Siirry pääsisältöön

Talvi on uuden alku


Ensilumi satoi sitten tännekin viime yön aikana. Maa on valkoinen ja päivä kirkkaampi kuin eilinen. 
Niin moni sanoo vihaavansa talvea, kylmää ja paukkuvia pakkasia. Pimeys ja lumi saavat äreäksi, kahlaaminen lumessa, auton lasien rappaaminen aamulla, nipistelevät poskipäät punaisina ja kylminä...
Onhan ne kaikki ihan oikeita syitä vihata talvea.
Ja jokainen saa vihata niin paljon kuin haluaa. 

Minulle talvi on yksi etuoikeus, josta saamme nauttia. Kuinka monessa maassa maailmassa onkaan neljä oikeasti erilaista vuodenaikaa? Joo, kyllä se siitä lämpömittarista huomaa, mutta entä kun katsoo ulos ikkunasta? Kuinka moni ihminen maailmalla saa nauttia lumen valkoisesta hohteesta? Taian omaisesta kimaltavasta hangesta? Siitä tunteesta, kun menee ulos ja katsot kaveria, jonka kasvot ovat huuran peitteessä. :D

toiset rakentavat hiihtolatuja ja luistinratoja keinotekoisesti. Me voimme tehdä ne luontoon ja ihan luonnollisesti. Ja kuka tykkää, voi lasketella, voi hiihtää, laskea pulkalla... Tai mennä vaikka lappiin rekiajelulle!

Olethan huomannut ulkomaalaisissakin saduissa lumiukkoja? Ovatko ne kaikki niin aidoissa maisemissa siellä? Vai kenties ne satujen lumiukot kaipaavat lähemmäs pohjoisnapaa, kuin etelää? Tänne? Suomeen? täällähän ne lumiukot ovat talvella ihan luonnollisessa ympäristössä porkkananenineen ja hiilisilmineen! 

minulla on nyt vihdoinkin ne uudet talvikengät, joista postasin muutama päivä sitten. Odotan innolla päästä kokeilemaan niitä paukkupakkasilla! Ja on toppavaatteet ja pipot ja lapaset, rukkaset ja kaulahuivit... Kalsareista puhumattakaan! Talvella täytyy pukeutua hyvin ja lämpimästi! Silloin ei palele. Ja ihanat isot villapaidat ovat juuri nyt talven tultua se IN.

Joulu tulee omaa vauhtiaan. Ensimmäiset ulkovalosarjat ovat jo naapuripihoissa valaisemassa iltaa. Ikkunoista näkee pian tähtivaloja ja kunhan se joulu tulee, niin joulukuusetkin koristavat niin ikkunoita kuin pihoja.

Lahjojen paljous ei minua stressaa. Ei aikuisille, ei turhaa kamaa. Itse tehty kortti riittää monelle. Samoin muu stressi, hus pois meiltä! Siivous aikaisemmin jo, ruuat ajallaan ja leipomuksiakin pitkin pyhiä. Ei sitä kaikkea jaksa kerralla syödä!

Joku sanoi, ettei jouluna koristeita laita, koska parin päivän takia ei viitsi sitä vaivaa nähdä. Meillä se joulukoristeiden kauneus on lähemmäksi kuukauden kotia koristamassa. Ei yhtään aikaisemmin tai myöhemmin laiteta. Kuukaudessakin on 30 päivää...

Nyt pimeinä iltoina meillä palavat kynttilät ja öljylamput. Pumpkin-lamppu on aivan ihana! Ja säästyyhän siinä sähköäkin, kun valot ovat poissa päältä.

No, tämä on minun näkemykseni talvesta ja joulusta. Sinä saat vihata kumpaakin niin paljon kuin haluat.  Ihan vapaasti. ;)

en minäkään tykkää siitä, että kivut lisääntyvät kylmällä kelillä ja siitäkään, että pitää pukea enemmän päälle. Olen kuin lumiukko itsekin kaikissa varusteissani, jollen ole hommannut tarpeeksi ohuita ja silti toimivia talvivarusteita. Tekninen alusasu esimerkiksi on yksi niitä ihmeitä. ;) Samoin villapohjasukka. ;)

En pidä siitä, että liukkaalla kaadutaan ja taitetaan jalkaa ja kättä poikki. En pidä paleltuneista poskipäistä tai äkkilähdöistä kun auto on jäässä. En pidä siitä, että todellakaan auto ei käynnisty, JOS akku on sipannut jäähän. Enkä siitä, että aattona kummankin suku haluaisi luokseen ja pahoitamme joka tapauksessa joltakin mielen. 

On asioita joista ei tykkää ja asioita, joista tykkään. Ja talvi tulee aina, samoin joulu. Meillä on aina vuosi aikaa ajatella sitä ja valmistautua. Ihan kuin kesäänkin, juhannukseen, synttäreihin. On ihan meistä itsestämme kiinni, kuinka asennoidumme asioihin. Jos päätämme vihata tätä aikaa vuodesta, niin sitten se menee niin. Ollaan sisällä ja mökötetään. Mutta jos päätämme ottaa ilon irti tästäkin pakollisesta vuodenajasta, niin sitten se on niin. Valinta on ihan henkilökohtainen.

Minulle talvi ei ole kaiken loppu ja kuolema, vaan talvesta alkaa uusi elämä! Keväällähän odotamme kesää.. Eikö? Ja syksy on ihanaa värien loistoa. Talvi, se on alku uudelle vuodelle ja talvella alan odottaa kevättä! Talvella kerään voimia, jotta jaksan kesän riekkua. Talvella lataan akkuja, nautin harmoniasta ja tulen voimasta. Talvella soitan rauhallista musiikkia kynttilän valossa ja olen vaan ihan hiljaa. Hys hys... Kuunnellaan hiljaisuutta!
Ja sisimmässäni, siellä sydämeni sopukassa, siellä tiedän! Kohta on kevät!


Valkoista ja rauhallista tätä päivää, uuden viikon alkua ja uusille kansanedustajillemme paljon onnea! Muutoksia ainakin tuli eduskuntaan, joten ehkä tulossa muutoksia muutenkin...?

Viltsu


Kommentit

Tuula sanoi…
Minä en tykkää kylmästä, palelen jo näillä keleillä, mutta lumi :) valaisee maan ihanasti!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…