Siirry pääsisältöön

Lisää muistikirjaa, Aromiaa ja muuta kivaa

Olin muutaman päivän sen verran kivuliaampi ja migreenissäkin, etten askarrellut kovinkaan ahkerasti. En ainakaan samalla tavalla, kuin parempina hetkinä. Niinpä sitten muistikirjan tekokin oli tauolla ja nyt sitten olo on korjaantunut ja kykenen istumaan aloillani. Kaikenlisäksi sain nukuttua ihan hyvin.

Eilispäivän ohjeistus kuului: Kirjoita postikortti.
Ja minähän kirjoitin.
Postikortissani on merellistä hehkua kuvassa. Merenneito myöskin meren kuohuissa. 
Kääntöpuolella on Positiivareilta lainattu runo, mikä mielestäni sopi tähän oikein hyvin. Kortin lähetin SINULLE LUKIJANI! Siellä juurikin!

Tämän päivän tehtävä
Kaikilla on suunnitelmia huomisesta,
mutta mitä aiomme tehdä tänään?

Tulemme antamaan enemmän aikaa toisillemme, 
muistamaan unohdettuja ystäviämme,
mutta kenet huomioimme tänään?

Tulemme korjaamaan onnen satoa kun aika koittaa,
mutta mitä olemme kylväneet tänään?

Huomisessa muutamme pilvilinnaan,
mutta aloitammeko rakentamaan portaita jo tänään?

Innostu huomisesta, mutta vain tässä päivässä on kahvat.
Kysy itseltäsi juuri nyt: 
Mitä aiot tehdä juuri tänään?


Runo tosiaankaan ei siis ollut minun, mutta sanoma on niin mahtavan ihana, että pakko oli lainasanat laittaa tähän "korttiin" sinulle. Ja minun oma vastaukseni tuohon loppu-kysymykseen on, että minä annan sinulle tämän ohjeen. Tässä ja nyt.
siitä jatkan päivääni eteenpäin. Ja edestäni löysin tämän päivän muistikirja-tehtävän, mikä kuului lyhyesti ja ytimekkäästi näin: Jalat.


Oletko koskaan ajatellut, mitä jaloilla tehdään?

Juostaan, kyykistytään, niiataan, kävellään, nostetaan, seisotaan, maalataan, tartutaan, kirjoitetaan, potkitaan, kiedotaan, hypitään... 

Mitä muuta keksit, mitä jaloilla tehdään? 
Kun yritin keksiä noita sanoja, huvittavaa oli se, että kaikki muut tulivat ensin mieleeni, mutta vasta viimeisenä kaksi oleellisinta asiaa: Kävellään ja seisotaan! Niin itsestäänselvyytenä niitä pidin. Kuitenkin.

En tiedä, nukahdinko hetkeksi vai enkö, mutta olin matkalla jonnekin kauas...Aromia-nimiseen paikkaan.
Matkallani Aromiaan törmäsin asukkaisiin, joita siellä Aromiassa asustaa. Yksi mielenkiintoisimmista henkilöistä lienee tämä:

Antti Medit. 

Tämä mysteerinen mies hämmästytti minua ihan tosissaan. Nimittäin hän alkoi meditoimaan. No, ei siinä mitään kummallista. Meditoinhan minäkin ja välillä apunani on Jipeltä saamani mandala. Taustalla soi rauhallinen meditointimusiikki. Osaan erilaisia tapoja rentoutua, meditoida ja vaikka irrottautua tästä hetkestä, koko maailmasta... Mutta ei nyt niistä sen enempää. Palataan takaisin Antti Medit:iin. Tämä Medit Antti nimittäin saavutti vieläkin syvällisemmän irrallisuuden, kuin mitä minä olen koskaan itse osannut tehdä. Saatikka edes tietänyt sellaisen olevan mahdollistakaan!
Antti nimittäin vaipui kevyen horrokseen ja hänestä irtautui skandha erilleen ja alkoi leijailla kevyesti ja aaltoillen, kuin ihanan tuoksuviran keinutellessa sitä sielun kaltaista skandhaa. Ja se skandha hymyili minulle, iski silmää ja viittoili minua seuraamaan sitä. 
Katsoin hämmentyneenä Antti Meditin kroppaa, mikä hartaasti istui edelleen kuin kivettynyt patsas paikoillaan ja päätin seurata skandhan  leijuntaa minne veisikään mennessään. Voisinhan pian palata takaisin. 
Se rento sielunelämä leijui kohti vanhaa Aromian kaupunkia ja siellä olevaa kaunista, tunnelmallista ja nostalgista Cafe Gamla Stania. Ahaa! Ja niinpä avasin oven, "sielulle" ja minulle, ja menimme tilaamaan kunnon leivoskahvit! Aromiaa! Nam nam!

Ja kerronpa senkin vielä, että rauhassa ne kahvit juotiin ja leivokset syötiin ja sitten samaa reittiä takaisin ja DING ja DONG ja niin se Antti heräsi ja sai takaisin vaellelleen kahvinhimoisen skandhansa. :) Hyvä niin.
Tätä siis harjoittelen. Kuinka irroittaa sieluni niin, että voisin leijailla välillä kahville jonnekin tai sitten lomalle etelään tai vaikkapa sinne sairaalaan seuraavan kerran, kun missaan bussin. :D
Hmm... En taida kuitenkaan suunnitelmistani kertoa sille työkyvyn arvioinnissa olevalle psykologille... ;D

Mitä, toin tottakai tulijaisia matkaltani Aromiasta! Aromikasta herkkupastilli-karamelli-naminamia!
Kokonainen pullollinen vieläpä!

Toivottavasti säästyi tämä postaus kirjoitusvirheiltä. Väsymys nimittäin puskee päälle niin lujaa, että välillä säpsähtelen hereille. Niin, nukahtelen toisinaan kesken puuhienikin. Ei minulla uniongelmia tai narkolepsiaa ole, vaan haittavaikutuksia kovan kivun hoitoon tarkoitetuista lääkkeistä. Lääkitys kun on nyt taas huipussaan. Hyvä olla, kun jaksaisi ja muistaisi olla. :D 

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…