Siirry pääsisältöön

Trendivaatteita, muotia ja sitten Viltsun vaatteet erikseen

Muoti, trendit, vaatetus...

Niin, itse ainakaan en muodin mukaan pukeudu, mutta en myöskään halua näyttää laitapuolen kulkijalta. siksipä hankin vaatteeni sen mukaan, mikä MINUA miellyttää. En pelkän trendikkyyden tms takia. Minusta mukava vaate on hyvä. Ja kun se on vielä minun näköiseni. En minä mitään tantta-täti-mummo-asujakaan halua, vaikka ne ovatkin kenties mukavia päällä.

Pukeudun siis oman makuni mukaan, mutta en millään menneiden vuosien muodilla kuitenkaan. Yhtäkään sammarihousua en omista tai retrokukkasia. ;)

Minut tuntien elän säästeliäästi. Ei minulla ole varaa ostella joka kuukausi uusia vaatteita ja jos jotain tarvitsen, joudun tinkimään laskuista tai ruuasta. Ei se kivaa ole, mutta esimerkiksi tulevana talvena minun on pakko tinkiä jostain, koska tarvitsen talveksi kengät. ei, en omista ehjiä talvikenkiä! Ei, en voi kulkea talvella vaikkapa lenkkareissa, koska tällä alueella Suomessa ON pakkasia! ON lunta! Ja minä en pysy sisätiloissa, vaan ulkoilen, nautin talvesta ja käyn vaikkapa geokätköillä. :) Siispä kengät on oltava. Ongelmanani on sitten se, ettei edullisesti saa lämpimiä kenkiä. Huoh. En luovuta! Jatkan alennusmyynneissä ravaamista!

Joku voisi sanoa, että makuni on kallis. Onhan se. Haluaisin vaikkapa tässä alhaalla olevat kengät ja paidan:

Hinta 69.90€

Hinta 55€

Niin, haluaisinhan minä, mutta tarkoittaako haluaminen ostamista? Ei tarkoita! 

Tutkitaanpas minun omaa vaatekaappiani ja puetaan mallinukke minun kaapistani löytyvillä vaatteilla päästä varpaisiin ja ulkoiluun sopivaksi! Ja jos nyt alusvaatteet olisivat vaikkapa ihan mallinukella jo päällä, jotta kaikki muut vaan laskettaisiin.

SUKAT 1€ (CM)
MUSTAT KANGASHOUSUT 10€ (Prisma)
MUSTA TOPPI 1€ (Kirppis)
VALKOINEN NEULEPAITA 0€ (Saatu, käytetty)
BALLERINA-KENGÄT 9€ (Anttila)
TAKKI 30€ (Ellos)

tuolla asulla olin esimerkiksi atc-livessä. kokonaishinta siis päällys-ja ulkovaatteille yhteensä 51€. se sisältää siis todellakin takin, kengät, housut, neulepaidan, sukat ja topin! Koko paketti halvemmalla kuin tuo kuvan ihastuttava, mutta minulle aiva liian kallis tunika. Ja en edes ole kerralla noitakaan ostanut. Että sanoisinko, että suosin edullista, pakostakin, ja yritän silti näyttää siistiltä. Muotiin ja ihan kaikkiin ihanuuksiin ei ole varaa.   voit uskoa, että suruissani olen välillä sen takia, että olen sairastunut tahtomattani synnynnäiseen sairauteen, jonka vuoksi olen työkyvytön. Työkyvytön, joka ei ole saanut vielä vakituisia tuloja, kuten vaikkapa pysyvä eläke tai pysyvä sairaspäiväraha, on varaton. Mutta kauaa en voi murehtia, jotten ajoa sinne pohjalle. Siispä hymyilen peilikuvalleni ja sanon, että kelpaa minulle vanha ja käytettykin. Tai tarjoukset. Samat vaatteet vuosien ajan.  

Tyylittömästi tahi tyylillä, 
Nauti siitä mitä sinulla on!

Viltsu


Kommentit

Tuula sanoi…
Minä olen (yllätys) nyt käyttänyt pitkään sekä huutiksesta, että kaverilta lainattuja ja saatuja äitiysvaatteita.
Normivaatteitakin/kenkiä olen ostanut huutonetistä. Riskinsä siinäkin, mutta samalla rahalla saa useamman vaatteen :)
Vilimarika sanoi…
no niinpä! Mitäpä sitä suotta kalliita ostamaan. Äitiysvaatteetkin ovat ihan hirveissä hinnoissa kaupoissa. Ja silti niitä ei tarvitse edes vuotta pitää!
Minullakin on oma tyyli. Oikeastaan kalleinpia väätteita on hyvät kengät ja talvitakki. Minäkin käyn paljon kirppareilla.
ViliMarika sanoi…
Minun yksi suurimmista "sponssaajistani" on eräs sukulaiseni, jolta saan hänen vanhoja vaatteitaan aika kivasti. Uusia, itse ostamiani vaatteita on harvassa. Ei vaan ole varaa. Mielummin maksan laskuja pois tai ostan ruokaa. Niin ja liimakin on tärkeämpi ostos kuin uudet housut. :D
Marja K sanoi…
Itse uskon siihen, ettei rahaa tarvitse käyttää paljon ollakseen tyylikäs! Minähän olen vaatetusmuotoilija eli vaatesuunnittelija, monelle tulee tuosta mieleen että panostaisin varmaan rahallisesti tosi paljon pukeutumiseen ja käyttäisin aina viimeisimpien trendien mukaisia vaatteita. NOT. Suurin osa vaatteistani on kirpputorilta kotoisin, oikeasti varmaan 80% vaatekaapista. Ja en häpeä sitä yhtään, olen ylpeä kun osaan tehdä kierrätyslöytöjä enkä suosi kertakäyttökulttuuria :) Kirppiksiltä löytyy varmasti vaatteita jokaiseen tyyliin ja makuun, usein vaikkapa edellisen kauden (vuoden) vaatteita halvalla. Itse arvostan niitä joille kelpaa kierrätetty :)
ViliMarika sanoi…
Sinun ammattisi on yksi minun nuoruuden haaveista. Se tyssäsi sit siihen, kun muotisuunnittelijat eivät vain piirrä, vaan myös ompelevat vaatteita. Minulle olisi se piirtäminen ja suunnittelu ollut ok.
On taito osata tehdä uutta, kaunista kankaasta, mutta on taito myös osata tehdä uutta vanhasta vaatteesta!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…