Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2012.

Talkoopuuhissa

Joulukorttitalkoot käynnissä. Samalla puran pahaa oloani näitä tehdessä. Kivut ovat kovat ja eilinen lääkärissä käynti vain lisäsi sitä turhautumista ja pettymysten sarjaa, vaikka parhaansahan ne lääkäritkin vain tekevät. Sitä vaan alkaa olla niin voimaton näiden tällaisten asioiden edessä. "sinähän kävelit ovesta sisään ihan normaalisti", "Sinä istuit ihan normaalisti". Totta helkutissa mä kävelen ja istun yön yli levänneenä ja aamu jäykkyyden kadottua normaalisti sen hetken, kuin kärsin! Mutta onko se lääkäri katsomassa minua sitten parin tunnin päästä?! EI! Näkeekö hän niitä hetkiä, kun itken ja vapisen sängyssä kivuista? EI! Uskooko hän minun sanaani? Tuskin täysin!  takerrun pienimpiinkin oljenkorsiin joita saan. Eilen sentään lääkäri sanoi ääneen asioita: "Onko leikkauksessa sattunut virhe?", "Tekikö lääkäri virheen?" ,"Sinä olet ongelma".
10 käskyä. atc-kortti.
Joulukorttitalkoistani. Teen nyt tilausten mukaan kortit. Sitä muka…

Riittää kun olet lähelläni

Tuon runon sanat sanoisin rakkaalleni. Ja sanonkin ne joka päivä omin sanoin. Minusta se ei ole itsestäänselvyys, että kumppani on vierellä aina ja ikuisesti. Ei sekään, että hän tietäisi, mitä tunnen tai ajattelen. Haluan osoittaa hänelle hänen arvonsa ja sen, kuinka rakas onkaan. Samoin ystäville ja läheisilleni. Niin paljon olen nähnyt ikävää, surua ja pahaa oloa ympärillänikin. toiset eroavat, toiset riitelevät, toisilla on yksinäisyyttä tai muuten vaan paha olla. Surullista.  Ja toiset ajattelevat, että "Kyllä se tietää, vaikken sano tai tee mitään. Olenhan tässä, vierellä". Niinpä niin... Minä haluan kertoa sen sanoin ja teoin.
Nyt en jaksa kirjoittaa pitempää tarinaa. Kävin lääkärissä ja voimat ovat vähissä. Koskee, itkettää ja väsyttää. Huomenna haen todistuksen, koska tänään ei sitä saanut kirjoitettua. Paras oli, kun kirkkain silmin katsoi minua ja tuumasi, että minulla on iskias!  Tuolla lääkärireissulla kerroin asiani, kaikkeen en saanut edes vastauksia vaan pyy…

Kortteilua

Lauran korttihaasteeseen rusettiaiheinen Joulukortti:


Kortista löytyy niin itse värjättyä kakkupaperia kuin kolme kappaletta rusettejakin. 3D-kuvaa tehostin rusetein.
Lisäksi muutamia muita askarruksia... Nämä eivät kuulu samaan haasteeseen.

Isälle kortti, jossa lapset ihastelevat kaupan ikkunan edessä.

Atc-kortteihin hieman koululaisten tunnelmaa

Ja lisää samaa sarjaa.

Talvi on uuden alku

Ensilumi satoi sitten tännekin viime yön aikana. Maa on valkoinen ja päivä kirkkaampi kuin eilinen.  Niin moni sanoo vihaavansa talvea, kylmää ja paukkuvia pakkasia. Pimeys ja lumi saavat äreäksi, kahlaaminen lumessa, auton lasien rappaaminen aamulla, nipistelevät poskipäät punaisina ja kylminä... Onhan ne kaikki ihan oikeita syitä vihata talvea. Ja jokainen saa vihata niin paljon kuin haluaa. 
Minulle talvi on yksi etuoikeus, josta saamme nauttia. Kuinka monessa maassa maailmassa onkaan neljä oikeasti erilaista vuodenaikaa? Joo, kyllä se siitä lämpömittarista huomaa, mutta entä kun katsoo ulos ikkunasta? Kuinka moni ihminen maailmalla saa nauttia lumen valkoisesta hohteesta? Taian omaisesta kimaltavasta hangesta? Siitä tunteesta, kun menee ulos ja katsot kaveria, jonka kasvot ovat huuran peitteessä. :D
toiset rakentavat hiihtolatuja ja luistinratoja keinotekoisesti. Me voimme tehdä ne luontoon ja ihan luonnollisesti. Ja kuka tykkää, voi lasketella, voi hiihtää, laskea pulkalla... Ta…

Superhypermega postaus käsitöiden arkistosta

Jostain kumman syystä oikeilla hakusanoilla googlettamalla saan esille edelleen verstaan kuvia, vaikka koko blogi on poistettu. Eli ei se sieltä bittiavaruudesta katoa minnekkään, vaikka Vuodatukselta kuvat katosivatkin. vinkiksi siis teille, jotka edelleen olette Vuodatuksen listoilla, googlettakaa ne kadonneet kuvanne takaisin!

tästä syystä minä nappasin talteen joitakin tekeleitäni ja postaan ne nyt yhteen ja ainoaan postaukseen. Osa on uuttakin, mutta samaan listaan menevät nekin.


Uutta tämä: Liimapullolle oma lahjakortti. :)Tuli testattua tuota pullokortin tekoa.
Suklaakorttikuori, tai mikä jottei jollekin muullekin sopiva. Uutta tuotantoa.
Minulla kuoreen sujahti erään toisen tekemä tuote. 
Ja lisää oli tarvetta näille kuorikorteille...
Äitejä kun on useampia...
Ja ihana vanhan ajan kuva kultaisin koristein.
Joku saa basilika-öljyä ensi jouluna...

Ja tietenkin öljylle pitää olla asianmukaiset etiketit.
Kuva on hieman epäselvä, mutta kyllä ne lehdet ihan vihreitä ovat. ;D
Ja sop…

Annatko äänesi kuulua?

Vaalipäivän kunniaksi hieman villiinnyin itsekin. Ensin valtaisan hermostoperäisen sätkimis-yön jälkeen laittauduin kauniiksi. Sitten lenkille muruseni kanssa antamaan omat äänemme ehdokkaillemme. Seuraavana ohjelmassa oli suihku ja sitten pallo-kortin viimeistely. Ja kuinka innostuinkaan lukijoilleni laittamaan kilpailunkin tuonne arvonnat-sivulle. Mitähän vielä keksin, kun päivä on vielä näin nuori?!

Haluaisin sanoa senkin, että jos joku teistä haluaa joulukortteja tilata minulta, niin varaathan aikaa riittävästi, sillä teen tilaukset tilausjärjestyksessä ja jos niitä on monta yhtä aikaa, niin millään en kerkeä tehdä kaikille sitä kymmentä korttia samana päivänä. Ja jo valmiit kortit olen saanut eteenpäin. Teen lisää sitä mukaa kun aikaa on tilauksilta.
Viikonlopun kunniaksi teimme ihanan mansikka-kermakakun tai tortun. Oli muuten hyvää mateen kanssa! Ihanaa! Ihan helppo ja nopea ja edullinen ohje:
kaupan valmis torttupohja. Sen kostutin mansikkamehulla. Päälle omatekoista mansikkah…

Palloja! Kaikkialla on palloja!

Kuinka monta ympyrää ja palloa saa mahtumaan yhteen korttiin?
Jaa-a... aika monta! Korttipohjan päällä on punaista yksiväristä paperia, sitten pallopaperia, jonka päällä peltipurkin myyntipakkauksen pyöreä paperi kehystettynä jouluisella kuviopaperilla, minkä otin talteen 3D-arkin reunoilta ja siinäkin on pyöreitä marjoja. Sitten kuusen palloja 3D-kuvana ja korttia kiertämään kuusenkoriste-ääriviivatarraa, jossa myös palloja. Lopuksi teksti: Monta täyttä kauhallista, joulumieltä rauhallista!

P.s. kävitkös katsomassa arvonnat-sivulla lukijoilleni tarkoitetun huikean lahjakortin arvonnan?!

Kello käy...?

Kello käy... Eipäs käykkään enää! Hajosi mokoma, mutta kierrätys kun on se minun juttuni ja etenkin korujen ja korttien teossa, niin tietenkin se kello piti laittaa talteen! Ja nyt se sitten sai uuden elämän.
Liimaus kuvassa vielä kesken. Mutta kuten tarkkasilmäisenä näette, kellosta tuli rintaneula.

Eipä ihan jokaisella rintarossina olekkaan ihana vintagetyyppinen kellotaulu!

Askartelukirjojen ihanuutta

Kaikkihan lähti siitä, kun pääsin selailemaan kaupassa tätä Maijun korttitekniikat-kirjaa. Aiemmin olin hankkinut ja saanut kirjastosta käsiini erilaisia muita alan kirjoja ja ajattelin, että on ne vaan niin ihania. Mutta tämä Maijun korttitekniikat-kirja muutti käsitykseni ihanasta ja korttiaskartelijan pakollisesta teoksesta.
Kun olin tosiaankin nähnyt ja pikaisesti selannut kirjan, painelin kirjastoon lainaamaan tuota itselleni lähempää tutustelua varten. Pyh. Varauksia oli ja olin jonossa viides! Tarkoittaako se 5 kuukautta?! APUA!
Voitte kuvitella, että tuollainen jonotus jos on, niin kirja todellakin on suosittu. 
aikaa kului, mutta sitten oli minun vuoroni. Ja voi sitä ihanuutta, mitä kaikkea Maiju olikaan kirjan sivuille saanut! Ne kortit ja kaikki ne ideat! Ja mikä parasta, kaikkiin kortteihin ohjeet olivat kirjassa ja todella selkein kuvallisin ja sanallisin ohjein kerrottuna! Tällaisen ohjeen pitää olla!
Tuo kirja yksinkertaisesti oli NIIN ihana, etten olisi raaskinut sitä…

Talouspaperista kortiksi

Sing, my little birds!
kortissa käytin talouspaperia kuvan yläosaan lumiaineen kanssa tehosteena ja lumena. sipaisu lumiainetta vielä muuallekin.  Kuvassa ei ehkä näy, mutta lumeen sivelin vaaleaa sinistä kimalleliimaakin hohtamaan.
Atc-kortti tämäkin.

Heart card

Hääparille tarkoitettu, romanttinen ja helmiäistä kuultava kortti.
Silloin, kun SE OIKEA on löytynyt... Silloin, kun haluat huutaa sen koko maailmalle... Silloin, kun kaksi sydäntä on yksi suuri, ikuisesti kestävä Rakkaus. Sinulle ja hänelle!Tulkoon joulu

It´s all about vintage!

Tässä viehättävässä vintage-aiheisessa atc-kortissa pohjapahvia on hyväksikäytetty kuultamaan punaista joulun sanomaa.  Tausta on tehty itse valkoisesta paperista ensin leikkaamalla boordileikkurilla 2 sivua, sitten Distress ink-leimatyynyillä 2 eri sävyä ja vielä oranssilla pikkuleimasintyynyllä sipaus. sitten hopean väristä kakkupaperia palanen, mikä sattui olemaan tallessa. Reunat ressasin pohjasta. Päälle tein tagin valmiista kuvasta, kirjoitin pikkuviestin ja ressasin reunat. Tagin kiinnitin ylälaidasta teemaan sopivan värisellä haaraniitillä ja alaosasta kahdella 3D-tarrapalalla. Lopuksi liimasin oikeaan ylänurkkaan 3 helmen puolikasta.


Tein myös tulitikkuaskiaskartelua tänään. Tämä ei liity aiheeseen, mutta jouluinen tämäkin.
Mikäpä muukaan askin kuvaksi kävisi, kuin liekehtivä lyhty ja joulun tullessa myös joulukoristelu.

Tässä työssäni tein pahvista ja kirjoituskuvioidusta paperista kummastakin 2 saman muotoista ja kokoista kuvioitua palasta.
Liimasin …