Siirry pääsisältöön

Riittää kun olet lähelläni


Tuon runon sanat sanoisin rakkaalleni. Ja sanonkin ne joka päivä omin sanoin.
Minusta se ei ole itsestäänselvyys, että kumppani on vierellä aina ja ikuisesti. Ei sekään, että hän tietäisi, mitä tunnen tai ajattelen. Haluan osoittaa hänelle hänen arvonsa ja sen, kuinka rakas onkaan. Samoin ystäville ja läheisilleni. Niin paljon olen nähnyt ikävää, surua ja pahaa oloa ympärillänikin. toiset eroavat, toiset riitelevät, toisilla on yksinäisyyttä tai muuten vaan paha olla.
Surullista. 
Ja toiset ajattelevat, että "Kyllä se tietää, vaikken sano tai tee mitään. Olenhan tässä, vierellä".
Niinpä niin... Minä haluan kertoa sen sanoin ja teoin.

Nyt en jaksa kirjoittaa pitempää tarinaa. Kävin lääkärissä ja voimat ovat vähissä. Koskee, itkettää ja väsyttää. Huomenna haen todistuksen, koska tänään ei sitä saanut kirjoitettua. Paras oli, kun kirkkain silmin katsoi minua ja tuumasi, että minulla on iskias! 
Tuolla lääkärireissulla kerroin asiani, kaikkeen en saanut edes vastauksia vaan pyysi varaamaan uuden ajan. Kieliongelmien yms takia kun hän oli jo nyt myöhässä. Ja se väittely... Välillä sanoin topakastikin, välillä olin purskahtaa kovempaankin itkuun. Lopulta hän konsultoi kollegaansa ja soitti kotiin vielä. Sairasloma jatkuu vuoden loppuun ja lähete fysiatrian puolelle kuntoutussuunnitelman tekoon. Kuntoutus? Mitähän se on koska toisaalla kuntoutus lopetettiin sen turhuuden takia? Ja mitähän tässä sitten tapahtuu loppupelissä? 2 kuukautta on kuulemma pitkä sairasloma... Minulle, joka olen ollut jo viidettä vuotta sairaslomalla! No, joka tapauksessa eläkettä ei tule eikä mitään muutakaan päätöstä vieläkää. Hänen mielestään hänen papereillaan saan Kelalta sairaspäivärahan. Eipä tuo uskonut kun selitin, että Kela kumoaa ne ja sanoo, olen terve. No, tehdään niinkuin hän haluaa ja katsotaan sitten joulukuussa taas uusi aika.

Rakastakaa lähimmäistänne ja osoittakaa se!

Viltsu

Kommentit

Pia sanoi…
Ihanast kirjotit miehelles, kurjaa tollanen, ja tuttuja juttuja, noi lääkäri jutut, haleja onnea palkinnost, ps muistan sanoo omalle miehelle joka päivä rakastavani sit, ilman sit ei jaksais mtn
ViliMarika sanoi…
Pia, eikun avovaimolleni. ;) Miestä en ole nähnyt sitten sen jälkeen, kun pojan isästä erosin vuonna nakkisota.
Kiitos kaikesta kannustuksestasi ja kauniista sanoistasi.
Ja olet siinä mielessä onnekas ja ajatteleva, että ensinnäkin osaat/voit/saat rakastaa ja sitten vielä osoitatkin sen miehellesi! Pidä kii tosta käytännöstä!
Maca sanoi…
Uskomattomia juttuja kuulee Kelasta ja eläkkeistä.Muutaman kerran jouduin itkemään kelassa heidän puheitaan. Minä olin vuoden sairaslomalla, sain heti eläkkeen. Minulle oli kerennyt tulla työuupumuksen ja masennuksen lisäksi sydänvika. Tosin olin paljon vanhempi kuin sinä.
Voimia sinulle edelleen ja hyvä, kun sinulla on läheinen rinnallasi.
Vilimarika sanoi…
Maca: Se ero meissä tosiaan on, että sinä olit vanhempi, sinulla oli näkyvä vika ja aika oli se, jolloin eläkkeen sai helpommin. Nythän vedotaan mitä ihmeellisimpiin syihin, koska työntekijöistä on pulaa ja eläkkeelle on jäänyt ihan liikaa ihmisiä viranomaisten mielestä. Minun suurin ongelmani on pelkkä kipu. "Pelkkä" tarkoittaa sitä, ettei invalidisoivaa vikaa näe silmin tai saa todisteita millään tutkimuksillakaan. Kipua en näe, eikä sitä voi mitata samoin, kuin jonkin kasvaimen, sydänvian tai jonkin muun rakenteellisen. Minun rakennehan on leikattu ja kasattu. Mutta hermojen kipua ei saada korjattua eikä selkärangassa muutenkaan olevaa kiputilaa. Minulle se ikä tai ongelmallisuus ei ole riittävää. Minä olen se joka on sairas ja kärsin. Tarvitsen apua ja ihmisoikeutta. Ihan turha noiden lääkäreiden on sanoa "Olet ongelma".
Pia sanoi…
Marika,anteeks tää sekoilu, joo pidän siit kii, murmeli kyllä auttaa ja tukee, ei oo tälläst ihmist ollu rinnalla ennen <3
ViliMarika sanoi…
Maca: Olen todella iloinen kuitenkin sinun puolestasi, että sinä sait eläkkeen. Et tarvitse tässä kiristetyssä silmukassa roikkua tänä päivänä.
tosiaan omalla kohdallani selitys: "Ei ole keinoa, miten saataisiin todistettua tarpeeksi tilasi vakavuus" ei vaan riitä minulle! Se laittaa minut pyörimään ympyrää, roikkumaan jossakin todistus-ringissä ja sitä paitsi, on kai nuorellakin oikeus ja mahdollista sairastua, saada hoitoa ja jos ei muuta ole tehtävissä, niin todeta työkyvyttömäksi virallisestikin ihan?! Mä en vaan tajua!
ViliMarika sanoi…
Pia: ei hätiä mitiä. Olemme tottuneet tällaisiin "luuloihin". ;)
Ja olet onnen tyttö, kuin myös minäkin kaikesta huolimatta. :)

KUUKAUDEN SUOSITUIN POSTAUS :

Joulukalenteri luukku 24 : ARVONTA ja sateenkaarikuusi

On Jouluaaton aika. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi! Olkoon Joulusi kiireetön ja häynnä rakkautta. 
Tänään pääset näkemään meidän tämänvuotisen sateenkaarikuusen ja osallistumaan Ruojonjuuren tarjoaman joululahjan arvontaan! Lahja ei kerkeä tälle eikä huomiselle illalle, mutta taatusti nautit siitä vähän myöhemminkin. 

Vaihtelemme kuusenkoristeiden väriä joka joulu. Viime jouluna oli ruskeaa ja kultaa, nyt sateenkaarikuusi vuorossa. Idea lähti rakkaan soulsysterini, Susannan lahjasta, joka vuosi sitten pursuili ihania värikkäitä kuusen koristeita. 

Osa koristeista on entuudestaan omia ja nähneet jo useamman joulun. Ja vaikka värikäs kuusi onkin nyt, mitään gayprideä tämä ei edustaisi. Sen verran hillitty kuitenkin. Osansa varmasti tekee valkoinen luminen väri pohjalla.


Tällä kertaa jätettiin isot pallot kokonaan pois. Nämä pienet pallot ovat kahdesta eri setistä. Toisessa oli erilaisia kultapalloja ja toisessa värikkäitä matta-ja kiiltäväpintaisia palloja. 

Kuusessa on joka kert…