Siirry pääsisältöön

Ihan eka kätkömme kuvasarjana

Ihan eka geokätköreissumme oli näissä, meille tutuissa maisemissa. Samoja maisemia käymme lenkkeilemässä useinkin. Tosin välillä oli taukoa, koska leikkaus vei voimani heikommiksi ja tuota lenkkiä en jaksanut kulkea. Nyt taas parempina hetkinä jaksan. Siispä lenkkitossut jalkaan ja menoksi. Talvella hankalempaa kun eihän noita sivuteitä ja polkuja kukaan auraa, mutta lumien aikaan me tuo eka kätkömmekin löydettiin. 
Se oli sitä aikaa, kun leikkauksesta oli kulunut muutama kuukausi. Menimme autolla sillä kertaa lähelle ja laskeuduimme pikkuruisen mäen alas, Murunen taluttamassa minua ja kyynärsauvat mukanani. Minä odotin ja katselin sillalla ja Murunen seikkaili hakemassa kätköpurkkia. toi sen sitten kohta minullekin nähtäväksi.

Se oli kyllä hieno tunne! Tällaistako se geokätköily onkin! Jee! Me löydettiin! tämähän on hauskaa!
Ja sitä se nimenomaan on. Hauskaa ja oma jännityksensä siinä aina on, että löytääkö vai ei. 
Gps voi heittää ja pyörittää rajustikin, joten löytyykö 0-pistettä? 
Purkki voi olla camottu(naamioitu) niin hyvin, ettei sitä vaan löydä. 
Purkki on saatettu jästiä (varastaa) ja siksi se ei löydy.
Tai se vaan on niin hyvin piilossa, ettei tajua katsoa juuri oikeaan paikkaan. Arg, mkä tunne, kun on puusilmä!

Mutta hauskaa se on silti. Jos ei purkki löydy, niin löytyy ainakin uusia kauniita maisemia, näköalatorneja, laavuja, makkaranpaistopaikkoja, lampia, ... Ja joka ikinen kerta on lähdetty ULOS! On syy lähteä ja mielekkyys olla aina erilaisessa paikassa. Ei ala sama reitti kyllästyttää.
Tokihan toisinaan kätkö löytyy nopeasti ja päivässä voi saada useita, jopa kymmeniä uusia jippii-elämyksiä, mutta toisinaan se on sitä nollaa. Maisemat voivat olla joko rakennuksen piha tai tosiaan joku näköalatorni tai lintutorni. Luonnonsuojelualue tai lenkkipolku. Matkaa purkille voi olla autolta pari metriä tai muutama kilometri. Jokaisella on siis itsellään valittava sekin, mihin kykenee, mihin kerkeää tänään ja kannattaako tuota kätköä edes lähteä näillä resursseilla etsimään. Joihinkin tarvitaan apuvälineit, kuten vaikkapa kalliokiipeilyvehkeet tai pylväskengät. Sellaisiin me ei olla ruvettu. apuvälineinä meillä on ollut vain keppejä, pihdit, kaverin pikkulapsi ja nosta minut. :D
toki AINA vaaditaan myös se gps-laite. 

Tuo ihana auringonsilta oli myös ekan kätkömme varrella.
Geokätköily on hauskaa ja koukuttavaa. Olemme saaneet kipinän moniin muihinkin iskettyä. Ja olemmehan me käyneet porukallakin kätköilemässä. Niin ja oma purkkikin on piilossa. ;)
Nyt suunnitteilla on yli 20 purkin kätkösarja, mutta se onnistuu vasta sitten, kun kaikki purkit on kasassa, kaikki paikat tarkasti tutkittu ja suunniteltu ja toteutettu. Toistaiseksi ainakin yhdessä paikassa suunnittelukaan ei onnistu vielä remontin takia. Joten odotellaan... Tehdään valmisteluja ihan rauhassa. Pikkuiset peltirasiat tiiviillä kannella (karkkirasian tai filmipurkin kokoa, myös filmipurkit)ovat edelleen tervetulleita! ;)

Kuinka luonnossa onkin niin kaunista ja rentouttavaa olla?!Onhan sitä rymytty vaikka ja missä. Kallioilla ja metsissä, siltojen alla ja päällä. Pusikot kierretty, tornit kiipeilty... Ihan hassuja juttuja! 
Mutta ainapa tuota on pitänyt myös sekin miettiä, minne menen ja minne en. Murunen teki minulle oman vaellussauvankin, niin helpottuu epätasaisella kulkeminen. Kiivetessäkin se on suurena apuna. Ja synttäri-kätköreissulla ystiksetkin väsäilivät mulle apuja. :D
sitten on niitä reissuja, joissa kuljen vain polkua pitkin ja Murunen kiertelee kallion vaikeimmat kohdat.   Huilitauot toki on oltava ja eväätkin toisinaan mukana. :D Meillä ei ole kiirettä! Etenemme omaa tahtia ja nautimme luonnosta. Omaa terveyttä ei saa pilata!

Yleensä alikulkusiltojen alla on kuivaa, mutta eka kätköllämme virtasi puro!

Ja puro muuttui lopulta koskeksi. 

Miksi luontoa pitää roskata? 
tuonnekin on heitetty tölkkejä, pulloja, karkkipussi, jopa polkupyörä siellä oli kerran! Ja roskiksia on ihan joka puolella! 
Geokätköilijöiden tapoihin kuuluu samalla noukkia roskiakin roskikseen, jos vaan mahdollista. Luontoa kunnioittaen, mitään rikkomatta ja tuhoamatta.

Ja polliisille terkkuja. Kätköjä me vaan etitään ja piilotellaan. ;D

Viltsu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…