Siirry pääsisältöön

Annatko äänesi kuulua?

Vaalipäivän kunniaksi hieman villiinnyin itsekin. Ensin valtaisan hermostoperäisen sätkimis-yön jälkeen laittauduin kauniiksi. Sitten lenkille muruseni kanssa antamaan omat äänemme ehdokkaillemme. Seuraavana ohjelmassa oli suihku ja sitten pallo-kortin viimeistely. Ja kuinka innostuinkaan lukijoilleni laittamaan kilpailunkin tuonne arvonnat-sivulle. Mitähän vielä keksin, kun päivä on vielä näin nuori?!

Haluaisin sanoa senkin, että jos joku teistä haluaa joulukortteja tilata minulta, niin varaathan aikaa riittävästi, sillä teen tilaukset tilausjärjestyksessä ja jos niitä on monta yhtä aikaa, niin millään en kerkeä tehdä kaikille sitä kymmentä korttia samana päivänä. Ja jo valmiit kortit olen saanut eteenpäin.
Teen lisää sitä mukaa kun aikaa on tilauksilta.

Viikonlopun kunniaksi teimme ihanan mansikka-kermakakun tai tortun. Oli muuten hyvää mateen kanssa! Ihanaa! Ihan helppo ja nopea ja edullinen ohje:

kaupan valmis torttupohja.
Sen kostutin mansikkamehulla.
Päälle omatekoista mansikkahilloa kokonaisilla mansikoilla.
Kuohukermaa 2dl:n purkista vaahdotettuna ja 1tl vanilliinisokerilla ja 1 rkl sokerilla maustettuna.
mansikoita pakastimesta sulatettuna ja valutettuna päälle. 
Hetki tekeytymään jääkaappiin.

Se oli siinä. Ei maksanut montaa euroa ja saatiin kahdestaan pariksi päiväksi ihanaa herkkua.

Nyt olisi tälle joululle hakusessa jokin ihana herkkuohje. Viime vuonna se oli piparipullat, mutta olisiko vinkkejä, mitä tänä vuonna kannattaisi kokeilla?

Entä joulukalenteri tänne blogiin? Haluatteko lukea jouluherkkujen ohjeita? Kuunnella joululauluja? Nähdä askarteluohjeita? Nähdä valmiita askarteluja? Vai jotakin ihan muuta? Kysely on edelleen voimassa tuossa vasemmalla blogin reunassa!

Tulossa blogissani vielä ainakin seuraavaa:

- Kirja-lista niistä, mitkä haluan lukea

-blogien tarkistusta. Mikä blogi on edelleen voimassa, mikä lopettanut ja onko kaikki edes tuolla alalaidassa listattuna? Jos huomaat, ettei blogisi ole listallani, niin vinkkaa minulle! Tarkistan tilanteen ja lisään sen tarvittaessa/jos se on blogi, jota voisin lukea.

-Marraskuun haaste

-Arvontaa: Lokakuun bloginappi-arvonta, Joulukalenteri-arvonta. Tarkistathan joulukalenterisivulta, joko olen saanut pakettisi ja oletko arvonnassa mukana. Laitan muistutuksen asiasta vielä marraskuun alussa kaikille niille, joilta luukku uupuu vielä. (10kpl). Lisäksi arvonta suoritetaan  50 lukijan ylityttyä.Onko toiveita mitä muuta haluatte lukea? Toki ne perusjutut tulevat jatkossakin, eli omat elämäni kolhut, kokemukset, runot ja mietteet. Lisäksi ensi viikolla ratkeaa jatkot taas siitä, mitä teen marraskuusta eteenpäin töiden kanssa. Lääkäri, joka ei ole koskaan tavannut minua ja jonka kanssa on kieliongelmiakin... Hmm.

Kiinnostaako teitä sisustusvinkit, musiikki vai kenties ohjeet jonnekin? askartelukauppojen esittelyt tai blogiesittelyt?

Itse mietin sitäkin, että alanko huudella kovaan ääneen haasteisiin sponsoreita edes joillekin kuukausille vai jatketaanko näin? Osallistujamäärähän sen ratkaisee, sillä 1-2 osallistujaa ei kovin kyllä sponsoreita ilahduta.
Siispä kuinka saataisiin lisää porukkaa haasteisiin? Ehdotuksia? 

ViliMarika

Kommentit

Kotilaiska sanoi…
??? Täytekakku tai yleensäkkin kakku hyvää mateen kanssa? HÄH? Mä teen yleensä mateesta soppaa ja saako sitä jo tähän aikaan vuodesta vai oliko sulla sitä pakkasessa.Mateen mäti vois kyl sopii voileipäkakkuun ja ethän sä edes syö muita kaloja kuin lohta ja turskaa vai miten se meni mut ei siin listas kyl mitään madetta ollu.Muuten kyllä kuulostaa herkulta tuo kakku ja ehkä se käy made aterian jälkkäriks.
Anonyymi sanoi…
Heh jo vain on mainiota tämä suomen murrekirjo. Made-mateen.....Mate-juoma on kyllä hyvää vaikka sit kakukin kanssa ;)
Vilimarika sanoi…
Ai jai... :D
http://somanyinspiration.blogspot.fi/2012/10/kenkaa-kiusaajille.html

tuossa on yhteen vastikää kirjoittamaani postaukseen jossa lämmin Mate höyrysi kupissani. :D

Kyllä Kotilaiska oikeassa olet siinä, etten syö mitenkään innolla mitään madetta, haukea, ahventa... turska ja Lohi ovat ne ainoat. Mutta etä mitäkö nyt sitten menin tekemään? Ihan kermakakkua ja Mate-juomaa. Se on yrttijuomaa, vähän niinkuin teetä, mutta sisältää runsaasti kofeiinia, joten silloin kun tarvitsen kahvin kofeiinimäärän, mutten pysty kahvia juomaan vatsaoireiden takia, niin juon mateeta. Oot kyllä ihana noiden arvuuttelujesi kanssa. :D

Anonyymi: Eikös vaan. ;) On kolme koivua tien toisella puolen ja toisella puolen kuusi... Taikka keksin keksin, kärpänenkin tapettiin tapettiin, saatikka mateeta kupissa ja kattilassa. :D
Riina Itkonen sanoi…
Minäkin mietin ensin, että häh, mansikkakakkua ja madetta ? Sitten muistin, että sehän on teetä :). JA tuli mieleeni tämä sananparsi, jota ViliMarika jo loruilikin. "Mitä kärpänen sanoi toiselle kärpäselle ? Tuu kattoon kattoon kun kaveri tapettiin tapettiin." Sittenhän on vielä se loru, jossa opettaja käskee oppilas Kokkoa, että "kokko, kokootko rokokoon" ja kokko kyselee jotain, että "koko rokokoonko kokoon"
ViliMarika sanoi…
Heh heh... No ainakin saatiin nauraa ihanille väärinkäsityksille ja mielikuville. Ihana mansikkakakku, jonka päällä losottaa made. :D Voipi olla hyvää tai lääkitys hieman heittelee Viltsulla. :D
Mutta tosiaan kupposessa se mate oli ja kakku oli hyvää ihan ilman kalan makua.
Kotilaiska sanoi…
Mateestä en oo kuullukkaa mut mateesta kylläkin :) Kylläkin arvelin että näin saattas olla mutta ensilukemalla ajattelin että huh huh mansikkakakkuu ja madetta että häh. ja sit oli pakko kirjottaa koko väärinkäsitys ulos ku se oli nii herkullinen väärinymmärrettynä ja tämän ikäset ku ei välttämättä oo niiku en minäkää ikinä kuulleet mistään ma nimisestä yrttijuomasta ja toisaalta en voinu kyl millään uskoo että sun ikänen ihminen syö madetta lokakuussa ku se on vähän semmonen kevättalven herkku meikäläisellekkin jol kasvaa ihon alla suomut koko ikänsä paljon kalansyönnin seurauksena.Jonnain päivänä viel saatte nähdä mitä mä näin sieluni silmissä lukiessani että mansikkakakku on hyvää mateen kanssa. Ihan perjantai jutut vaik on vast maanantai.
ViliMarika sanoi…
Pitänee mulla tuo mate esitellä paremmin. :D
Voin vaan kuvitella sen sun makuelämys-mielikuvasi. ;D Puistatus!
Mate ei ole siis Ma teetä vaan mate-juomaa. ;)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…