Oletko tarpeeksi hyvä?

Toisilla on tapana sanoa, ettei heistä ole siihen tai tuohon tai tähän tehtävään. He vähättelevät omia taitojaan ja kykyjään. Joku toinen on aina heitä parempi, rohkeampi ja sopivampi. Mutta kysymys kuuluu; Mistä kukaan voi tietää olevansa kykenemätön tai huononpi tai osaamaton, jollei kokeile tehdä sitä ensin? Mistä voit tietää, ettet osaa, jos et kokeile? Mistä tiedät, ettet ole tarpeeksi hyvä, jos et edes yritä? tottahan toki kaikki toiset ovat silloin parempia ja osaavampia, jos he yrittävät parhaansa. Mutta voisiko sittenkin sinulla olla tarvittavat taidot olla se paras tai hyvä tai osaava?! Jospa sinä olisitkin seuraavaksi se henkilö, josta joku muu ajattelee, että tuo on minua parempi...

Paras ei tarvitse olla. Ei täydellinen. Ei voittaja. Tai oikeastaan olet sitä kaikkea omalla kohdallasi, jos vaan haluat. Voit olla paras tekemään juuri sen työn, missä sinä olet hyvä. Voit voittaa itsesi tekemällä sen alusta loppuun saakka, vaikka epäröit. Voit olla just niin täydellinen, kuin vain mahdollista olla voikaan. Kun vaan teet parhaasi, yrität ja ennenkaikkea alat tekemään!

Me teemme virheitä. Me teemme vääriä valintoja. Me mokaamme ja kaadumme, painumme pohjalle ja mussutamme multaakin. Me epäonnistumme uudestaan ja uudestaan ja olemme ihan surkeita. Niin, se on totta sekin. Jokainen meistä tekee joskus väärin tai epäonnistuu, valitsee väärän risteyksen. Mutta ei meidän tarvitse jäädä sinne väärälle puolen tietä, vaan virheistämme opimme ja tiedämme, että ensi kerralla teen tuon toisin. Virheistä oppii. Ja opimme sillä, että harjoittelemme. Että teemme uudestaan. On määränpää, tavoite, päättäväisyyttä ja sinnikkyyttä. Halu saavuttaa se onnistumisen ilo. Luuletko todellakin, ettei vaikkapa Yhdysvaltain presidentti olisi mokannut joskus? Tai ettei Nobelisti olisi aloittanut alusta? Tai maailman kauneimmaksi kruunattu missi olisi tuntenut joskus olevansa liian ruma tai lihava? Meidän ei tarvitse olla sitä mitä muut ovat, mutta meidän kannattaa tehdä silti omasta elämästämme elämisen arvoinen! Ei vähätellen, vaan rohkeasti hamuten sitä omaa palkintoa.

Palkintomme... Elämisen ilo, riemu, itsensä voittaminen, onnistumisen ilo, saavutus, se tunne, kun minä osaan, olen hyvä, onnistuin! Uskalsin! Otin riskin ja voitin!

Kaikki nämä vuodet olet varjellut siementä. 
Nyt on tullut aika muuttua kauniiksi kukaksi. 
-Stephen C. Paul 



Kommentit

Anonyymi sanoi…
AMEN!!!!
Tuikku sanoi…
Sun kirjoitukset ovat tosi hyviä,ajatelmia...laittaa miettimään itekin asioita eri kantilta...Etenkin tuo sun kirjoittama lause:"Meidän ei tarvitse olla sitä mitä muut ovat, mutta meidän kannattaa tehdä silti omasta elämästämme elämisen arvoinen! Ei vähätellen, vaan rohkeasti hamuten sitä omaa palkintoa."
Katja sanoi…
Jep, tämän kun saisin oman puolisonikin oivaltamaan, niin hyvä olisi.