Uutuuksia uunista ja verstaalta

joulu lähestyy, joten joulukorttien tekokin on aloitettava.
Kaksiosainen kortti joulukelloilla, joissa kimallettakin ja 3D-kuvana.

Ja tekstittömänä vintagea korttiin. Juhlaan tai isälle, kaverille tai työpaikalle..



                                               Ja samainen kortti hieman kauempaa.


Ja samainen kortti hieman kauempaa.



Atc-korttejakin tekasin muutaman, kun kansio huuteli tilavuuttaan.


Tuon atc:n koukeroiset, perhonen ja lintu on tehty leimasimella


Sitten hieman kierrätystä: Taustapahvi pakkauspahvia. sitten leimasimella hieman koukeroa pohjalle. Päälle kangaspalanen jostakin vaatteesta/huivista/tms ja siihen päälle rakentelin kuvan lahjapaperin palasista. Lopuksi päälle joulukuusen nauhasta tähtisumua.


Lisää kierrätettyä atc:n muodossa:
Korttipohja pakkauksesta, kuva lahjapaperista. Päällä olevat vaijerit ja timanttiset ovat vaijerikaulakorusta.

Rahka-marjapiirakoita on syöty jo muutamaan otteeseen ja nyt oli vuorossa jo tovin aikaa himottu omenapiirakka!


Laitoin omenapiirakkaa lautaselle. Sitten Laktoositonta vaniljajäätelöä ja uunissa karamellisoitua ananasta.

Ohje omenapiirakkaan löytyy tästä:


OMENAPIIRAKKA

Raaka-aineet:

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

Ohjeet:

1. Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä
taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa
tässä vaiheessa. Ota sivuun
kahvikupillinen taikinaa; se
ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito,
leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita
puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina
on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.
pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään
ole litkua.

5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen
piirakkavuokaan ja ripottele päälle
omenapalat. 
(Kaikki omenalajikkeet käyvät)
Jos omena on hapanta, pinnalle
kannattaa laittaa vähän runsaammin
sokeria. 

6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria
sekä sivuun alussa jätetty taikina.
7. Paista 200 asteessa n. 30 min.

8. Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen
jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -
jäätelön kanssa.

Voit kokeilla tätä piirakkaohjetta myös muiden hedelmien kera. 
Taivaallisen hyvää, vaikka itse sanonkin! Suosittelen esimerkiksi Päärynäpiirakkaa, persikkapiirakkaa tai ananaspiirakkaa!



Kommentit

  1. kiitos ohjeesta! Täytyy ehdottomasti kokeilla.Hienoja ideoita taas sinulle! ps. kokosin juuri paketin sinulle, toivottavasti saan vielä postiin tämän viikon aikana.

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä. :) Suosittelen! Tykkään kovasti tästä.
    Ihanaa! Jään odottelemaan! Minun postini tulee sitten kun saan rahaa kasaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Koskettaako aihe sinua?
Onko sinulle tuttua tai heräsikö mielenkiinto?
Kiitos, kun kommentoit!
Sinä olet syy siihen, että Inspiration on olemassa.
Jatkossakin..

Ystävyydellä Viltsumari