Siirry pääsisältöön

Trendivaatteita, muotia ja sitten Viltsun vaatteet erikseen

Muoti, trendit, vaatetus...

Niin, itse ainakaan en muodin mukaan pukeudu, mutta en myöskään halua näyttää laitapuolen kulkijalta. siksipä hankin vaatteeni sen mukaan, mikä MINUA miellyttää. En pelkän trendikkyyden tms takia. Minusta mukava vaate on hyvä. Ja kun se on vielä minun näköiseni. En minä mitään tantta-täti-mummo-asujakaan halua, vaikka ne ovatkin kenties mukavia päällä.

Pukeudun siis oman makuni mukaan, mutta en millään menneiden vuosien muodilla kuitenkaan. Yhtäkään sammarihousua en omista tai retrokukkasia. ;)

Minut tuntien elän säästeliäästi. Ei minulla ole varaa ostella joka kuukausi uusia vaatteita ja jos jotain tarvitsen, joudun tinkimään laskuista tai ruuasta. Ei se kivaa ole, mutta esimerkiksi tulevana talvena minun on pakko tinkiä jostain, koska tarvitsen talveksi kengät. ei, en omista ehjiä talvikenkiä! Ei, en voi kulkea talvella vaikkapa lenkkareissa, koska tällä alueella Suomessa ON pakkasia! ON lunta! Ja minä en pysy sisätiloissa, vaan ulkoilen, nautin talvesta ja käyn vaikkapa geokätköillä. :) Siispä kengät on oltava. Ongelmanani on sitten se, ettei edullisesti saa lämpimiä kenkiä. Huoh. En luovuta! Jatkan alennusmyynneissä ravaamista!

Joku voisi sanoa, että makuni on kallis. Onhan se. Haluaisin vaikkapa tässä alhaalla olevat kengät ja paidan:

Hinta 69.90€

Hinta 55€

Niin, haluaisinhan minä, mutta tarkoittaako haluaminen ostamista? Ei tarkoita! 

Tutkitaanpas minun omaa vaatekaappiani ja puetaan mallinukke minun kaapistani löytyvillä vaatteilla päästä varpaisiin ja ulkoiluun sopivaksi! Ja jos nyt alusvaatteet olisivat vaikkapa ihan mallinukella jo päällä, jotta kaikki muut vaan laskettaisiin.

SUKAT 1€ (CM)
MUSTAT KANGASHOUSUT 10€ (Prisma)
MUSTA TOPPI 1€ (Kirppis)
VALKOINEN NEULEPAITA 0€ (Saatu, käytetty)
BALLERINA-KENGÄT 9€ (Anttila)
TAKKI 30€ (Ellos)

tuolla asulla olin esimerkiksi atc-livessä. kokonaishinta siis päällys-ja ulkovaatteille yhteensä 51€. se sisältää siis todellakin takin, kengät, housut, neulepaidan, sukat ja topin! Koko paketti halvemmalla kuin tuo kuvan ihastuttava, mutta minulle aiva liian kallis tunika. Ja en edes ole kerralla noitakaan ostanut. Että sanoisinko, että suosin edullista, pakostakin, ja yritän silti näyttää siistiltä. Muotiin ja ihan kaikkiin ihanuuksiin ei ole varaa.   voit uskoa, että suruissani olen välillä sen takia, että olen sairastunut tahtomattani synnynnäiseen sairauteen, jonka vuoksi olen työkyvytön. Työkyvytön, joka ei ole saanut vielä vakituisia tuloja, kuten vaikkapa pysyvä eläke tai pysyvä sairaspäiväraha, on varaton. Mutta kauaa en voi murehtia, jotten ajoa sinne pohjalle. Siispä hymyilen peilikuvalleni ja sanon, että kelpaa minulle vanha ja käytettykin. Tai tarjoukset. Samat vaatteet vuosien ajan.  

Tyylittömästi tahi tyylillä, 
Nauti siitä mitä sinulla on!

Viltsu


Kommentit

Tuula sanoi…
Minä olen (yllätys) nyt käyttänyt pitkään sekä huutiksesta, että kaverilta lainattuja ja saatuja äitiysvaatteita.
Normivaatteitakin/kenkiä olen ostanut huutonetistä. Riskinsä siinäkin, mutta samalla rahalla saa useamman vaatteen :)
Vilimarika sanoi…
no niinpä! Mitäpä sitä suotta kalliita ostamaan. Äitiysvaatteetkin ovat ihan hirveissä hinnoissa kaupoissa. Ja silti niitä ei tarvitse edes vuotta pitää!
Minullakin on oma tyyli. Oikeastaan kalleinpia väätteita on hyvät kengät ja talvitakki. Minäkin käyn paljon kirppareilla.
ViliMarika sanoi…
Minun yksi suurimmista "sponssaajistani" on eräs sukulaiseni, jolta saan hänen vanhoja vaatteitaan aika kivasti. Uusia, itse ostamiani vaatteita on harvassa. Ei vaan ole varaa. Mielummin maksan laskuja pois tai ostan ruokaa. Niin ja liimakin on tärkeämpi ostos kuin uudet housut. :D
Marja K sanoi…
Itse uskon siihen, ettei rahaa tarvitse käyttää paljon ollakseen tyylikäs! Minähän olen vaatetusmuotoilija eli vaatesuunnittelija, monelle tulee tuosta mieleen että panostaisin varmaan rahallisesti tosi paljon pukeutumiseen ja käyttäisin aina viimeisimpien trendien mukaisia vaatteita. NOT. Suurin osa vaatteistani on kirpputorilta kotoisin, oikeasti varmaan 80% vaatekaapista. Ja en häpeä sitä yhtään, olen ylpeä kun osaan tehdä kierrätyslöytöjä enkä suosi kertakäyttökulttuuria :) Kirppiksiltä löytyy varmasti vaatteita jokaiseen tyyliin ja makuun, usein vaikkapa edellisen kauden (vuoden) vaatteita halvalla. Itse arvostan niitä joille kelpaa kierrätetty :)
ViliMarika sanoi…
Sinun ammattisi on yksi minun nuoruuden haaveista. Se tyssäsi sit siihen, kun muotisuunnittelijat eivät vain piirrä, vaan myös ompelevat vaatteita. Minulle olisi se piirtäminen ja suunnittelu ollut ok.
On taito osata tehdä uutta, kaunista kankaasta, mutta on taito myös osata tehdä uutta vanhasta vaatteesta!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…