Siirry pääsisältöön

Believe

Painajaisten tullessa uniini taas, aloin nyyhkyttää. Heräsin kuitenkin kesken kaiken Murusen tullessa tuomaan aamulääkkeitäni vuoteeseen. (Niin, tälla tavoin saan aamustani hieman helpomman ja kivuttomamman ja pystyn liikkumaan heti paljon paremmin).

Murunen lähti töihin ja minä hieman sen jälkeen nousin päivän askareisiin. Tänään siivoan juuri niin paljon, kuin vain voin. Huomenna en kerkiä, torstaina en kerkiä ja perjantaina saamme muutamaksi yöksi vieraan. Tai tutun. Anoppi tulee kylään. :)

Huomenna olen kuntelemassa luentoa, torstaina käräjillä, ellei se TAAS siirry eteenpäin. On jo siirretty ainakin kahdesti, ellei kolmestikin jo. Millonkahan tuo koko touhu kuivuu kasaan ja hylätään vetkuttelun takia?
Milloin oikeus tapahtuu? Vai tapahtuuko? Kuka maksaa ja minkä verran?

Joskus mietin sitä, miten elämä voi hetkessä kääntyä ylösalaisin. Kuinka aamulla herätessäsi kaikki on kuin ennenkin ja sitten päivällä mikään ei ole kuin ennenkin. Niin hyvässä kuin pahassakin.
Oma esimerkkini voisi olla se, kuinka joskus ajattelin, ettei tämä elämä tarjoa minulle kuin murheita ja huolia. Olin masentunut ja maassa, mutta silti jaksoin jotenkuten toivoen parempaa. Ajattelin, että jos oikein kovasti uskon, toiveeni toteutuisi. Jos vielä hetken sinnittelisin, minut palkittaisiin. Jos vielä hetkisen, vielä, vielä... Tekisin parhaani ja yrittäisin...
Ja katsokaa nyt minua!
Toiveeni paremmasta toteutui!
Eihän minulla ole terveyttä enempää kuin mitä on jäljellä, ei ole töitä eikä maallista mammonaa, rahaa eikä varaa matkustaa ulkomaille. Kaikki rahat menevät elämiseen. Mutta minulla on paljon parempaa!
Minulla on juuri sen verran rahaa, että saadaan maksettua laskut jollakin tavalla, ostettua joka päivälle ruokaa ja minulla on rakkautta! On lapsi ja ihana avovaimo. Minulla on kissa. Minulla on katto pään päällä. On tällä hetkellä vielä tuloja, vaikkei ne suuria olekkaan. Katsotaan taas syksymmällä, kuinka kaikki muuttuu vai eikö muutu, kun sairasloma alkaa olla lopussa.

Mutta kaiken takana on usko! Believe!


Tänä aamuna nauroin makoisasti itselleni. Kävin heittämässä "muutaman" kirjekuoren postilaatikkoon tuonne vähän matkan päähän. Ajatushan oli, ettei siihen aikaan aamusta ketään vielä ole liikkeellä. Tai jos töihin menevät, ajavat vauhdilla ohi autolla silmät vielä puoliummessa ja aamurähmässä.

No, just ja just hiukset kampasin, mutten niitä sen kummemmin asetellut. En meikannut. Laitoin vain jotain päälleni. Lähinnä niin epämääräistä, etten todellakaan kulkisi julkisesti sellaisessa asussa, jollen olisi varma, ettei kukaan näe. RönttäHelekku.

No, menin ulos, vein roskia samalla. Matka kohti postilaatikkoa. Ja tietenkin juuri silloin pyöräilee pari pyöräilijää ohitseni. Seuraavat askeleet ja mammalauma tulee koululta päin. Katse postilaatikolle ja muutama nopeampi askel... Äh! Lähiportaalla istuskelee kaupungin työmies jätskiä syöden ja katselee mammalaumaa päin. Toki, koska mammat ovat nuoria ja tiukat narutopit päällä. Toisin kuin minun epämääräinen asuni. :D

Ja kun mammalauma huomaa, että heitä katsellaan, tulevat miestä kohti, jäävät suoraan eteeni seisomaan laumaksi ja kertomaan kuuluvasti, kuinka "meidän lapsen luokalla on urheilutapahtuma, jossa minä ajattelin järjestellä vähän paikkoja". Kikatusta, hymyilyä sille miehelle, lisää tarinaa "meidän lapsesta" ja hiusten heilauttelua puolelta toiselle. Voihan apinat! Pois tieltä!

No, pääsin kuin pääsinkin postilaatikolle ja äkkiä kotimatkalle...
Nopein askelin, ettei nyt enempää ihmisiä näkisi järkyttävää kuvatustani. Kaupan edustalla oli rekka-auto, jota miehet purkivat.

Vastaani tuli lisää kävelijöitä, jotka hidastivat vauhtia rekan kohdalla. Vielä kotipihallammekin tuli muutama naapuri vastaan.

Kotona turvassa.

Sitten alkoi minulla kikatus itsekseni. 
Katse peiliin varmistaakseni, ettei ihmettä ollut tapahtunut matkalla. Ei ollut. 
Yhä ihan hirveän kamala näky peilissä!
 Joku voisi luulla variksenpelättimeksi. Tai jos ei sellaiseksi niin ainakin lesboksi. :D 
Ja taas nauroin.

Seuraavalla kerralla kampaan hiukset ihan oikeasti, meikkaan ja pukeudun normaaliin asuun, eikä kunhan jotain otan mistä löydän vartaloni peitoksi-tyyliin.

Toivotaan, että edes ne kuusi, joille kuoret lähtivät, olisivat yllätyksistään tyytyväisiä. :PAamupala reissun ja siistiytymisen jälkeen. Kuppi kahvia, jogurtti ja pari leipäviipaletta.


Kinkkua, pippuri-metukkaa ja Murusen ihania "hölskytyskurkkuja". Ah, nam.

Hassunhauskaa päivää kaikille!

Kommentit

Tuula sanoi…
Heh, niin tuttua. Kun täällä maallakin vetäsee vaan verkkarit yllensä, ei harjaa hiuksia ja menee vaikka postin hakemaan, niin eikös vaan törmää kaikkiin. Odotas vaan, jos laitat itsesi "kuntoon" niin et näe ketään!
ViliMarika sanoi…
Tuula, olet oikeassa. Joskus sitä ajattelee, että kelle mä oikeastaan meikkaan ja laittaudun, koska olen päivät yksin. No, vastaushan on selvä! Jos en meikkaa ja laittaudu, niin sit ollaan oven takana, soitetaan, että tuleppas pihalle, tarttee käydä kaupassa....:D
No ei vaines... Ihan oman itsenikin takia tykkään olla ihmisen näköinen otus. Ja sitten kun raksuni saapuu kotiin, vastassa olisi väsynyt ihmisen näköinen, eikä väsynyt otus. hmm... Ota tästäkin taas selvää...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…