi lukijoista jotkut ovat ottaneet itseensä ja loukkaantuneet tai jopa suuttuneet. Eikä se olisi minulle varmaan koskaan selvinnytkään ilman PALAUTETTA!

Suoraa puhetta:
Palautteessa minulle on kerrottu, että kirjoitukseni ovat avoimia, suoraa puhetta. Sellaista, mikä voi toisinaan kolahtaa suoraan lukijaan ja tavallaan siihen voi hyvin samaistua. Löytää samoja piirteitä itsestään, kuin mitä kirjoituksestani luetaan. Ja kun se samaistuminen on päällä, silloin ajatellaan, että kirjoitan nimenomaan juuri tästä lukijasta. Ja sen enempiä ajattelematta lukija on hyökkäysvalmiina ja kukas muukaan, kuin kirjoittaja,eli minä, kohteena. Tavallaan siis isken suoraan sisälle tietämättäni.

Kiitos tästä palautteesta!
Se selvensi minulle todellakin pitemmän aikaa vaivannutta asiaa.
Ja siksi selvennys, mikä myös lukee tästä lähtien tuossa etusivun oikeassa laidassakin, eli minä EN kirjoita SINUSTA, TEISTÄ, vaan ihan omasta itsestäni ja minun asioistani. Tottahan kuka tahansa voi tunnistaa samoja tuntemuksia, tekoja, ajatuksia tai mitä tahansa itsestään, mutta todellakaan en kirjoita teistä tai teidän asioistanne. Kyllä minulla ihan tässä omassa elämässäni on tapahtunut yhtä jos toistakin ja niistä riittää tarinaa. Minun ei siis tarvitse eikä edes huvita alkaa ruotimaan teidän asioitanne. Kaikkein mieluiten jätän teidän tekemisenne ja tuntemuksenne ihan teidän omiksi asioiksenne ja yritän näistä omistani pitää huolen. Ei pahalla.

Jos siis postauksessani lukee :Minä, se tarkoittaa minua. Jos siinä lukee sukulaiseni, se on sukulaiseni sitten. Tai työkaveri on entinen työkaveri ja koulukaveri on entinen koulukaveri. En siis todellakaan "naamioi" sinua keneksikään toiseksi. Ei ole tarvetta siihen. Minulle on vaan sattunut ja tapahtunut paljon, koska olen opiskellutkin paljon, ollut eri työpaikoissa, muuttanut kymmeniä kertoja eri paikkoihin, eri maisemiin, kohdannut vaikka ja mitä... Tämä on minun blogini, minun elämääni.

Blogini tarkoitus:
Tottakai pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa. Se ei ole ollut tarkoitukseni.

Blogini tarkoitus on purkaa ihan omaa elämääni ja kertoa omaa selviytymistarinaani sekä esitellä töitäni. Tokihan tuon asiat yleisellä tasolla julki ja avoimesti ja kirjoitan mielipiteeni hyvinkin suoraan, mutta tarkoitukseni ei ole loukata ketään kuitenkaan.

Tarkoitukseni on enemmänkin saada ihmiset pysähtymään ja miettimään, miten erilainen maailma meillä kaikilla on. Sinulla ja minulla. Mutta se mitä sinulla on, sen tiedät vain sinä itse. En minä! Emmehän me edes tunne!

En todellakaan tunne lukijoitani! Ehkä yhden tai kaksi, mutta siinä kaikki!
En siis todellakaan voi kertoa sinusta, mitä ajattelet tai mitä tunnet! En edes halua kertoa sinun asioistasi! Mutta itseni tiedän ja tunnen ja minusta voin kertoa. Siihen minulla on oikeus.

Se, että minulle on sattunut miljoona pahaa asiaa ja silti näen kaksi miljoonaa hyvää asiaa, on se, mitä yritän teille kertoa. Että vaikeidenkin asioiden kanssa voi elää. Niistä voi puhua ja niistä voi selviytyä. Että maailman pahuuden lisäksi on hyvyyttä ja ne voi nähdä vaikeinakin aikoina.

Vaikka siis kirjoitankin suoraan asiat niinkuin ne ovat, pistän ajattelemaan teidätkin ehkä eri näkökulmasta asioitani, ja vaikka kuinka kolahtaisi sinuun itseesikin jokin, niin ei hyvä tavaton ne ole silti kenestäkään teistä kirjoitettua. Täysin mahdotonta!

Toivottavasti jatkossa ymmärrätte jokainen, että mitä tahansa kirjoitankaan, kirjoitan yleisesti, en henkilökohtaisesti. Ja jos se kolahtaa, tokihan olen silloin onnistunut kirjoittamaan koskettavaa tai ajatuksia herättävää asiaa, mutta siinä kaikki.


Atc-korttisi runokirjassani:
Laitanpa tämänkin tänne samaan.
Kun vaihdamme atc-kortteja, kysyn, saako atc:tasi käyttää runokirjassani. Tässäpä kerrottuna, mitä se tarkoittaa:

Teen itselleni, omaan tarkoitukseeni runokirjoja omista runoistani. Laitan runokirjaan koristeita ja kuvia sekä saamiani atc-kortteja ja runojani.

Saamani atc-kortit päällystän ensin muovilla, ellei ne jo ole muovissa saatuani. Sen jälkeen keksin runon, mikä kortista minulle tulee mieleen. Kirjoitan runon samalle sivulle tai aukeamalle atc:n kanssa.

Atc:t ovat aina suojattuja vaurioilta ja ne saa milloin tahansa irrotettua kirjasta pois.

Julkaisen runokirjojeni sivuja blogissani, mutta en käytä missään muussa tarkoituksessa niitä. Aina kaikki saamani atc-kortit jäävät minulle, eli mitään atc-korteistanne tehtyä kirjaa en anna tai myy pois!

Jokaikinen atc-kortti runokirjassanikin esitellään nimenomaan kortin tekijän omana korttina ja oikealla nimellään. Kortit eivät siis muutu millään tavalla!

Runot ovat vaihtelevia. Elämää kokonaisuutenaan. Ne saattavat liittyä korttisi alkuperäiseen nimeen tai sitten ei. Mitä korttisi kertoo minulle? Runoni siis voi olla millaisista tunteista tahansa samalla sivulla tai aukeamalla, millä korttisikin on, mutta itse korttiin en kajoa.

Kysyn aina luvan korttien käyttöön tähän tarkoitukseen sen vuoksi, koska toiset saattavat tuntea korttinsa   joutuvan väärin kohdelluksi tai ettei niiden tarkoitus ole jatkaa elämäänsä runojen kanssa. Tai kenties ei halua toisenlaista runomaailmaa yhdistettäväksi korttiin, mistä oma kortti kertoo alunperin. Tai mikä tahansa syy onkaan, en sitä syytä tarvitse kieltoosi kuulla. Riittää siis pelkkä EI.

Jos luvan annat, voit sanoa pelkästään KYLLÄ.

Joiltakin olen saanut palautetta tästä, että on kunnia, jos oma atc-kortti saa inspiroitumaan runoilemaan tai saa uuden elämän näin. Tai ettei jää pölyttymään minnekkään piiloon.

Atc:t säilytän kansioissa ja niille tehdyssä rasiassa tai sitten nimenomaan runokirjoissa. "Kielletyt kortit" ovat aivan yhtä rakkaita kuin "sallitutkin", jos noin eritellään ne. En etsi siis atc-kortteja runokirjoihin suoriltaan, vaan ajallaan joku niistä saattaa saada tällaisenkin mahdollisuuden. Luvallasi.

Joku toinen tekee taulun saamistaan korteista, joku kirjan, joku mitä ikinä keksiikään. Minä teen runokirjoja ja kysyn luvan, jottei kukaan pahoita mieltään.


Atc-vapaat kortit:

Olen muokannut palautteiden mukaan myös omien vapaiden atc-korttieni paikkaa.
aiemmin ne olivat välisivulla kaikki jonossa. Palaute oli sitä, että on vaikea valita sieltä kortteja, on vaikea löytää niitä ja on hankala käyttää koko sivua. Siispä vaihdoin Picasa-galleriaan kuvat.

Nyt kun Picasa on ollut käytössä jonkin aikaa, palautteet ovat loppuneet.
Nyt kuitenkin sain palautetta siitä, ettei välilehdeltä löydy korttejani, joten katselin hetken sitä sivua ja hoksasin, että on aika tehdä opasteet kuinka se sivu toimii!

Vapaat atc-korttini siis löydät tuolta etusivun yläosan linkistä omalta sivultaan ja siellä on lisäopasteet kuinka toimia.

Kiitos palautteesta! sen ansiosta osasin huomioida tämänkin asian ja tehdä helpommaksi vaihtokorttienkin löytymisen.

Blogini sisältö:

Palautteita olen lukenut pitkin ja poikin. Nyt yhteinen vastaus blogini sisällöstä ja tulevaisuudesta.

Blogini on minun oma blogini, jota pidän itseni takia ja koska haluan purkaa omia tuntemuksiani, omia muistojani ja koska haluan esitellä töitäni. Joskus jotain extraakin, kuten arvontoja ja esittelyjä vaikkapa kirjoista tms. Kaikki kuitenkin on jollain tavalla minun omaani, eli kiinnostustani, harrastustani tms lähellä. Tietty lisäksi on Inspis-haaste, mitä teen teille ja kauppakin on teitä varten auki 24/7.

blogini ulkonäkö, tekstit ja aiheet ovat ihan sen mukaan, mistä minä haluan kertoa tai miltä haluan tämän näyttävän. tokihan otan mielelläni ehdotuksia vastaan ja ideoita ja toiveita, mutta jokaista asiaanne en voi toteuttaa. Yhdessä vaiheessa esimerkiksi pelkkä blogin ulkonäkö sai valtavaa palaute-virtausta. Yksi halusi kymmenen tekstiä etusivulle, toinen vain yhden ja kolmas tahtoi päivän kaikki postaukset. Joku halusi vaaleaa taustaa nähdäkseen hyvin, toinen tummaa samasta syystä ja kolmas kauniita kukkasia. Tekstien koko oli myös hyvin palauterikas aihe. Kommenttilaatikon ponnahdukset tai paikallaan pysymiset, kategorioiden esillepanot, mitä saa olla sivullani ja mitä ei... En millään voi kaikkia miellyttää näissä tällaisissa(kaan) asioissa. Pyrin kuitenkin ottamaan huomioon jokaisen toiveen ja pyynnön ja mielipiteen ja tekemään mahdollisimman monia lukijoita palvelevan blogin.

Postausten pituus on mielummin yksi pitkä postaus, kuin 10 lyhyttä saman päivän aikana. Näin voit kommentoida yhden kerran tai olla kommentoimatta, eikä kymmentä eri postausta etsittävä ja jokaiseen kommenttia laittaa. Joskus joku lyhyempikin postaus ja niitä pari-kolme, mutta megapostaukset ovat aina silloin, kun töitäni tulee monta kerralla esittelyyn.

Jos blogini jostain syystä ei miellytä sinua, sinulla on oikeus olla lukematta sitä. voit myös valita, mitä luet, mitä et, sillä useinmiten otsikko kertoo, mistä on kyse. Tai kuvat. en minäkään lue sellaisia blogeja, joita en halua lukea tai mitkä eivät minua kiinnosta.

Kielen käyttö:

Oma palautteeni on se, että toivoisin, että blogiani arvostettaisiin sen verran, ettei täällä riidellä ja käytetä muutenkaan sopimatonta kieltä tai ketään mollata ja mieltä pahoiteta toisilta.

Kuten jo kerroin, postauksissani en puhu lukijoistani ja heihin liittyvistä asioista negatiivisesti, vaan negatiiviset postaukset ovat aina jostain ulkopuolisesta tunnistamattomasta kerrottua, joita ei voi jäljittää ja jotka eivät todellakaan ole kiinnostuneita blogini aiheista. Joiden kanssa en edes ole enää vuosikausiin ollut tekemisissä. Siispä en voi mitenkään loukata heitä! sitä toivon myös teiltä, ettei ketään loukata. Minuakaan.

Blogini lukeminen perustuu vapaaehtoisuuteen.

Inspis-haasteeseen osallistuminen:
Osallistuminenhan oli aiemmin linkki-nappulalla, kuten monissa muissakin haasteblogeissa on ollut tapana. Se tuotti kuitenkin harmaita hiuksia toisille ja palautteenne vuoksi poistin sekä haastesivun, että linkitys-nappi-systeemin.

Palautteen vuoksi tein Inspis-haasteelle oman blogin ja osallistuminen tapahtuu nyt vain kommentoimalla kommenttilaatikkoon tai sähköpostitse  kuvan lähettämällä suoraan minulle.

Kiitän palautteestanne!

Inspis-kuvaleikki:
Kerrottakoon nyt tämäkin vielä, ettei epäselvyyksiä jää kenellekkään. Uusi Inspis-kuvaleikki on ihan oma juttuni, uusi runollinen kuvaleikki. Sillä ei ole mitään tekemistä muiden blogien kuva-arvuuttelujen ja valokuva-haasteiden kanssa. Tokihan inspiraation olen saanut itse osallistumalla ja sivusta seuraamalla toisten haasteisiin ja juttuihin, mutta ohjeet, toiminnat ja muut ovat ihan omaa tuotantoani eikä mitään tekemistä siis todellakaan muiden kanssa.

On ihan hyvä, että erilaisia haasteita ja pelejä, leikkejä ja extroja on useita. Kaikki varmasti saavat oman piirinsä ja ryhmänsä mukaan. Jokaiseen mahtuu samoja tai eriä osallistujia. Ei varmasti ole pois toisilta, että uusia tulee. Päinvastoin! Nekin, jotka eivät ole uskaltautuneet mukaan entisiin tai kokeneet niitä omanaan, voivat saada uusista sen oman paikkansa. Toivottavasti.

Maailmassa ja jo Suomessakin on tuhansia bloggaajia, joten eiköhän kaikille ole tilaa! Sopu sijaa antaa. Sama pätee korttihaasteisiinkin, mitä koko ajan tulee lisää uusia. Annetaan kaikille mahdollisuus toteuttaa itseään ja nautitaan siitä, mikä kiinnostaa! Keltään ei olla varastamassa lukijoita tai osallistujia, vaan päinvastoin, antamassa jokaiselle uusiakin mahdollisuuksia ja valinnanvaraa!


Kiitos kaikille ja inspiroivia hetkiä blogissani. Toivon todellakin, ettei kukaan loukkaantuisi lukemastaan ja että kaikilla olisi hyvä olla täällä. Saa sanoa mikä mietityttää ja saa antaa ruusuja ja risuja. Muistetaan kuitenkin hyvät tavat ja iloinen mieli.

Vilimarika

Kommentit

  1. Jatka omalla tavallasi. Jokaisella meistä on oma tapa kirjoittaa. Jos olisin lukijoilleni "kasvoton"/kuvaton niin saattaisin kirjoittaa eritavalla minäkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, kaunis ihminen, soisitko minulle hetkisen..
Mitä pohdit postauksesta tästä?
Entä yleensäkin blogini hedelmästä?
Jätäthän viestin lyhyen tai pohtien pitkään,
Mutta anonyymit haukut tosin eivät johtaisi mihkään!
Olkoon päiväsi sateenkaaren sävyinen, iltasi leppoisa, yösi tyyni.
Ja kun saapuu aamu uusi, jo sängyssä tuumi:
On Inspiksen Viltsu sun ystäväsi vanha taikka uusi.

Ystävyydellä kaunissieluiselle lukijalleni,
Viltsumari