Peilitalo

Eräässä kylässä oli talo, jota kutsuttiin Tuhannen peilin taloksi. Pieni ja iloinen koiranpentu oli kuullut paikasta ja päätti käydä siellä. Saavuttuaan perille se hyppi innoissaan portaat ylös. Jo oven suussa se nosti korvat innokkaasti pystyyn, heilutti häntäänsä ja huomasi katsovansa tuhatta samanlaista iloista koiraa. Pentu hymyili ja sai palkinnoksi tuhat yhtä lämmintä hymyä. "Olipa hieno paikka, täällä pitää käydä usein", se ajatteli .

Seuraavana päivänä pieni surullinen koiranpentu tuli myös katsomaan taloa. Epäluuloiloisena se hiipi portaat ylös ja näki tuhat epäluuloisen ja epäystävällisen näköistä koiraa. Pentu näytti niille hampaitaan ja säikähti kun tuhannet hampaat uhkasivat sitä. Se luikki nopeasti karkuun ajatellen: "Olipa kauhea paikka, tuonne en palaa enää ikinä."

Jokaiset kasvot ovat peili. 
Millaiseen peiliin sinä tänä aamuna katsoit?


Kommentit

Tuula sanoi…
Hiukan haikeaan peiliin, vaikka tulossa oleva oli aivan luonnollista. Lasten isovaari nukkui eilen rauhallisesti pois, hyvin ansioituneessa iässä.
Vilimarika sanoi…
Voi ei. :( Olen pahoillani. Vaikka kuinka odotettavissa olisi, ei sitä vaan koskaan ole valmis tuollaiseen. voimia teidän perheelle!