Siirry pääsisältöön

KUVATILAN MUUTTAMINEN PIENEMMÄKSI!

Olen huomannut, että moni tuskailee samaan aikaan yllättäen tullutta ilmoitusta Bloggersilta, että kuvatila on täynnä. Itselläni se on vielä edessäpäin oleva ongelma, mutta ajattelinpa tässä kuitenkin tutkailla asiaa ja miettiä, kuinka tuossa tilanteessa pitäisi toimia.
Kaiken takanahan on kuvien suuri koko tai tuplakuvat.

Se, onko tämä sitten se kaikkein helpoin ja oikein tapa, niin on asia erikseen. Tällaisen minä löysin ja keksin ihan itse.


Eli kymmenen käskyä kuvien käsittelyyn:

1. Mene sille sivulle, missä kirjoitat uutta tekstiä. Siis se tyhjä tekstipohja.

2. klikkaa pikkukuvaa, mistä lisäisit uuden kuvan.

3. siinä, missä lukisi se "lataa kuvia tietokoneestasi"-sivu, niin sen vasemmassa reunassa on allekkain tekstiä. Valitse Tästä blogista"

4. Sinulle avautuu kuviasi blogistasi siihen ikkunaan. yläpuolella lukee "Voit tarkastella näitä kuvia ja jakaa nämä kuvat myös Picasa-verkkoalbumeissa, joka on Googlen maksuton valokuvapalvelu." klikkaa sitä linkkiä.

5. Avautuu erilaisia kansioita. Valitse vaikka yksi kerrallaan ne kansiot ja käy ne läpi.

6. Kun avaat valokuvakansion, saat automaattisesti työpöydän. Valitse nyt sieltä JÄRJESTÄ.

7. klikkailet kuvia, mitkä haluat poistaa. käytin itse ctrl ja alt nappia yhtä aikaa, jolloin saan kerrallavalittua useamman kuvan poistettavaksi. Siis ctrl ja Alt pohjaan ja hiirellä klik kuvia, jotka haluat poistaa. Jää sininen reunus.

8. POISTA-nappi

9. tallenna-nappi.

Jatkossa jos samaa kuvaa tarviit käyttää, niin ota vain valmiista kansiosta kuva, älä lataa samaa kuvaa useasti. Jos olet niin tehnyt siis aiemmin, kuten minä fiksusti. 

10. Itse lisäsin picasa-albumini bloggeriin atc-sivuksi. Kommenttiosiota en löytänyt, mutta helpompi vissii selailla korttejani? Sen saat lisättyä kun otat koodin talteen tuolta samasta paikasta kuvien tallennuksen jälkeen... Oikealla pikkuriikkinen B-nappi ja siitä sit jotenki tuli se koodi jonka lisäsin vaan sivulleni html-muodossa.

Tuolla tavalla siis poistin kaikki tuplakuvat.

Kuvakoko blogitekstiin lisättäessä tulisi olla pienempi, kuin normaalisti kamera ilmoittaa kuvan kooksi. Kun siirrät kuvia koneelle kamerasta, mieti, mitkä kuvat otat blogiin ja mitkä valokuviksi muuten. Pienennä siirtovaiheessa kuvien kokoa. Myös kuvakansiossasi olevat kuvat voit pienentää. Muistathan, ettei valokuvasta tule hyvä, jos kuva on pienennetty, joten tässä on se tärkeää, ettet kaikkia kuvia pienennä! Vain bloggeriin tulevat!

Itse olen tehnyt niin, että muokkaan Paint-ohjelmalla kuvani, jotka siirrän blogiin. 

Tämä käy siten, että

1. Avaa paint-ohjelma. (Yleensä se tulee Käynnistä-napin KAIKKI OHJELMAT-valikkoon jo alkuohjelmien mukana)

2. Liitä jostakin-kohdalla mene KUVAT-kansioon(jos kuvasi ovat siellä) ja valitse haluamasi valokuva. 

3. MUUTA KOKOA. Pienennä kuva sen kokoiseksi, että saa selvää. Jotain 500 pikseliä. Yleensähän se kuva lävähtää tässä vaiheessa ruudulle niin julmetun suurena, ettei näy kuin pieni nurkka kuvasta. Tämä onnistuu siten, että Laitat raksit kohtiin "Kuvapisteet" JA ehdottomasti myös SÄILYTÄ KUVASUHDE. Sitten numeroiksi vaikkapa pysty-kohtaan 500 ja saat automaattisesti vaaka-luvun. Jos haluamasi kuva näyttää liian pieneltä voit toki palauttaa kuvakoon takaisin PERUUTA-painikkeella, mikä tässä ohjelmassa näkyy työkaluissa sinisenä nuolena. Kokeile vaikka 700-lukua sitten. 

4. Tallenna kuva nimellä. Nimeksi kannattaa laittaa sellainen, mistä tunnistat kuvan pienennetyksi. Vaikkapa Talitintti Pieni. Tai erotatko sen talitintin siitä alkuperäisestä muuten?
Nyt sinulla on kuvatiedostoissasi sekä se alkuperäinen kuva että tämä pienennetty kuva. Näin ollen voit teetättää valokuvan siitä suuremmasta kuvasta ja käyttää tätä pienennettyä kuvaa blogissa!


P.s. Muistathan, että kun tallennat pienennetyt kuvat blogiisi, poistat ne isot tuolta picasasta tai missä ne ovatkaan...

Tässä vielä lisätietoja linkin kautta: "Ohje".

Toivottavasti tästä oli apua teille, joilla ongelma on ajankohtainen tai tulossa. Ja toivottavasti muistan tämän kaivella esille itsekin, kun aika on otollinen. ;)

Viltsukka


Kommentit

tarja.o sanoi…
hyvät neuvot mutta minä en ainakaan muista mitään sen jälkeen kun siirryn omalle sivulle:)) mutta kiitos etukäteen palaan varmaan joskus asiaan:))
ViliMarika sanoi…
Tarja O. Avaa tämä sivu toiseen sivuun JA samaan aikaan toiselle sivulle blogisi. Näin voit selailla ohje kerrallaan, mitä pitää tehdä. Tai tulosta tämä sivu paperille.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…